• International company

Functieomschrijving

Manufacturing Engineer


Introductie
Ontwerpen en verbeteren van productieprocedures die verband houden met converter assemblagetaken. Ondersteunen van de productie bij de bouw van Paper Packaging Solutions projecten om een omgeving te creëren die continu procesverbetering en de kwaliteit van onze eindproducten bevordert.

Een dag als Manufacturing Engineer
Een dag in het leven van een Manufacturing Engineer is een dynamische mix van probleemoplossing, innovatie en samenwerking. De dag begint met een teamvergadering, waar de engineer de prestatiestatistieken van de vorige dag doorneemt en eventuele problemen of knelpunten bespreekt. Daarna gaat de engineer naar de productievloer om de assemblagelijnactiviteiten nauwlettend te volgen en ervoor te zorgen dat de efficiëntie en naleving van kwaliteitsnormen gewaarborgd blijven.

Gedurende de dag werkt de engineer samen met cross-functionele teams, waaronder ontwerp, kwaliteitsborging en onderhoud, om technische uitdagingen aan te pakken. Ze analyseren gegevens, voeren simulaties uit en passen processen aan om de productieflow te optimaliseren.

De middagen omvatten vaak praktisch werk, zoals het testen van nieuwe apparatuur of het implementeren van procesverbeteringen. De engineer kan ook trainingssessies geven aan operators om ervoor te zorgen dat iedereen up-to-date is met de nieuwste procedures en veiligheidsprotocollen.

Aan het einde van de dag verschuift de focus naar documentatie en rapportage, waarbij inzichten en resultaten worden verzameld om toekomstige projecten te begeleiden. Elke dag brengt nieuwe uitdagingen en kansen met zich mee, wat leidt tot continue verbetering en innovatie in het productieproces.

Verantwoordelijkheden
 •Actief samenwerken met teams uit verschillende functies, waaronder Engineering, Supply Chain, Kwaliteit, Productbeheer en Service, om een naadloze integratie van converter assemblageprocessen in het bredere productiesysteem te waarborgen.
 •Actief deelnemen als lid van het NPI kernteam.
 •Problemen en knelpunten onderzoeken en analyseren op basis van root-cause analyse en verbeteringsvoorstellen suggereren en implementeren voor continue verbetering.
 •Dienen als schakel tussen engineering en assemblage, waarbij ontwerpwijzigingen nauwlettend worden gevolgd zoals overeengekomen in de CCB board.
 •Een pioniersrol spelen in het bevorderen van de wereldklasse productie cultuur, in lijn met beleid en methodologieën zoals LEAN die je hebt helpen ontwikkelen en opzetten.
 •Ontwerpen, documenteren en onderhouden van processtroomdiagrammen, werkinstructies en standaard operationele procedures (SOP's) voor converter assemblageprocessen voor zowel interne als externe organisaties.
 •Ondersteuning en training bieden voor assemblageteams, zowel intern als extern.

Jouw belangrijkste taken;
 •Kwaliteitsgerelateerde processen (PMF, CAPA, etc.) aanvragen en monitoren, nauw samenwerken met het kwaliteitsteam.
 •Assemblagerapporten genereren en gedetailleerde analyses van de assemblageprestaties verstrekken om mogelijke operationele risico's tijdig te signaleren, evenals andere gegevens die door het management worden gevraagd.
 •Platformindelingen opzetten en onderhouden in overeenstemming met lean manufacturing principes.
 •Ondersteuning bieden aan Engineering en Assemblage tijdens de implementatie van NPI en ontwerpwijzigingen.
 •Een sleutelrol spelen in de continue verbetering van de afdelingsindelingen en procedures.
 •Zorgen voor naleving van veiligheidsvoorschriften en interne beleidslijnen tijdens converter assemblageprocessen, risicobeoordelingen uitvoeren en passende veiligheidsmaatregelen implementeren.

Opeliding, ervaring & skills
 •Bachelor diploma in Werktuigbouwkunde; en minimaal 3 tot 5 jaar relevante ervaring in een vergelijkbare functie, bij voorkeur binnen de machinebouwindustrie.
 •Softwarekennis en/of ervaring is een extra waarde.
 •Kennis van technische automatiseringssystemen en componenten.
 •Overtuigend en professioneel naar klanten, leveranciers en collega's.
 •Goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden in het Nederlands en Engels.
 •Onafhankelijke werker, maar ook teamspeler.
 •Probleemoplossend denkvermogen.
 •Analytisch en opmerkzaam.
 •Hands-on mentaliteit.
 •Bereidheid om af en toe te reizen (internationaal).
 •EU-paspoort.

Om in deze functie te floreren, heb je de volgende skills nodig;
 •Bezit van logisch en oplossingsgericht denkvermogen.
 •Vaardigheid in het interpreteren van blauwdrukken, schema's en technische tekeningen.
 •Effectieve mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden in zowel het Nederlands als het Engels; aanvullende talen zijn een voordeel.
 •Vermogen om samen te werken binnen een team of zelfstandig te werken.
 •Eigenschappen van organisatie, decorum, zelfdiscipline en ontvankelijkheid voor coaching tonen.
 •Bovengemiddelde vaardigheid in het gebruik van computerapplicaties, met name de MS Office-suite.
 •Bereidheid om regelmatig internationaal te reizen.
 •Flexibiliteit in werktijden, zonder strikte naleving van een traditionele 9-tot-5 schema.

