Functieomschrijving

De uitdaging
Je houdt je vanuit Emmen dagelijks bezig met het ontwikkelen, ontwerpen en realiseren van nieuwe industriële processen en het optimaliseren van reeds bestaande processen. Hieronder valt bijvoorbeeld de optimalisatie van de besturing van een machine/installatie of het oplossen van een storing. Jij gebruikt jouw kennis, ervaring en innovatieve mindset om met technologie processen te verbeteren, versnellen en te automatiseren. Hierbij neem jij ook jouw collega’s mee. Je ondersteunt de servicemonteurs bij storingen en je verzorgt trainingen en instructies voor gebruikers. Collega’s kunnen met inhoudelijke vragen bij jou terecht omdat jij altijd op de hoogte bent van eventuele nieuw aangeschafte machines/installaties en alle industriële processen in de plant.

Binnen de Technisch Dienst/Maintenance afdeling van ongeveer 30 man zitten onder andere collega Engineers, Monteurs, Planners en medewerkers van het Technisch Magazijn. Omdat jij een duidelijk overzicht hebt van de taken en verantwoordelijkheden van jouw collega’s neem jij de leiding over projecten en stuur je collega’s aan. Er wordt van jou dan ook een actieve en zelfstandige houding verwacht waarbij je het leuk vindt om de leiding te nemen en te delegeren. Je krijgt de mogelijkheid om je vrij te bewegen bij projecten en met innovatieve ideeën te komen voor automatisering binnen de plant. Jouw invloed op de markt van dit bedrijf in Nederland kan dus aanzienlijk groot zijn, als je de vrijheid en het vertrouwen goed benut. Jij draagt dagelijks direct bij aan innovatie, digitalisering en de toekomst van een florerende industrie in Nederland!

Functie-eisen

Wat vragen wij?
  • Je hebt een afgeronde technische HBO/WO opleiding in de richting van elektrotechniek, industriële automatisering of een vergelijkbare richting;
  • Je hebt minimaal 5-10 jaar relevante werkervaring als automation engineer, service technician of een vergelijkbare rol binnen een industriële of productieomgeving waar gebruik wordt gemaakt van zowel hardware/software als elektrotechniek;
  • Je hebt kennis en ervaring met PLC/IPC systemen (Siemens in het bijzonder) en DC- en AC aandrijvingen;
  • Je bent praktisch ingesteld en je hebt een onafhankelijke werkhouding;
  • Je kan je vloeiend uitdrukken in Nederlands en Engels in woord en geschrift;
  • Grote affiniteit met meet en regeltechniek.

Ben jij geïnteresseerd in deze functie of wil je graag meer weten? Neem dan contact met mij op.
Lex van Kalker
Managing Consultant bij Xelvin
l.vankalker@xelvin.nl
06-51012842

Salaris

€3.000 - €5.000 bruto per maand

Bedrijfsprofiel

Deze opdrachtgever produceert al enkele jaren en bestaat uit zo’n 350 medewerkers. Zij produceren op een duurzame manier kabels voor de installerende markt in de utiliteit woningbouw & industrie, infra- en marine en olie & gas. Naast deze innovatieve voedingskabels leveren zij vanuit andere plants ook kabels en kabelsystemen voor datanetwerken en telecominfrastructuur zoals fiber-to-the-home. Sinds 2011 zijn ze samengekomen in het grootste kabel producerende bedrijf ter wereld. Ze richten zich als groep met haar producten op systemen voor elektrische distributie- en transmissienetwerken inclusief installatie en onderhoud. Met een omzet van circa 17 miljard mag zij zichzelf marktleider noemen. Wereldwijd is zij actief in maar liefst 50 landen met 30.000 medewerkers in totaal 112 fabrieken en 25 R&D centra. In Nederland zijn ze actief in de energiesector en telecomsector en levert hightech kabels, systemen en diensten aan alle sectoren. In Nederland hebben ze vier vestigingen. Deze bevinden zich in Emmen, Nieuw-Bergen, Eindhoven en Delft waar tevens het regionale Noord-Europe hoofdkantoor gevestigd is.

Locatie

Emmen
Lex van Kalker

Solliciteren of meer informatie?

Lex van Kalker
Managing Consultant

+31 (0)6 51 01 28 42 l.vankalker@xelvin.nl

Het sollicitatieproces

Solliciteer
Solliciteer gemakkelijk door hieronder op de ‘solliciteer-knop’ te klikken.
Kennismaking
We leren je graag kennen. Daarna weet je ook gelijk wie wij zijn.
Mogelijkheden
Samen bespreken we jouw ambities, nemen we de mogelijkheden door en maken we kennis met onze opdrachtgevers.
Aanbod
Is het een match? Dan doen we jou een aanbod!

Solliciteer op deze baan

Solliciteer direct of neem contact op via:
+31 (0)6 51 01 28 42
l.vankalker@xelvin.nl
Solliciteer

Deel deze vacature

Ken je iemand anders die goed bij deze vacature past?