Besturings Engineer Software

Geplaatst op 06 April 2020
  • Gelderland
  • HBO
  • €3.000 tot €4.000
Solliciteer

Functieomschrijving

Als Besturings Engineer Software maak je deel uit van onze Technische Dienst. Onder leiding van het Hoofd Elektro & Besturingen werk je samen met jouw directe collega’s in het Elektro Team binnen de Technische Dienst. Naast veelvuldig contact met jouw directe collega’s, heb je ook regelmatig contact met o.a. collega’s van het Mechanische Team en collega’s van de productieafdelingen.

Je houdt je als Besturings Engineer Software bezig met het optimaliseren en verbeteren van productiemachines en processen door de eisen en wensen uit de productie te vertalen naar concrete besturingsoplossingen. Hierbij ontwerp, programmeer en configureer je de besturingsoplossingen met behulp van specifieke pakketten en systemen. Het voordragen van nieuwe software pakketten en beheren en archiveren van de data en software op het netwerk zijn eveneens onderdeel van jouw takenpakket.

Daarnaast is het jouw verantwoordelijkheid om o.a. PLC Software, HMI en/of SCADA te testen en in bedrijf te stellen ten behoeve van machines en het proces. Uiteraard doe je dit in overleg met de betrokkenen. Ook houd je je bezig met ICT gerelateerde werkzaamheden binnen de Technische Dienst, zoals het zorgdragen voor Industriële servers, verzamelen van data en koppelen tussen verschillende systemen en het ontwerpen, configureren en beheren van netwerken. Waar nodig werk je hierbij samen met collega’s van de afdeling ICT.

Het opstellen en up to date houden van functionele en technische software documentatie en het beheren van software horen ook tot jouw werkzaamheden. Daarnaast is een belangrijk deel van jouw functie het op regelmatige basis geven van interne trainingen aan de elektromonteurs over besturingstechniek.

Tot slot ben je in deze functie aangewezen als vakbekwaam persoon conform NEN3140. In deze rol zie je er op toe dat de elektrotechnische en veiligheidsnormen worden gehandhaafd en draag je er zorg voor dat de machineveiligheid wordt toepast bij Safety Software.

Functie-eisen

Wanneer ben je een aanvulling voor het team?
  • Je hebt een relevante afgeronde HBO opleiding (bijv. HBO Elektrotechniek, HBO Industriële Automatisering of soortgelijk)
  • Je hebt o.a. kennis van: besturingstechniek PLC Simatic S7 en TIAP, SCADA WinCC, ICT, elektrotechniek, meet- en regeltechniek, pneumatiek, productiemachines en processen, CE normering en machinerichtlijnen, virtualisatie VMWare en Windows besturingssystemen.
  • Je bent in bezit van een geldig certificaat voor de NEN3140, dan wel bereid deze te halen.

Wij bieden:
  • Salarisrange voor deze functie: € 2.900,- tot € 3.750,- bruto per 4 weken op basis van 21 jaar en ouder/ 40 uur per week, afhankelijk van ervaring.
  • Doorgroeimogelijkheden naar de functie van Hoofd Industriële Automatisering.
  • Wat betreft de toekomst: wij betalen 2/3 van je pensioenpremie en jij 1/3.
  • Na het jaarcontract bij Xelvin krijg je een contract voor onbepaalde tijd bij het bedrijf.

Contact:
Mijn naam is Cees Hendriksen en ik help jou graag verder in de procedure voor deze functie. Bij interesse, vragen of opmerkingen mag je mij bellen, appen of mailen via: 06-13500833 of c.hendriksen@xelvin.nl

Vergoeding

€3.000 - €4.000 bruto per maand

Locatie

Arnhem