Albert Nijland

Managing Consultant
in Hoogeveen
+31 (0)6 14 55 46 78
Bij het werven en selecteren zal ik niemand afwijzen op basis van enkel het CV, ik wil de persoon achter het CV leren kennen. "

Afgelopen augustus hebben wij de gedreven Albert Nijland verwelkomd bij Xelvin. Albert is 28 jaar en woont samen met zijn vriendin Lindsey in Hardenberg. In zijn vrije tijd houdt hij van motorrijden en varen. Ook bezoekt hij graag een festival met zijn vriendin. Hoewel de meeste wijzen uit het oosten komen, heeft Albert veel geleerd van zijn studietijd in Amsterdam. Daar is ook de wil ontstaan om te gaan reizen en de wereld te ontdekken. Over een jaar gaat Albert dan ook een mooie reis maken door Azië en Canada samen met zijn Lindsey.

Na zijn studie mbo detailhandel is Albert meteen aan de slag gegaan bij zijn eerste werkgever. Tijdens deze baan heeft Albert een vervelend bedrijfsongeval gehad, waardoor hij lang moest revalideren. Dit ongeval heeft veel invloed gehad op Albert. ‘Ik had veel tijd om na te denken. Ik was vanaf dat moment vastbesloten om in het vervolg alles eruit te halen wat er in zit’. Zo heeft Albert na zijn revalidatieproces de studie commerciële economie afgerond. Wat een spirit!

Albert heeft in Amsterdam voor het eerst kennis gemaakt met arbeidsbemiddeling. Daar heeft hij gewerkt als recruiter. Een mooie stap naar zijn huidige functie bij Xelvin. ‘Ik merkte tijdens de eerste gesprekken met Xelvin dat er echt werd geluisterd naar wat ik graag wil’. Dit is iets wat Albert ook belangrijk vindt bij het voeren van gesprekken met kandidaten. ‘Bij het werven en selecteren zal ik niemand afwijzen op basis van enkel het CV, ik wil de persoon achter het CV leren kennen’. Daarnaast vindt Albert sfeer belangrijk: ‘Ik zal mijn kandidaten altijd op hun gemak stellen. Zo kunnen we met een goede vibe het gesprek in gaan.’