HR Manager

Geplaatst op 25 February 2020
 • Gelderland
 • HBO
Solliciteer

Functieomschrijving

Wij zijn Xelvin: een dynamische en ambitieuze detacherings-club die nationaal en internationaal technisch en ondernemend talent verbindt aan onze opdrachtgevers. En wij zoeken jou: een ervaren, energieke, ambitieuze HR-manager die het een uitdaging vindt om samen met ons op een doelgerichte manier HR binnen onze club te professionaliseren.

Als HR-Manager geef je leiding aan het HR-team (momenteel 1 FTE) en ben je businesspartner van directie en management. Jouw focus ligt hierbij op de interne organisatie en de interne collega’s door het hele land. Reisbereidheid is dus een vereiste.
Je rapporteert rechtstreeks aan onze algemeen directeur. Binnen de Xelvin-groep houden we nu eenmaal van korte lijnen.

Het is jouw belangrijkste taak om vanuit onze organisatiedoelstellingen een HR-visie af te leiden.
Vanuit deze HR-visie richt jij de HR-omgeving (strategisch, tactisch, operationeel) in.
HR moet vanaf de basis geprofessionaliseerd en geïmplementeerd worden, zowel de administratieve HR-organisatie als de HR-projectorganisatie.

Jij staat dus aan het begin van het opstellen van het complete HR-beleid van de Xelvin-groep:
 • Ontwikkelen en uitvoeren HR-strategieën;
 • Ontwikkelen en uitvoeren HR-beleid, met thema’s als: aanname, SPP, verzuim, introductie, onboarding en ontwikkeling;
 • Inrichten en uitvoeren van kwalitatieve en efficiënte HR-processen;
 • Prioriteren, uitvoeren en implementeren van HR-projecten.
Eén van onze grote lopende projecten is het ontwikkelen en opzetten van een Intern-Talent-ontwikkelprogramma (I-Top-X) voor onze interne collega’s, waarbij we kritisch kijken vanuit de Employee Journey en de Employee Experience. Daarbij is er natuurlijk een grote samenhang met ons Marketing-team. Als HR-Manager weet je een project als deze doelgericht te begeleiden en te implementeren. Met andere woorden: Als HR-Manager vind je het leuk om samen met het HR-team van ‘niets’ ‘iets’ te maken en een stevige basis voor HR neer te leggen voor de toekomst. Maar het vraagt om méér dan alleen de basis op orde brengen: Jij gaat een stap verder! Daarin vind jij uitdaging: het continu realiseren van de stap naar ‘het volgende level’.

Functie-eisen

Als HR-manager beschik je over:
 • Minimaal afgeronde Hbo-opleiding richting HR;
 • Minimaal 10 jaar werkervaring binnen het brede HR-vakgebied, waarvan een aantal jaren in een leidinggevende HR-functie;
 • Ervaring in het opzetten, inrichten, ontwikkelen, implementeren en uitvoeren van HR-beleid binnen een functionele organisatie met korte lijnen;
 • Ervaring in de (technische) arbeidsbemiddeling is een pré;
 • Goede beheersing van de Engelse taal (zakelijk).
Wij vinden het, naast kennis en ervaring, vooral belangrijk dat je samen met ons de toekomst vorm gaat geven. Om dit te kunnen doen, hechten wij veel waarde aan:

 • Aantoonbare HR-expertise: je hebt een duidelijke visie op HR en weet deze te vertalen naar concrete HR-doelen en HR-beleid;
 • Ondernemend: je bent altijd op zoek naar vernieuwing in je eigen vakgebied om onze organisatie-ambities waar te maken;
 • Communicatieve businesspartner: je bent proactief en toegankelijk richting de business en daarbij gericht op samenwerken vanuit jouw eigen vakinhoudelijke expertise;
 • Bedrijfsmatig denken: HR is geen doel op zich binnen onze organisatie, maar een middel om mens en organisatie met elkaar te verbinden. Dit is ook jouw insteek in gesprekken met stakeholders;
 • Verbindend: je verbindt organisatiedoelen aan mensen en andersom en je snapt hoe je die twee dicht bij elkaar moet brengen;
 • Verandervermogen: Je hebt een duidelijke visie op het HR-vakgebied en weet mensen daarin te bewegen, daarbij weet je draagvlak te creëren om verandering gezamenlijk tot stand te brengen.
Aanbod:
 • Een prettige, informele werkomgeving met veel ambitie, uitdaging, verantwoordelijkheid en dynamiek
 • Marktconform salaris, afhankelijk van jouw kennis en ervaring
 • Auto, telefoon en laptop van de zaak. Deze mag je natuurlijk ook privé gebruiken.
 • Tijd voor familie en vrienden. Een goede balans tussen privé en werk vinden wij belangrijk, dus krijg je van ons 25 vakantiedagen en 5 werkgeverdagen.
 • Het allerbelangrijkste: onze mensen. De identiteit van de Xelvin-groep. Een hechte club; dat merk je vooral tijdens de gezellige gezamenlijke lunches, feestjes en activiteiten. O ja, en we zijn een tikkeltje eigenzinnig. We doen de dingen op onze manier. Ook als het breekt met de norm of de verwachting van anderen. Niet te serieus, maar wel altijd duidelijk. Zodat mensen altijd weten wat ze aan ons hebben. Voeg daar een vleugje zelfspot aan toe en je hebt ons in een notendop.

Bedrijfsprofiel

Xelvin-groep
Wij zijn een detacheringsclub en daarmee werkgever van nationaal en internationaal technisch en ondernemend talent. Dit talent verbinden we door middel van onze Xelvin-aanpak aan onze opdrachtgevers.
Omdat wij technici én techniek begrijpen, bieden wij technisch talent volop uitdagende functies en helpen wij ambities waarmaken. Door onze drang naar ontwikkeling dragen wij daarnaast ook bij aan duurzame (technologische) vooruitgang bij onze opdrachtgevers met een eigentijdse en doelgerichte aanpak. Daarmee brengen we dynamiek, vernieuwing en energie.

En doordat we met onze aanpak de afgelopen jaren hard gegroeid zijn, is het tijd voor de volgende stap: HR professionaliseren, zodat het bijdraagt aan onze ambitieuze organisatiedoelstellingen.
Ons uitgangspunt daarbij is dat onze mensen onze organisatie maken. Onze mensen zijn dus ons belangrijkste kapitaal en daar zijn we zuinig op. Daarom kijken we vanuit organisatieperspectief vaak naar onze Employee Journey en hechten we veel waarde aan Employee Experience, zodat we mens en organisatie aan elkaar blijven verbinden.

Enthousiast? Laten we gewoon snel kennis maken.
Wil je meer weten over onze organisatie of over de functie? Neem dan contact op met Janine van Essen. j.vanessen@xelvin.nl of 06-13782433.