Project Engineer

Geplaatst op 11 May 2020
 • Emmen / Zwolle
 • HBO
 • €3.250 tot €4.750
Solliciteer

Functieomschrijving

Ben jij op zoek naar een zeer afwisselend baan? Kun jij goed overweg met Autocad en heb jij een passie voor de energietechniek? Vind jij het leuk om zelf mee te denken over het ontwerp? Solliciteer dan direct via de button “Solliciteer”.

Als Project Engineer ben jij dagelijks bezig met het opstellen van project- en ontwerpspecificaties aan de hand van ontwikkelde technische concepten. Je maakt kostencalculaties, berekent de parameters voor de bedrijfsmiddelen en doet voorstellen op het gebied van toe te passen materialen en middelen. Bovendien ben jij verantwoordelijk voor het opstellen van een programma waarin de eisen van de toe te passen materialen en apparatuur worden beoordeeld en vastgelegd.

Daarnaast heb jij ook een aantal verantwoordelijkheden in de uitvoerende fase, deze bestaan uit:
 • Begeleiden van de detailengineers (in- en extern) en het controleren van de voortgang / kwaliteit van de uitgevoerde werkzaamheden;
 • Toezicht houden op het functioneren van het projectteam en ondersteuning bij een projectmatige aanpak van de werkzaamheden;
 • Zorgen voor een volledige projectoverdracht naar de uitvoerder.

Functie-eisen

Om voor deze functie in aanmerking te komen voldoe jij aan onderstaand profiel:
 • In het bezit van een afgeronde hbo opleiding richting de techniek (elektrotechniek, energietechniek, besturingstechniek, constructietechniek of werktuigbouwkunde);
 • Aantoonbare ervaring in de energiebranche of in de elektrotechniek;
 • Kennis van transport-infrastructuur en technieken;
 • In het bezit van een VOL-VCA is een pré;
 • Ervaring met programma’s zoals Autocad, E-plan of Elcad;
 • Kennis en ervaring met de normen en voorschriften.

Als Project Engineer kun jij zowel in teamverband als zelfstandig werken. Bovendien ben jij communicatief vaardig en durf jij beslissingen te maken. Als Project Engineer kun jij zowel in teamverband als zelfstandig werken. Met jouw analytisch vermogen en overtuigingskracht weet jij resultaten te behalen met oog voor de kwaliteit.

Vergoeding

€3.250 - €4.750 bruto per maand

Bedrijfsprofiel

Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de energiesector. Wij zijn op zoek naar een engineer voor de regio Noord/Oost Nederland. Je komt terecht in een hecht en professioneel team wat bestaat uit (senior) engineers, medewerker engineers, medewerkers projectadministratie, uitvoerders, projectleider(s) en werkvoorbereiders. Iedere collega heeft zijn eigen verantwoordelijkheden en werkzaamheden, maar samen ben jij verantwoordelijk voor de realisatie van het project. Naast dat er hard wordt gewerkt, wordt er ook veel gelachen en plezier gemaakt. Als Project Engineer werk jij aan de hoogspanningsstations.

Het betreft een fulltime functie o.b.v. 40 uur per week. Onze opdrachtgever schaalt medewerkers in o.b.v. functie, kennis en ervaring. Naast dat jij 25 vakantiedagen hebt, heb jij ook 13 ADV dagen. Jij kunt ervoor kiezen om deze op te nemen of te laten uit betalen. Uiteraard start jij met een inwerktraject waarin jij alle ins en outs leert kennen van jouw ervaren en enthousiaste collega’s. Binnen de organisatie wordt ontwikkeling en zelfontplooiing gestimuleerd dus er zijn volop mogelijkheden om te blijven leren. Bij aanvang ontvang jij alle benodigdheden om je werk goed te kunnen uitvoeren.

Locatie

Emmen / Zwolle