Ralph van Weert

Ralph van Weert

Managing Consultant +31 (0)6 12 96 51 74
r.vanweert@xelvin.nl
“ Ik geloof echt dat succes gevierd moet worden. Dit doe je niet alleen, maar samen."

Dit is een kenmerkende uitspraak van onze 42-jarige Ralph. Met als wens om internationaal te bemiddelen, versterkte Ralph in 2013 het team in Eindhoven als managing consultant. “Ik heb de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening afgerond en daarna een aantal jaar in de jeugdhulpverlening gewerkt. Uiteindelijk kwam ik tot het besef dat dit niet meer was wat ik zocht. Ik houd ervan om met mensen bezig te zijn en naar hen te luisteren, maar op een andere manier.”

Ralph woont samen met zijn vrouw Nina en kinderen Finn en Nova. Zijn gezin is zijn hobby en zo houdt hij er dan ook van om dingen met hen te ondernemen. Spelletjes spelen, weekendjes weg, de kids wegbrengen naar de scouting of ballet: hij doet het allemaal met liefde. “Ik vind het heel belangrijk om naast collega, partner en vader ook een goede vriend te zijn voor mijn vrienden.” Zo is Ralph niet vies van een biertje op de vrijdagavond en bezoekt hij af en toe festivals. Naast het werken, zijn gezin én zijn vrienden staat Ralph ook nog eens zo’n drie tot vier keer per week in de sportschool.

Inmiddels heeft Ralph al zo’n vijftien jaar ervaring in de arbeidsbemiddeling en gaat hij nog steeds iedere dag met plezier naar werk. “Ik vind vooral het omgaan met mensen heel leuk, dat je écht iets voor hen kan betekenen. Door de juiste vragen te stellen krijg je vanzelf de behoeftes op tafel. Wat wil JIJ en wat vindt JIJ belangrijk?” Een situatie die Ralph altijd zal bijblijven? “Ik had een kandidaat geplaatst, waarna ik een mail kreeg van haar opa en oma, geschreven in het Afrikaans. Ze vertelden mij hoe dankbaar ze waren voor de kans die ik hun kleindochter had gegeven. Dat gaf écht voldoening.”