Manufacturing Engineer

Geplaatst op 03 January 2020
 • Overijssel
 • HBO
Solliciteer

Functieomschrijving

Heb jij ervaring met LEAN? Krijg jij het ‘warm’ van nieuwe ontwikkelingen? Werk je graag samen in multidisciplinaire ontwikkelteams?

Voor de Zehnder Group Zwolle in Zwolle ben ik op zoek naar een Manufacturing Engineer. Zehnder Group Nederland houdt zich sinds jaar en dag intensief en succesvol bezig met uitgekiende oplossingen voor het binnenklimaat. De kwaliteit van de binnenlucht en het comfort voor de mens in zijn leef-, woon- en werkomgeving staan daarbij centraal. Het doel van de Zehnder Group; het realiseren van een gezond, comfortabel en energiezuinig binnenklimaat en maken hiervoor onder andere warte terugwin units.

Hoe ziet je werkweek er dan uit?
Zehnder werkt sinds 2015 volgens de Agile/Scrum filosofie om nog beter aan te sluiten bij wensen vanuit de markt. Je begint de dag met een dagstart en werkt in twee wekelijkse sprints.
De development-organisatie (R&D) bestaat uit: Drie multidisciplinaire ontwikkelteams die continu werken aan nieuwe productinnovaties. In deze Rol werk jij samen in een team met een mechanical engineer, project buyer en een product developer. In een zelf organiserend ontwikkelteam werk jij aan de wensen van de klant om hen zo goed mogelijk te bedienen. Je krijgt hierin veel vrijheid.

Hoe vertaald zich dat in de werkzaamheden?
 • Het mede ontwerpen van nieuwe producten en componenten, met daarbij de nadruk op monteerbaarheid en de vertaling naar productie – en logistieke processen
 • Het ontwerpen en realiseren van montagebanen met de daarbij behorende productie
 • – en logistieke processen;
 • Het adviseren over verbeteringen in de productie
– en logistieke processen.

Functie-eisen

Wanneer ben je een aanvulling voor het team?
Je hebt een afgeronde technische opleiding op hbo/wo niveau met aantoonbare kennis van lean manufacturing principes. Aangezien je in multidisciplinaire teams werkt, ben je ook geïnteresseerd in de ander vakgebieden, zo denk je bijvoorbeeld mee met de mechanical engineer over het ontwerp.

Wat krijg je hiervoor terug?
 • Een innovatieve werkgever waar jij je verder kunt ontwikkelen.
 • 25 vakantiedagen en hier nog eens 6 adv dagen bovenop
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een winstuitkering en 13e maand
 • Een baan waarin jij veel vrijheid hebt
 • Het eerste jaar zal Xelvin 2/3 van je pensioenpremie betalen en betaal je zelf 1/3.
Contact
Ik geef je graag meer informatie over deze vacature. Wil je meer weten of ben jij al overtuigd en zie jij jezelf hier al werken? Dan nodig ik je graag uit voor een kennismakingsgesprek op een van onze Xelvin-kantoren.

Mijn naam is Marco Kikkert en ik help jou graag verder. Bij interesse, vragen, opmerkingen of een vrijblijvend gesprek kun je mij appen, bellen of mailen via; 06-30916949 of m.kikkert@xelvin.nl

Locatie

Zwolle