Ronald van Golen

Managing Consultant
+31 (0)6 51 65 85 57
Ik vind het mooi om het beste uit de mens naar boven te halen en alle talenten van iemand te benutten.”

Ronald van Golen, ook wel de sinterklaas van Xelvin genoemd, is 58 jaar en woonachtig in het Woerdense Verlaat. Gevoel voor ritme? Daar hoef je bij Ronald niet over te twijfelen. Zo speelt hij al jaren in een bandje als basgitarist. “Dit is echt mijn passie. We schrijven onze eigen muziek en treden zo nu en dan op.” Naast de muzikale klanken heeft Ronald nog een andere hobby die de nodige aandacht krijgt: het verzamelen van fossielen en mineralen. In zijn camper struint hij verschillende plekken in Europa af om ze te zoeken. “Het reislustige zit er bij mij altijd al in. Vroeger heb ik veel gebackpackt, zowel alleen als met de kinderen. Nieuwe culturen ontdekken vind ik fantastisch.”

Vanuit zijn passie voor reizen en achtergrond in de chemie startte Ronald als drankentechnoloog bij Unilever. Hiervoor vloog hij de hele wereld over en ontwikkelde hij nieuwe dranken op onder andere geur, kleur en smaak. “Ik stond dagenlang in laboratoria waardoor ik hier veel kennis over heb.” In 2013 kwam hij in aanraking met Xelvin, waar hij dan ook de tak Laboratoriumtechniek omhoog heeft getrokken. Na een korte tussenstop van drie jaar maakte Ronald in 2022 zijn comeback bij de club. De functie van Managing Consultant is op zijn lijf geschreven. “Ik vind het mooi om het beste uit de mens naar voren te halen en alle talenten van iemand te benutten.”

Ronald zit bij Xelvin goed op zijn plek. “Xelvin is een hele vrije, creatieve en innovatieve werkgever. Je wordt uitgedaagd, maar hebt hierin jouw eigen verantwoordelijkheden, die heel belangrijk zijn. Daarnaast worden medewerkers echt geaccepteerd, gewaardeerd en daarvoor ook beloond.” Zijn doelen voor de toekomst? “Ik wil heel graag met de camper over land naar Peking. Dat lijkt me echt gaaf. En op zakelijk gebied met mijn mooie team door blijven groeien in de fantastische branche van de laboratoriumtechniek.”