Functieomschrijving

Je wordt verantwoordelijk voor het ontwikkelen en realiseren van de (technische) verbeterinitiatieven binnen de Maximacentrale. Je krijgt input vanuit initiatieven en maakt een analyse en prioritering van kleinere wijzigingsprojecten conform ons MOC proces. Dit stem je vervolgens af met de managers van de verschillende afdelingen. Het is aan jou om de verbeterinitiatieven helder te krijgen en te realiseren in lijn met onze Strategie. De projecten bestaan o.a. uit een projectscope, budgetschattingen en resource-eisen. Jouw verantwoordelijkheid ligt vanaf het uitwerken van de technische oplossing tot en met de realisatie.
Als project engineer/coördinator draag je bij door inhoudelijk 'de diepte in te gaan', maar hebt vaak ook de rol om juist het overzicht te houden. Je drukt een belangrijke stempel op de verschillende stadia van mono- en multidisciplinaire projecten op het gebied van werktuigbouwkunde, elektro- en besturingstechniek.

Werkzaamheden:
 • Je bent vanaf het begin tot eind betrokken, van portfolio-idee (conceptontwerp) tot en met het realiseren van systemen en installaties.
 • Je werkt hierin nauw samen met andere betrokken disciplines en houdt rekening met andere projecten die in ontwikkeling/realisatie zijn.
 • Je autoriseert de detailengineering en fabrikanttekening en verzorgt de (functionele) afnametesten van aanbiedingen (leveranciers).
 • Je zorgt vervolgens voor een tijdige inbedrijfstelling en overdracht. Daarbij ben je verantwoordelijk voor het opzetten, bijhouden en wijzigen van de technische stamdata.

Functie-eisen

Jij werkt graag op basis van de klantvraag naar het resultaat toe. Hierbij zoek je actief de samenwerking met het team en bereik je zelfstandig genoeg resultaten. Je bent goed in het plannen en organiseren en zoekt proactief naar mogelijkheden. Daarbij heb je een prettige en duidelijke communicatiestijl, ook wanneer je gesprekspartners andere belangen hebben en/of wanneer jij onder druk staat. Je kunt complexe technische installaties doorgronden, analyseren en uitbreidingen definiëren.

Om als project engineer aan de slag te gaan:
 • Heb je minimaal een hbo-diploma richting Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde, Energietechniek, Technische informatica of een vergelijkbare opleiding.
 • Beschik je over actuele kennis op het gebied van WTB, energietechniek, besturingstechniek, laag- en hoogspanningstechniek en Atex. Je bent ook bereid aanvullende opleidingen te volgen.
 • Heb je ruime werkervaring opgedaan als (project)engineer WTB, E&I bijvoorbeeld bij een aannemer, systemintegrator, netbeheerder of in de industrie. Daarbij heb je ook ervaring opgedaan met het functioneel aansturen van (project)teams.
 • Ben je bereid om voor je functie binnen Nederland en incidenteel naar het buitenland te reizen.
 • Beheers je de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wat bieden wij jou als Project Engineer/Coördinator?
 • Een salaris tussen de € 3.200,- en € 6.800,- op basis van een fulltime dienstverband (met eventuele doorgroeimogelijkheden), definitieve inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring;
 • 25 vakantiedagen, 13 ADV dagen(o.b.v. een fulltime dienstverband);
 • 8,33% vakantietoeslag;
 • Eindejaarsuitkering van 4,5%;
 • Een pensioenregeling bij het StiPP;

Salaris

€3.250 - €6.750 bruto per maand

Bedrijfsprofiel

Wil jij meewerken aan de energietransitie van vandaag, maar ook voor de toekomst? En wil jij als project engineer verantwoordelijk worden voor de realisatie van onze verbeterprojecten binnen de Maximacentrale in Lelystad? Dan zoeken wij jou als nieuwe collega!

Locatie

Lelystad

Solliciteren of meer informatie?

Jeroen Beikes
Operationeel Manager

+31 (0)6 51 31 76 74 j.beikes@xelvin.nl

Het sollicitatieproces

Solliciteer
Solliciteer gemakkelijk door hieronder op de ‘solliciteer-knop’ te klikken.
Kennismaking
We leren je graag kennen. Daarna weet je ook gelijk wie wij zijn.
Mogelijkheden
Samen bespreken we jouw ambities, nemen we de mogelijkheden door en maken we kennis met onze opdrachtgevers.
Aanbod
Is het een match? Dan doen we jou een aanbod!

Solliciteer op deze baan

Solliciteer direct of neem contact op via:
+31 (0)6 51 31 76 74
j.beikes@xelvin.nl
Solliciteer

Deel deze vacature

Ken je iemand anders die goed bij deze vacature past?