Managing Consultant

Geplaatst op 19 February 2020
 • Drenthe
 • HBO
Solliciteer

Functieomschrijving

Wil jij werken als specialist in een wereld van specialisten? Vind je techniek wel interessant, maar heb je zelf moeite met het in elkaar zetten van een IKEA kast? Dan hebben wij wellicht een functie waarbij je wel eens het beste van twee werelden kan combineren!
Als Managing Consultant ben je dagelijks actief binnen de prachtige wereld van techniek. Je doet je werk 360 graden. Dat wil zeggen: je bezoekt relaties en medewerkers, acquireert nieuwe opdrachten, voert sollicitatiegesprekken, geeft loopbaanadvies aan technici en laat daarbij jouw kwaliteiten als people manager zien.

Hoe ziet jouw werkdag er dan uit?
Natuurlijk is dit ieder dag anders, maar laat ik jullie meenemen naar hoe mijn maandag eruit zag.
’S ochtends begin ik de dag met een bak koffie samen met de collega’s om de dag even ontspannen te starten. Bijzonderheden worden doorgenomen, er worden hier en daar wat brandjes geblust, maar dan aan de slag met wat het werk echt leuk maakt; mensen spreken. Ik begin met een afspraak met een Techneut samen met een collega van een kantoor. Tijdens de kennismaking ga ik graven naar zijn/ haar wensen en neem de mogelijkheden in de markt door. Na het gesprek van het uur kom ik enthousiast het gesprek uitlopen. Om deze techneut staan onze klanten te springen!
Met fris optimisme bel ik onze klanten langs; dit zou wel eens hun toekomstige collega kunnen worden! Ik stuur het cv op, maakt gelijk een afspraak met je klant om weer eens face-to-face bij te praten en misschien wel om het gesprek met de besproken techneut in te plannen.

Na inspanning komt ontspanning; lunchen. Op kosten van de zaak haal ik een uitgebreide lunch, waarbij aan tafel de slechte grappen, de roddels en het praatje pot voorbij komen.
Met de buik gevuld stap ik in de auto en ga ik naar een klant toe; er staat is een vacature voor een Mechanical Engineer. Hij zoekt het schaap met de vijf poten, maar ik weet door onze kennis van de markt de klant de mogelijkheden te laten zien binnen wat de markt echt biedt!
Natuurlijk wil ik de vacature graag invullen, dus ik schakel mijn collega’s direct in. Deze vacature zit spot-on in ons netwerk. Meteen ga ik actief de markt op met telefoon/ mail/ gesprekken/ LinkedIn en de eerste sollicitatiegesprekken worden al snel gepland.
Enkele dagen later, middenin een ontwikkeltraining, zie ik in de pauze 3 gemiste oproepen; onze kandidaat mag starten! Dat is nog eens een afsluiter van de dag!

Wat bieden wij om dit mogelijk te maken?
 • Een afwisselende baan in een dynamische werkomgeving;
 • Uitgebreid opleidingstraject en doorgroeimogelijkheden;
 • Gezellige collega's, vrijdagmiddagborrels en feestjes;
 • Collega’s die in de pauze graag een potje darten of tafeltennissen;
 • Een goed salaris + bonusregeling;
 • Telefoon en lunch van de zaak;
 • Auto van de zaak (alle kleuren mag, als het maar zwart is);
 • 23 mooie werklocaties door het hele land, waar de koffie ook nog eens erg lekker is;
 • Een plek waar je succes samen viert, in binnen- en buitenland.

Functie-eisen

Je beschikt over HBO werk en denk niveau in een commerciële of technische richting. Je hebt bij voorkeur enkele jaren ervaring in de technische detachering en/of projecten branche. Je beschikt over een commerciële instelling en bent communicatief vaardig. Je kan zelfstandig een klantenkring om je heen verzamelen of hebt deze al, een netwerk in de installatiebranche is een pré. Tevens ben je in staat om een groep van externe collega's aan je te binden welke voldoen aan de eisen zoals die worden gesteld. Je bent in staat de belangen van de medewerkers, klant en Xelvin te behartigen.

Competenties
 • Collegialiteit, is ons belangrijkste wapen;
 • Enthousiasme, zorg ervoor dat je waarde toevoegt;
 • Kunnen darten en tafeltennissen is een pré
 • Commercieel ingesteld, verkoop je toegevoegde waarde;
 • Kwalitatief ingesteld, blink uit in wat je doet;
 • Target gedreven, daag jezelf uit tot kwantitatieve doelstellingen;
 • Creativiteit, denk buiten je kaders en ontwikkel ondernemerschap.

Geïnteresseerd geraakt? Stuur je cv en motivatie naar e.keurhorst@xelvin.nl en we maken een afspraak voor een persoonlijke kennismaking

Bedrijfsprofiel

Xelvin is hét snelst groeiende detacheringsbureau in de sector techniek. Het geheim? Mensen met karakter! Sterke mensen bepalen de koers, maken eigen keuzes en durven fouten te maken. Deze mensgerichte aanpak is succesvol gebleken. Sinds de oprichting in 2006 is Xelvin pijlsnel gegroeid naar 26 kantoren en 700 collega’s. Was dit een doel op zich? Welnee, puur de uitkomst van ideeën en ambities van sterke mensen!

De normen en waarden van Xelvin (ondernemend, no-nonsense, grenzeloos, ambitieus, transparant en marktgericht) zorgen voor persoonlijke aanpak richting klant en medewerker en geven een gevoel van vrijheid en trots.

Locatie

Hoogeveen