Process engineer

Geplaatst op 16 January 2020
  • Drenthe
  • HBO
Solliciteer

Functieomschrijving

Procesonderbrekingen zijn funest voor iedere productiefaciliteit. Hier komt jouw kennis en kunde als Process Engineer van pas. Met jouw oog op het detecteren, analyseren en verhelpen van inefficiënties met betrekking tot kwaliteit, processing en operationele kosten, maak jij de verbetervoorstellen.
Dit onderbouw je door middel van technologische input in de vorm van FMEA's, Hazop's en RI&E's. Maar uiteraard ook niet alleen theoretisch. Door middel van test opstellingen, proefprocessen gewijzigde recepturen check je ten alle tijde en op alle gebieden de haalbaarheid én de efficientie van de verbetervoorstellen.
Afwijkingen in het proces, maar ook in het proefproces zijn geen verspilling maar geven waardevolle informatie voor optimalisatie. Deze houding van 'excellentie' is waar jij voor staat en die je ook helpt uitdragen door de hele productiefaciliteit. Daarom werk je nauw samen met de kwaliteitsafdeling, waarbij je ook betrokken bent bij SHE gerelateerde werkzaamheden. Het beperken van risico's, verzuim en ongevallen in namelijk ook onlosmakelijk verbonden met jouw missie; Operational Excellence

Functie-eisen

Bachelor of Master richting Chemische Technologie
Enkele jaren ervaring als Process Engineer of vergelijkbaar
Ervaring met FMEA's, Root Cause Analysis, etc. is een grote pré
Minimaal een Green Belt kwalificatie

Bedrijfsprofiel

Onze opdrachtgever is een toonaangevende wereldspeler in de kunststofverwerkende industrie. Met het oog op duurzaamheid, kwaliteit en technologische uitmuntendheid is dit met recht een werkgever met aantrekkingskracht. Door te investeren in materiaal, technologie én mensen is hier altijd ontwikkeling mogelijk.
Is operational excellence jouw credo: dan is dit jouw ideale werkgever.

Locatie

Drenthe