Kostendeskundige

Geplaatst op 15 september 2020
 • Nedeland
 • HBO
 • €4.500 tot €6.000
Solliciteer

Functieomschrijving

Deze kernfunctie is een van de functies die met grote regelmaat open staan. Het is een algemeen beeld wat er van je verwacht wordt in deze rol. Past dit bij je en wil jij, jezelf onder de aandacht brengen bij Xelvin, reageer dan via onze website. Wij nemen dan contact met je op om de actuele zaken door te nemen.

Functie-omschrijving

Kennis van bouwkosten en dan vooral van het beïnvloeden daarvan in het ontwerpproces. Dat betekent vooral dat je veel verstand moet hebben van het bouwen zelf: van materialen, uitvoeringsmethoden en logistiek. Weten ook wat kwaliteit is, en wat niet. Een kostendeskundige bij Xelvin moet dus vooral een allround bouwkundige zijn met liefde voor de bouw én gevoel voor cijfers. Het beeld van de kostenman of -vrouw die de hele dag als boekhouder al cijfertjes jonglerend achter een telraam zit, klopt niet. Jij geeft advies in de bouwsystematiek. Jij bent eerder de spil in het ontwerp- en bouwproces: iemand met meer dan gemiddeld verstand van bouwen, van de grote lijn én de details. BIM zal aan die rol niets veranderen, integendeel. Met BIM hebben we er vooral een handig hulpstuk bij. Een tool die arbeidsintensief werk een stuk minder arbeidsintensief maakt. Digitalisering maakt juist dat er steeds meer behoefte zal zijn aan vakmensen die de vertaalslag naar de bouwplaats kunnen blijven maken. Met Bim Meetstaten wordt dit versoepeld.

Jij wordt verantwoordelijk voor:

Het opstellen van integrale ramingen en kostprijsbegrotingen, zodanig dat op basis hiervan een economisch verantwoorde aanbieding mogelijk is. Dit geldt zowel voor de realisatie van een object als voor het onderhoud ervan.
Het toetsen van de haalbaarheid van de klantvraag evenals het toetsen van de technische maakbaarheid van het project.
Het gaandeweg de tender signaleren en behandelen van kansen, bedreigingen en optimalisaties, zowel technisch als financieel, behoort eveneens tot het takenpakket.
Jij vervult een coördinerende rol bij het bepalen van de kostprijs en je bent als integraal coördinator van het begrotingsteam verantwoordelijk voor het CAPEX-deel, bijvoorbeeld bij DB(F)MO-projecten. Het eindresultaat is altijd een compleet en integraal tenderproduct dat is afgestemd tussen de betrokken disciplines.
Je zorgt voor de beschikbaarheid en toegankelijkheid van het up-to-date vakgerelateerde documentatiebestand van kengetallen, prijzen en tarieven, ervaringsgegevens, normen NEN 2699 (investerings- en exploitatiekosten), technische documentatie en relevante wet- en regelgeving.

Functie-eisen

Functie-eisen
HBO / WO werk en denkniveau;
Beschikt over een relevant diploma, Bouwkunde;
Minimaal 5 jaren relevante werkervaring;
Ervaring met automatiseringspakketten.;
Kennis van het Bouwbesluit;
Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.


Competenties:
Flexibiliteit;
Klantgerichtheid;
Samenwerken;
Accuratesse;

Vergoeding

€4.500 - €6.000 bruto per maand

Bedrijfsprofiel

Algemeen

Xelvin, de fundering van jouw werkplezier !
Of je nu werkgever of werkzoekende bent, plezier in het werk willen we allemaal graag terug zien in onze dagelijkse werkzaamheden.

Voor opdrachtgevers betekent dat zorgeloos de continuïteit waarborgen zodat de projecten binnen de gestelde eisen, budget en tijd gerealiseerd kunnen worden.

Voor werkzoekenden betekent dat fluitend naar je werk gaan om er voor te zorgen dat jij met een goed gevoel iedere dag weer af kunt sluiten.

In beide gevallen is Xelvin graag de partner !

Xelvin als werkgever

De juiste persoon op de juiste plek, dat is waar het om gaat bij Xelvin. De juiste mensen realiseren de projecten binnen de afgesproken tijd en budget. Xelvin pakt de zaken grondig aan.
Xelvin gaat ver in de zoektocht naar gekwalificeerde medewerkers. Jouw ambitie wordt grondig ontleed.

Xelvin kijkt verder dan alleen vacatures, wat voor type persoon ben je, welke competenties heb je, aan wat voor project zou je graag willen werken, welke eisen stel jij aan je nieuwe werkgever noem het maar op. De functie benaming zegt namelijk nog niet alles. Xelvin weet dat en heeft de ervaring om hier op in te spelen.

Geïnteresseerd om eens van gedachten te wisselen hoe Xelvin je nieuwe werkomgeving kan bepalen ? Neem dan contact op met de vestiging dichtbij jou in de omgeving via de contact button.

Wil jij direct zien welke vacatures Xelvin open heeft staan, bekijk dan de vacatures van Xelvin.

Locatie

Nedeland

Daarom vind jij jouw uitdaging in de techniek met Xelvin:

 • Wij begrijpen technici en techniek als geen ander
 • De beste balans tussen flexibiliteit, zekerheid en ruimte voor persoonlijke groei.
 • Samen met onze opdrachtgevers zijn we de onmisbare schakel voor de ontwikkeling en verduurzaming van de wereld
 • Met een persoonlijke aanpak zorgen wij samen met jou voor jouw carrière.

Sollicitatieproces

Solliciteer gemakkelijk via Xelvin.nl
We leren je graag kennen, daarna weet je ook gelijk wie wij zijn.
Samen maken we kennis met onze opdrachtgevers
En doen we jou een aanbod!

Daarom vind jij jouw uitdaging in de techniek met Xelvin:

 • Wij begrijpen technici en techniek als geen ander
 • De beste balans tussen flexibiliteit, zekerheid en ruimte voor persoonlijke groei.
 • Samen met onze opdrachtgevers zijn we de onmisbare schakel voor de ontwikkeling en verduurzaming van de wereld
 • Met een persoonlijke aanpak zorgen wij samen met jou voor jouw carrière.
Ken je iemand anders die goed bij deze vacature past?