Procesoperator Chemie

 • Chemelot, Geleen, Nederland
 • MBO
 • €3.250 tot €4.000
Solliciteer

Functieomschrijving

Kun je minimaal één van de volgende drie vragen met JA beantwoorden? Dan moet je even tijd vrijmaken om deze vacature te bekijken!

1. Zoek je de uniekheid van een combinatie tussen buitenoperator, meetkamer en laboratorium?
2. Heb je oor naar een procesoperator rol waarbij je relatief snel zelfstandig de installaties mag bedienen én waarbij doorgroei op de loer ligt?
3. Zit monitoren, instellen, aanpassen en optimaliseren in je natuur en zorg je dag en nacht voor continuïteit?

Ben je nog aangehaakt? Fijn, lees dan verder om te weten te komen waar je als Procesoperator Chemie gaat werken en wat je gaat doen.

Waar én waaraan ga jij bijdragen?
Misschien heb je wel eens gehoord van het chemisch industriecomplex Chemelot. Een 800 hectare groot terrein waar tal van nationale en internationale bedrijven hun materiaal produceren. Chemelot kent een unieke marktpositie vanwege de ligging, synergie tussen bedrijven en de aanwezigheid van een campus met research & development en pilot plant faciliteiten.

De chemische industrie is een onmisbare schakel in de klimaattransitie wanneer het gaat om beperken van uitstoot en de innovatie om moleculen te hergebruiken en om te zetten naar nieuwe duurzame materialen. Een sector waarbij veiligheid, gezondheid en milieu het uitgangspunt zijn.

Hier draag jij aan bij.

Wat zijn je verantwoordelijkheden als Procesoperator Chemie?
Waarschijnlijk heb je zelf al een beeld bij wat je werkzaamheden gaan zijn. Grofweg bestaan ze uit:
 • Om het productieproces zo goed mogelijk te laten verlopen controleer en monitor je voortdurend parameters en condities, stel je bij waar nodig en rapporteer je hierover;
 • Je loopt controlerondes, neemt samples en voert kwaliteitstesten uit waarvan je de resultaten netjes documenteert;
 • Om jouw steentje bij te kunnen dragen aan de verbetering van de processen doe je verbetervoorstellen bijvoorbeeld door het toepassen van root cause analysis;
 • Samen kom je verder: daarom werk je veel samen met je collega operators en shift supervisor, bijvoorbeeld bij start/stop activiteiten en de ploegenoverdracht;
 • Om de installaties veilig en schoon te houden voer je klein onderhoud uit, stel je installaties veilig en houd je je werkplek netjes. Ten slotte voer je zo nu en dan logistieke activiteiten uit zoals laden en lossen.

En hoe zit het met de doorgroeimogelijkheden?
De doorgroeimogelijkheden liggen voor het oprapen. Je moet ze wel zelf grijpen. Als voorbeeld kun je doorgroeien naar Senior Procesoperator en Shift Supervisor. Zelfs doorgroei tot posities als Productie Coördinator of Productiemanager zijn niet uitgesloten! Uiteraard wordt je hierbij geholpen door learning on the job en door opleidingsaanbod afgestemd op jouw unieke situatie.

Wat is verder van belang?
Je werkt in een 5 ploegenrooster: dit betekent 2 ochtenddiensten, 2 middagdiensten, 2 nachtdiensten en vervolgens 4 dagen vrij. Fysiek gezien sta je spreekwoordelijk gezien je mannetje, gezien het grote oppervlakte dat je in deze functie bestrijkt. Het proces vindt voornamelijk binnen plaats, dit in tegenstelling tot andere chemische productielocaties waar je veelal buiten aan het werk bent. Een chemische productielocatie betekent dat je in de nabijheid van gevaarlijke stoffen werkt waarbij uiteraard de risico’s zijn ingedekt.

Functie-eisen

Ben jij de Procesoperator Chemie die wij zoeken? Bij voorkeur heb je:
 • Een (bijna) afgeronde Procesoperator-B of Procesoperator
 • Enige werkervaring in een chemisch proces of in een mechanisch proces met de wil en affiniteit om je te ontwikkelen in de chemie;
 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en gedijt goed in het werken met teamgenoten;
 • Je bent leergierig en bereid om aanvullende opleidingen te volgen zoals Veilig Hijsen, NEN 3140 en Werken met Gevaarlijke Stoffen.

Wat zijn de arbeidsvoorwaarden?
De salarisrange voor deze functie is € 3.250 tot € 4.000 bruto per maand inclusief 29,5% ploegentoeslag. Dit salaris is exclusief vakantiegeld (8,33%). Wij betalen 2/3e van je pensioen premie en jij de rest.

Je krijgt een 24/7 ongevallenverzekering en je kunt gebruik maken van collectieve ziektekostenverzekeringskorting. Voor het introduceren van nieuwe medewerkers hebben wij een bonusregeling en we ontvangen je graag op een van onze events.

Wil je je kennis, competenties en vaardigheden ontwikkelen? Dan bieden we je volop scholings- en ontwikkelmogelijkheden.

Hoe nu verder?
Is jouw interesse gewekt? Laat dan je gegevens achter of neem vrijblijvend contact op met mij via telefoonnummer +31 (0)6 517 434 93 of via e-mail b.creusen@xelvin.nl. Ik hoop je snel te ontmoeten!

Vergoeding

€3.250 - €4.000 bruto per maand

Bedrijfsprofiel

Xelvin is een Great Place to Work® en staat in de top 10 Best Workplaces™! Wij (ver)binden technisch talent aan technische organisaties die om jouw komst staan te springen.

Wij hebben de NEN 4400-1 en NEN 4400-2 certificering én het SNA keurmerk. Wat wij jou kunnen bieden? Perspectief, begeleiding én fun.

Zijn we dan perfect? Nee, vast niet. Daarom heb jij jaarlijks de mogelijkheid om je mening te laten gelden via ons medewerkers-tevredenheidsonderzoek. Zodoende kunnen wij lering trekken en ons werkgeverschap verbeteren.

Locatie

Chemelot, Geleen, Nederland,

Daarom vind jij jouw uitdaging in de techniek met Xelvin:

 • Wij begrijpen technici en techniek als geen ander
 • De beste balans tussen flexibiliteit, zekerheid en ruimte voor persoonlijke groei.
 • Samen met onze opdrachtgevers zijn we de onmisbare schakel voor de ontwikkeling en verduurzaming van de wereld
 • Met een persoonlijke aanpak zorgen wij samen met jou voor jouw carrière.

Sollicitatieproces

Solliciteer gemakkelijk via Xelvin.nl
We leren je graag kennen, daarna weet je ook gelijk wie wij zijn.
Samen maken we kennis met onze opdrachtgevers
En doen we jou een aanbod!

Daarom vind jij jouw uitdaging in de techniek met Xelvin:

 • Wij begrijpen technici en techniek als geen ander
 • De beste balans tussen flexibiliteit, zekerheid en ruimte voor persoonlijke groei.
 • Samen met onze opdrachtgevers zijn we de onmisbare schakel voor de ontwikkeling en verduurzaming van de wereld
 • Met een persoonlijke aanpak zorgen wij samen met jou voor jouw carrière.
Ken je iemand anders die goed bij deze vacature past?