Lead Engineer WTB/E

Geplaatst op 26 September 2019
 • Overijssel
 • HBO
Solliciteer

Functieomschrijving

Als Lead Engineer ontwerp je samen met jouw team projecten in de Elektrotechniek. Je bent onderdeel van een projectteam van engineers en tekenaars en speelt een belangrijke rol in de aansturing van dit team. Je bent een expert in jouw vakgebied: ontwerpen. Naast het ontwerpen bewaak je als Lead Engineer het budget, de planning en de kwaliteit van het werk. Samen met je leidinggevende ben je de schakel tussen de opdrachtgever en je collega’s. Zo zorg je ervoor dat jouw team elke klus kan klaren!

Het is vrijdagochtend, een uur of half 9. Je start met een bakje koffie en roept je projectteam bij elkaar. Jullie starten de dag regelmatig samen. Tijdens een korte meeting wordt de planning en de status van de werkzaamheden besproken. Al snel blijkt dat je team niet alle benodigde informatie heeft ontvangen van de opdrachtgever. Je spreekt af dat je contact opneemt met de opdrachtgever, om snel tot een oplossing te komen.

Net voordat je de opdrachtgever wil bellen, spreekt een Engineer uit jouw team je aan. Hij is bezig met het ontwerp van een beveiliging voor een lijnverbinding met het buitenland. Je hebt zelf een paar jaar terug een soortgelijke installatie ontworpen en jullie sparren de meest geschikte aanpak. Daarna bel je de kant op, zodat jouw team verder kan.

Inmiddels is het lunchtijd. Tijdens een dagelijks blokje om vertelt een collega dat hij een gave mountainbikerit op de planning heeft staan aankomend weekend. Na de pauze koppel je het antwoord van de klant terug aan je team. Fijn, ze kunnen verder. Later op de middag heb je een gesprek met één van de junior Engineers. Deze collega is onder jouw begeleiding in een korte tijd met sprongen vooruit gegaan. In goed overleg met HR en je leidinggevende heb je leuk nieuws, deze collega mag namelijk doorgroeien! Dit vier je met je team tijdens de reguliere vrijdagmiddagborrel.

Functie-eisen

Wanneer ben je een aanvulling voor het team?
 • HBO Elektrotechniek of Werktuigbouwkunde
 • Kennis van technische tekenprogramma’s
 • Ervaring als engineer of projectleider
 • Je hebt een flinke dosis mensenkennis en vindt het leuk om met collega’s samen te werken en ze te coachen
 • Woonachtig binnen een straal van 45 minuten vanaf Zwolle.
 • Wij bieden:
 • Salaris tussen 3500 - 4250;
 • 24 vakantiedagen + 12 adv dagen
 • Een reiskostenregeling van € 0,19 per kilometer of auto van de zaak
 • Wat betreft de toekomst: wij betalen 2/3 van je pensioenpremie en jij 1/3
 • Na het jaarcontract bij Xelvin krijg je een contract voor onbepaalde tijd bij het bedrijf.
Contact:
Mijn naam is Joo Ferwerda en ik voorzie je graag van meer informatie over deze vacature. Ben jij overtuigd en zie jij jezelf hier al werken? Dan nodig ik je uit voor een kennismaking gesprek om elkaar beter te leren kennen op één van onze Xelvin kantoren.

Bij interesse, vragen of opmerkingen mag je mij bellen, appen of mailen via : 06-57872259 of j.ferwerda@xelvin.nl

Bedrijfsprofiel

Als Lead Engineer ontwerp je samen met jouw team projecten in elektrotechniek. Je bent onderdeel van een projectteam van engineers en tekenaars en speelt een belangrijke rol in de aansturing van dit team. Je bent een expert in jouw vakgebied: ontwerpen. Naast het ontwerpen bewaak je als Lead Engineer het budget, de planning en de kwaliteit van het werk. Samen met je leidinggevende ben je de schakel tussen de opdrachtgever en je collega’s. Zo zorg je ervoor dat jouw team elke klus kan klaren!

Spreekt de bovenstaanste taken jou aan? Solliciteer dan op de onderstaande functie.

Locatie

Overijssel