Asset Beheerder

Geplaatst op 05 February 2020
 • Limburg
 • HBO
Solliciteer

Functieomschrijving

Verantwoordelijk zijn voor de instandhouding van de functionaliteit van railinfra bij industriële klanten op basis van vastgestelde servicelevels? Wij zijn gevraagd op zoek te gaan naar een Asset Beheerder Rail. Ook indien je geen ervaring hebt met railinfra kan deze vacature interessant voor je zijn, lees gerust verder!

Op de afdeling Asset Management Industrie is vanwege een aankomend pensioen een behoefte ontstaan voor een Asset Beheerder Rail. De afdeling beheert infrastructurele assets zoals groen, wegen en verhardingen en omheiningen voor industriële klanten. Waarin kom je terecht? Je komt terecht in een prettige en open werksfeer en een inspirerende industriële omgeving met ongeveer 20 ondersteunende collega’s. Ontwikkeling van de organisatie en medewerkers zijn de belangrijkste factoren en je werkt aan mooie en complexe projecten waar jij een beslissende bijdrage aan kunt leveren.

Wat omhelst de functie? Conform de ISO55001 methodiek borg jij dat het beheer en de vervangingsprojecten van industrieel railinfra volgens afspraken en binnen wet- en regelgeving wordt uitgevoerd. De focus van de functie ligt op het optimaliseren van de prestaties en kosten, het beheersen van de risico’s van klanten, interne en externe communicatie om belangen te behartigen. Je bent medeverantwoordelijk voor de omzet, kwaliteit en rendement. Dit vraagt van je dat je commercieel én organisatorisch sterk bent. Het betreft een rol met een breed scala aan werkzaamheden en onderwerpen zoals bijvoorbeeld Beheer & Informatiemanagement (BIM), kwaliteitsbeoordelingen en advisering op het gebied van beheer, onderhoud en aanleg en omtrent vergunningverlening.

Wat zijn je werkzaamheden als Asset Beheerder Rail?
 • Je stelt meerjarenplannen en -budgetten op, op het gebied van beheer/onderhoud en vervangingen;
 • Je verzorgt rapportages over voortgangen en rapporteert deze aan de Assetmanager;
 • Je identificeert en bereidt investeringsprojecten voor;
 • Je stuurt aannemers aan en onderhoudt de relaties met klanten;
 • Je geeft leiding aan een team van twee medewerkers.

Lees snel verder om erachter te komen of jij een aanvulling bent voor het team.

Functie-eisen

Wanneer ben je een aanvulling voor het team?
 • Je hebt een diploma op minimaal HBO niveau in de richting van infra, civiel of milieu of je hebt een diploma in een andere technische richting en je bent meer dan vaardig met de gevraagde werkzaamheden;
 • Je kan een inhoudelijke, adviserende en commerciële rol binnen beheer en projecten vervullen;
 • Vakgerichte opleidingen zijn jou niet vreemd (bijvoorbeeld RAW, VCA-Vol);
 • Ten slotte herken je jezelf in de volgende competenties: ambitieus, gedreven, staat stevig in je schoenen, durf om verantwoordelijkheid te nemen, flexibel, proactief, ad-hoc, teamspeler en je kunt aan meerdere projecten tegelijkertijd werken.

Contact
Ik geef je graag meer informatie over deze vacature. Ben jij overtuigd en zie jij jezelf hier al werken? Dan nodig ik je uit voor een kennismakingsgesprek om elkaar beter te leren kennen op een van onze Xelvin-kantoren.

Mijn naam is Bart Creusen en ik help jou graag verder in de procedure voor deze functie. Bij interesse, vragen of opmerkingen mag je mij bellen, appen of mailen via: + 31 (0)6 - 517 434 93 of b.creusen@xelvin.nl.

Locatie

Zuid-Limburg