Process engineer


Foto Bastiaan

Wie ben je?

Bastiaan ten Buur, 31 jaar. Woonachtig in Hoogeveen. Getrouwd met Wenda, zoontje Luka van 2,5 jaar. Vooropleiding VWO, Technische Bedrijfskunde (HBO). Hobby’s: korfballen en klussen in en om het huis.

Wat is de reden dat je voor deze opdrachtgever in Zwolle hebt gekozen?

Voor een 1e job heb ik vrij lang voor dezelfde werkgever gewerkt. Ik was simpelweg toe aan een nieuwe uitdaging. Bij SKK heb ik mijn Green Belt gehaald (Lean Six Sigma). Dit projectmatige streven naar continue verbetering zou ik graag willen doen in een productieomgeving, omdat het voor mijn gevoel daar het beste toepasbaar is.

Wat is je functie/wat zijn je werkzaamheden?

Bij dit bedrijf in Zwolle ben ik Process Engineer Backoffice. In grote lijnen gaat het om de aanpassingen in het product die op het hoofdkantoor elders in Europa worden doorgevoerd, te implementeren op de assemblagelijn, door in de rol van projectleider de betrokken afdelingen te informeren allerlei zaken te regelen en op te volgen. Daarnaast zijn er ook projecten, die vanuit de productielijn zelf worden geïnitieerd, de zogenaamde lokale investeringsprojecten, waarmee bijvoorbeeld een kwaliteits- of productiviteitsverbetering kan worden behaald.

Hoe zijn je 1e weken tot op heden gegaan?

De eerste vier weken stonden in het teken van handen schudden, kennis maken, introductie, meekijken, etc. Dit duurt nog voort, aangezien er ca. 1500 mensen werken en je daarom niet zomaar iedereen kent en weet waar en bij wie je moet zijn. Op de werkvloer wordt er veel gecommuniceerd met afkortingen. Voordat je van alle afkortingen de betekenis weet, ben je ook weer een paar weken verder. Inmiddels heb ik de eerste projecten al wel kunnen starten.

Wat deed je hiervoor en wat valt je het meeste op t.o.v. je nieuwe werkplek?

Mijn vorige baan was bij SKK Kozijnwacht in Assen waar ik 8,5 jaar gewerkt heb als Trainee, Proces Engineer en Logistiek Engineer. Daar was ik met name bezig met het projectmatig verbeteren van de interne bedrijfsprocessen.

Wat mij opvalt bij mijn nieuwe werkplek is er veel ruimte en mogelijkheid is om te verbeteren en dat er veel overlegstructuur en projectteams verbeterprojecten bezig zijn.

Hoe is de aanloop naar je nieuwe werkplek verlopen in samenwerking met Xelvin?

De samenwerking met Xelvin zijn vlotjes verlopen. Door toevallige samenloop van omstandigheden ben ik contact gekomen met Robert Zweers, die op het moment van het intakegesprek redelijk nieuw was bij Xelvin en bezig was om contacten te leggen binnen dit bedrijf in Zwolle. Een aantal maanden later werd ik bij het desbetreffende bedrijf voorgestel en na 2 sollicitatiegesprekken was de nieuwe job een feit.

 


« Naar het overzicht van cases