Onze klant
Ranpak, opgericht in 1972, heeft als doel het ontwikkelen van het eerste milieubewuste systeem voor het beschermen van producten tijdens het transport.
Ranpak is toegewijd aan het bieden van duurzame verpakkingsoplossingen die de efficiëntie en betaalbaarheid van de toeleveringsketen verbeteren, de ecologische voetafdruk minimaliseren en voldoen aan diverse wereldwijde zakelijke vereisten. Door deze inspanningen speelt Ranpak een belangrijke rol in het aanpakken van de wereldwijde plastic crisis.
Ranpak's niet-aflatende streven naar het verbeteren van materialen, systemen en uitgebreide oplossingsconcepten heeft het gepositioneerd als een baanbrekende innovator in e-commerce en industriële toeleveringsketenoplossingen. Naast zijn beschermende papieroplossingen besteedt Ranpak aanzienlijke middelen aan het bevorderen van zijn automatiseringsdivisie.

Functie-eisen

Wie is Xelvin?
Xelvin is een Nederlands adviesbureau dat gespecialiseerd is in Engineering. We werven kandidaten met een MBO, HBO, WO diploma en Ph.D. met een achtergrond in Mechatronica, Elektronica, Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde, Automotive en Natuurkunde. Onze focus ligt binnen de High-Tech, Industriële Automatisering en Automotive industrie in de regio Eindhoven.

Xelvin is gespecialiseerd in Internationale werving, binnen Europa en daarbuiten. In de afgelopen jaren hebben we meer dan duizend kandidaten uit meer dan 50 verschillende nationaliteiten geholpen om hun perfecte baan hier in Nederland te vinden en streven ernaar om nog veel meer te helpen!

Als Xelvin werven we kandidaten voor een specifieke functie voor een bepaalde tijd, waarna een vast contract bij onze klant wordt verleend en de kandidaten automatisch overgaan.

Wat bieden wij?
Contractueel:
 •Een contract van 1 of 2 jaar;
 •25 betaalde vakantiedagen per jaar (+ potentiële ADV-dagen);
 •Feestdagen, met een maximum van 7 per jaar, die door Xelvin worden betaald;
 •Vakantietoeslag van 8,33% (in plaats van 8,0%) over je totale bruto jaarinkomen, elk jaar in mei uitbetaald;
 Overuren en ploegentoeslag worden door Xelvin dienovereenkomstig betaald;
 •Reiskostenvergoeding per km, voor het woon-werkverkeer.

Onboarding:
 Onboarding: we bespreken het contract en de startersbrief met je, evenals alle relevante en aanvullende zaken;
 Offboarding: vlak voor je overgang naar onze klant organiseren we een bijeenkomst met jou om de afgelopen 1 of 2 jaar op contract te bespreken en de laatste zaken te regelen;
 Een paar sociale bijeenkomsten met alle Xelvin-medewerkers en geworven engineers;
o Nieuwjaarsborrel in het lokale PSV-stadion, waar je een rondleiding door het gebouw krijgt en drankjes en hapjes worden geserveerd.
o Zomer BBQ in het Evoluon, waar je je sociale kring kunt uitbreiden en kunt dansen op leuke muziek terwijl je geniet van het eten.

Salaris

€2.750 - €4.250 bruto per maand

Bedrijfsprofiel

Ranpak, opgericht in 1972, heeft als doel het ontwikkelen van het eerste milieubewuste systeem voor het beschermen van producten tijdens het transport.
Ranpak is toegewijd aan het bieden van duurzame verpakkingsoplossingen die de efficiëntie en betaalbaarheid van de toeleveringsketen verbeteren, de ecologische voetafdruk minimaliseren en voldoen aan diverse wereldwijde zakelijke vereisten. Door deze inspanningen speelt Ranpak een belangrijke rol in het aanpakken van de wereldwijde plastic crisis.
Ranpak's niet-aflatende streven naar het verbeteren van materialen, systemen en uitgebreide oplossingsconcepten heeft het gepositioneerd als een baanbrekende innovator in e-commerce en industriële toeleveringsketenoplossingen. Naast zijn beschermende papieroplossingen besteedt Ranpak aanzienlijke middelen aan het bevorderen van zijn automatiseringsdivisie.

Locatie

Eindhoven
Vivica van Vlijmen

Solliciteren of meer informatie?

Vivica van Vlijmen
Recruiter

+31 (0)6 51 74 34 93 v.vanvlijmen@xelvin.nl

Het sollicitatieproces

Solliciteer
Solliciteer gemakkelijk door hieronder op de ‘solliciteer-knop’ te klikken.
Kennismaking
We leren je graag kennen. Daarna weet je ook gelijk wie wij zijn.
Mogelijkheden
Samen bespreken we jouw ambities, nemen we de mogelijkheden door en maken we kennis met onze opdrachtgevers.
Aanbod
Is het een match? Dan doen we jou een aanbod!

Solliciteer op deze baan

Solliciteer direct of neem contact op via:
+31 (0)6 51 74 34 93
v.vanvlijmen@xelvin.nl
Solliciteer

Deel deze vacature

Ken je iemand anders die goed bij deze vacature past?