Project Engineer Instrumentatie/Procesbesturing

 • Chemelot, Geleen, Limburg
 • HBO
 • €3.000 tot €5.500
Solliciteer

Functieomschrijving

Kun je minimaal één van de volgende drie vragen met JA beantwoorden? Dan moet je even tijd vrijmaken om deze vacature te bekijken!

1. Ben jij succesvol in het bewaken en beheersen van multidisciplinaire projecten in de industrie?
2. Werk je graag samen met projectteams aan een engineeringproject voor klanten?
3. Zit het in jou om het maximale uit elke fabriek of installatie te halen in termen van prestaties én rendement?

Ben je nog aangehaakt? Fijn, lees dan verder om te weten te komen waar je als Project Engineer Instrumentatie/Procesbesturing gaat werken en wat je gaat doen.

Waar én waaraan ga jij bijdragen?
Misschien heb je wel eens gehoord van het chemisch industriecomplex Chemelot. Een 800 hectare groot terrein waar tal van nationale en internationale bedrijven hun materiaal produceren. Chemelot kent een unieke marktpositie vanwege de ligging, synergie tussen bedrijven en de aanwezigheid van een campus met research & development en pilot plant faciliteiten.

De chemische industrie is een onmisbare schakel in de klimaattransitie wanneer het gaat om beperken van uitstoot en de innovatie om moleculen te hergebruiken en om te zetten naar nieuwe duurzame materialen. Een sector waarbij veiligheid, gezondheid en milieu het uitgangspunt zijn.

Hier draag jij aan bij.

Wat zijn je verantwoordelijkheden als Project Engineer Instrumentatie/Procesbesturing?
Jij als Project Engineer Instrumentatie/Procesbesturing werkt in dienst van industriële klanten en meer specifiek bij het uitvoeren van engineering projecten en het begeleiden van Turn Arounds. Hierbij zorg je voor de vakinhoudelijke inbreng, bewaking en beheersing van engineeringsprojecten. Dit doe je altijd in lijn met de eisen aan veiligheid, wet- en regelgeving, betrouwbaarheid en kostenefficiëntie. Samen met het projectteam zorg je voor een vloeiend verloop van de activiteiten in jouw vakgebied.

Waarschijnlijk heb je zelf al een beeld bij wat je werkzaamheden gaan zijn. Grofweg bestaan ze uit:
 • Je levert technologische input, zorgt voor een juiste scope, draagt verantwoordelijkheid voor het totale engineeringsproces en schakelt tussen de klant, externe partijen en je collega’s;
 • Je budgetteert resources, plant activiteiten en stelt scopes en deelbegrotingen op;
 • Je beoordeelt en begeleidt de door jou geselecteerde toeleveranciers van diensten en producten.

En hoe zit het met de doorgroeimogelijkheden?
De doorgroeimogelijkheden liggen voor het oprapen. Je moet ze wel zelf grijpen. Als voorbeeld kun je doorgroeien naar Senior Project Engineer, Project Manager of Construction Supervisor. Uiteraard wordt je hierbij geholpen door learning on the job en door opleidingsaanbod afgestemd op jouw unieke situatie.

Wat is verder van belang?
Je werkt in een dagdienst in afwisselend een kantoor en technische omgeving. Je bent afhankelijk van je ervaring verantwoordelijk voor de goede bewaking van werkzaamheden bij 1 tot maximaal 15 projecten. Je draagt verantwoordelijkheid voor het realiseren van projecten tot maximaal € 15 miljoen.

Functie-eisen

Ben jij de Project Engineer Instrumentatie/Procesbesturing die wij zoeken? Bij voorkeur heb je:
 • Een afgeronde technische HBO/Bachelor opleiding in Elektrotechniek/Electrical Engineering of Meet- & Regeltechniek;
 • Een aantal jaren ervaring in projecten en engineering in conceptuele, basic en EPC fase (Engineering, Procurement & Construction);
 • De competenties om in staat te zijn de wensen van de klant te vertalen in een adequate uitvoering van projecten en durft de klant uit te dagen daar waar jij denkt dat er een betere oplossing mogelijk is.

Wat zijn de arbeidsvoorwaarden?
De salarisrange voor deze functie is € 3.000 tot € 5.500 bruto per maand. Dit salaris is exclusief vakantiegeld (8,33%). Wij betalen 2/3e van je pensioen premie en jij de rest.

Je krijgt een 24/7 ongevallenverzekering en je kunt gebruik maken van collectieve ziektekostenverzekeringskorting. Voor het introduceren van nieuwe medewerkers hebben wij een bonusregeling en we ontvangen je graag op een van onze events.

Wil je je kennis, competenties en vaardigheden ontwikkelen? Dan bieden we je volop scholings- en ontwikkelmogelijkheden.

Hoe nu verder?
Is jouw interesse gewekt? Laat dan je gegevens achter of neem vrijblijvend contact op met mij via telefoonnummer +31 (0)6 517 434 93 of via e-mail b.creusen@xelvin.nl. Ik hoop je snel te ontmoeten!

Vergoeding

€3.000 - €5.500 bruto per maand

Bedrijfsprofiel

Xelvin is een Great Place to Work® en staat in de top 10 Best Workplaces™! Wij (ver)binden technisch talent aan technische organisaties die om jouw komst staan te springen.

Wij hebben de NEN 4400-1 en NEN 4400-2 certificering én het SNA keurmerk. Wat wij jou kunnen bieden? Perspectief, begeleiding én fun.

Zijn we dan perfect? Nee, vast niet. Daarom heb jij jaarlijks de mogelijkheid om je mening te laten gelden via ons medewerkers-tevredenheidsonderzoek. Zodoende kunnen wij lering trekken en ons werkgeverschap verbeteren.

Locatie

Chemelot, Geleen, Limburg,

Daarom vind jij jouw uitdaging in de techniek met Xelvin:

 • Wij begrijpen technici en techniek als geen ander
 • De beste balans tussen flexibiliteit, zekerheid en ruimte voor persoonlijke groei.
 • Samen met onze opdrachtgevers zijn we de onmisbare schakel voor de ontwikkeling en verduurzaming van de wereld
 • Met een persoonlijke aanpak zorgen wij samen met jou voor jouw carrière.

Sollicitatieproces

Solliciteer gemakkelijk via Xelvin.nl
We leren je graag kennen, daarna weet je ook gelijk wie wij zijn.
Samen maken we kennis met onze opdrachtgevers
En doen we jou een aanbod!

Daarom vind jij jouw uitdaging in de techniek met Xelvin:

 • Wij begrijpen technici en techniek als geen ander
 • De beste balans tussen flexibiliteit, zekerheid en ruimte voor persoonlijke groei.
 • Samen met onze opdrachtgevers zijn we de onmisbare schakel voor de ontwikkeling en verduurzaming van de wereld
 • Met een persoonlijke aanpak zorgen wij samen met jou voor jouw carrière.
Ken je iemand anders die goed bij deze vacature past?