“De persoon die tegenover je zit moet op zijn of haar gemak zijn en zich thuis voelen bij jou aan tafel."

Dat is belangrijk voor Gea Oenema: ‘Ik denk dat daar ook mijn kracht ligt. Ik kan er voor zorgen dat mensen snel op hun gemak zijn bij mij. Dat is voor mij de basis om iemand echt goed te leren kennen. En laat dat nu net het fundament zijn voor een geslaagde match.’ Gea is op onze vestiging in Emmeloord Recruiter en gespecialiseerd op het gebied van Jacht & Scheepsbouw. Een lange termijn relatie met een kandidaat is voor haar essentieel: ‘Ik wil eerst graag bouwen aan een vertrouwensband. Het ‘resultaat’ is misschien niet direct zichtbaar, maar op de lange termijn pluk je de vruchten van professioneel relatiebeheer en oprechte interesse in de mens.’

Gea is geboren en getogen in Heerenveen en heeft inmiddels 3 jaar een relatie met haar vriend Sander. Vanaf haar 7e is zij actief als voetbalster bij de Voetbalverenging De Wite Peal, een kleine voetbalvereniging in de gemeente Sint Johannesga: ‘Ja dat is echt mijn passie. Ik vind het voetballen echt fantastisch en in combinatie met de gezelligheid naast het veld is het voor mij de ideale sport.’ Naast het voetballen blijft Gea graag fit door middel van kracht- en cardiotraining. Niet alleen aan het sporten is Gea veel tijd kwijt, want een grote vriendengroep zorgt ook voor de nodige agendapunten: ‘We gaan sowieso elk jaar samen een weekend weg en daarnaast zoeken we elkaar tussendoor veel op. Een sportieve activiteit, een gezellig verjaardag of zomaar. We hebben niet echt een reden nodig om elkaar te ontmoeten’ vertelt Gea met een grote glimlach.

Op zakelijk gebied geniet Gea ook van de mensen om zich heen: ‘Dat maakt mijn werk wel extra leuk. Het veel contact hebben met verschillende mensen.’ Tijdens haar opleiding HRM kwam ze voor het eerst in aanraking met de wereld van de arbeidsbemiddeling: ‘In mijn 3e jaar heb ik stage gelopen bij de Donker Groep en daar kon ik vervolgens blijven werken. Ik heb daar veel geleerd. Toen ik de overstap naar Xelvin had gemaakt voelde het als het juiste moment. Ik denk dat ik toe was aan nieuwe prikkels om mezelf op persoonlijk en zakelijk gebied verder te ontwikkelen.’

Los van de ruimte voor ontwikkeling past ook de sfeer van Xelvin goed bij Gea als persoon: ‘Er is hier een fijne balans tussen presteren en samen veel plezier hebben in je werk. Dat vind ik prettig. Ik ben iemand die ook graag samenwerkingen opzoekt, dus dat past hier mooi. Samen doelen nastreven en tegelijkertijd het samen goed hebben.’

De branche Jacht- en Scheepsbouw is te vergelijken met haar vorige werk: ‘Dat was ook een specifieke niche. In eerste instantie weet je weinig, maar als je er met veel enthousiasme induikt dan valt er veel te ontdekken en te leren. Wat voorop staat is dat onze mensen aan een prachtig product werken en daar wil ik graag een bijdrage aan leveren.’ Naast het zakelijk aspect is Gea ook in haar vrije tijd geïnteresseerd in de branche: ‘Het valt natuurlijk niet te vergelijken met de jachten die in mijn werk voorbij komen, maar ik heb het afgelopen jaar een vissersbootje gekocht. Daar heb ik met veel plezier mee gevaren. Ik ben sowieso altijd al vaak op of nabij het water te vinden. Dat heb ik met mijn collega’s in ieder geval gemeen. Ik kijk er naar uit om samen met mijn hen en klanten en kandidaten mooie nieuwe samenwerkingen te realiseren.’

The most recent job listings from Gea Oenema

Engineer Constructie Jachtbouw
Aalsmeer
Geen jacht is hetzelfde. Ieder project is anders qua complexiteit, detaillering en materiaalgebruik. 1 ding is wel hetzelfde en dat is jouw liefde voor het vak. Ben jij de Engineer Constructie die wij zoeken?

Als Engineer Constructie ben jij werkzaam binnen de discipline ‘Scheepsbouw’ van de afdeling engineering. Je kijkt mee met het op te leveren werk van het architectenbureau en de cascobouwer en ziet erop toe dat de verwachte kwaliteit geleverd wordt. Dit alles in constante afstemming met de verschillende betrokken disciplines.
Naast dat je zelf diverse arrangements uitwerkt, lever je informatie aan over de te integreren outfitting items en standaard werfdetails. Projectmatig werken zit in jouw DNA en daarom anticipeer je zonder moeite op het engineeringsproces door de planning te volgen die is opgezet vanuit de principes van Operational Excellence (OE). Bij alles wat je doet, maak je gebruik van parate kennis, best practices en gemaakte keuzes uit het verleden.

Voor ieder bouwnummer wordt een engineering team geformeerd bestaande uit verschillende disciplines. De discipline Scheepsbouw van de afdeling Engineering is verantwoordelijk voor alle scheepsbouwkundige aspecten van de jachten die op de werf in aanbouw zijn. Het team heeft de verantwoordelijkheid om een integraal engineeringspakket op te leveren dat past binnen de kaders van het contract, ontwerpuitgangspunten, planning en budget. Uiteraard moet er rekening gehouden worden met de regelgeving, (af)bouwprincipes, bestek en standaarden. Een sterk staaltje teamwork dus.

Wat levert deze baan je op?
 • Een salaris tussen de €3.200 - €5.300;
 • Een pensioenregeling bij StiPP vanaf dag 1;
 • Mogelijkheden tot aanvullende trainingen en opleidingen vanuit Xelvin;
 • Het leveren van een belangrijke bijdrage aan de scheepsbouwkundige aspecten van een luxe jacht;
 • Jaarlijks gezellige kerstborrels & zomerbbq’s met alle medewerkers van Xelvin Jacht- en Scheepsbouw.
vanaf€4.000p/m
Naval Architect
Hoofddorp
Laten we beginnen met wat wij te bieden hebben!
 • Uiteraard lever jij als Naval Architect een belangrijke (en noodzakelijke) bijdrage aan het custom-build jacht;
 • Bij de Voogt Naval Architects is alle expertise onder één dak te vinden, van het totale ontwerp- en engineeringsproces. Daarnaast hebben ze een Research & Development afdeling.
 • Je ontvangt een salaris tussen de 4000 & 5000 euro bruto per maand;
 • Bij ons ontvang je een jaarcontract. Hierna treedt je in dienst bij de Voogt;
 • Jaarlijks worden er uitjes georganiseerd zoals de kerstborrel & zomerbbq. We willen jou hier graag bij hebben!

Dan over de functie:
Als Naval Architect concretiseer jij de meest uitdagende (technische) wensen van de klanten, hierbij verlies je het scheepskundige ontwerp nooit uit het oog. Jij focust je op het leveren van een scheepsontwerp, het aanpakken van vraagstukken en het toepassen van nieuwe technieken in het ontwerp. Je bent verantwoordelijk van de conceptfase tot de opleveringsfase. Samen met het team zorg je ervoor dat de projecteisen haalbaar zijn. Daarnaast heb je nauw contact met andere specialismen in de organisatie.

Tot je verantwoordelijkheden behoren:
 • Het opzetten, berekenen en uitwerken van scheepsontwerpen;
 • Checken of de informatie accuraat is en het maken van een kritische analyse ten aanzien van de maak- en haalbaarheid van het ontwerp;
 • Het ondersteunen en adviseren van de Naval Architects ten aanzien van ontwerp integriteit conform de randvoorwaarden;
 • Het volgen van de ontwikkeling van normen, standaarden en procedures. Met als doel het optimaal inzetten van kennis & kunde.
vanaf€4.000p/m