Specialist Werktuigbouwkunde / Installatietechniek

Geplaatst op 17 March 2020
 • Groningen
 • HBO
 • €2.500 tot €3.750
Solliciteer

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en ondernemende Engineer Werktuigkundige Installaties in de Publieke markt(Healthcare omgeving).

Als engineer ondersteun je opdrachtgevers bij het uitvoeren van multidisciplinaire, gebouw- en proces gebonden vraagstukken in de sectoren: Industrie, Energie en Publiek Vastgoed. Hierbij ligt de nadruk op het engineeren en begeleiden van projecten bij de klant. Je werkt intensief samen met andere kennisvelden binnen de organisatie, zoals met elektrotechnisch, bouwfysica, constructies, bouwkunde, projectmanagement. Hierbij staat het op een plezierige en collegiale manier behalen van een goed resultaat voorop.

Op basis van jouw ervaring wordt je uitgedaagd met gebouwgebonden, werktuigkundige installatievraagstukken. In jouw rol heb je uiteraard de vrijheid om klantcontacten binnen projecten te onderhouden en je relatienetwerk verder te ontwikkelen. Hiervoor gebruik je jouw kennis en kunde om projecten op het gebied van werktuigkunde te leiden en samen met collega’s van andere vakdisciplines tot een succesvol resultaat te maken. Vanzelfsprekend ben en blijf je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen je vakgebied en ontwikkelingen op gebied van energieconcepten en duurzaamheid en krijg je energie om deze kennis met je collega’s te delen en verder te brengen.

Jouw belangrijkste werkzaamheden bestaan uit:
 • Het (gedeeltelijk) zelfstandig uitvoeren en leiden van projecten op het gebied van werktuigkunde in samenwerking met collega’s van andere vakdisciplines;
 • Het ontwerpen / adviseren op het gebied van alle voorkomende werktuigkundige installaties (HVAC, utilities, sanitair, e.d.) binnen een uiteenlopende diversiteit aan projecten;
 • Samen met je collega’s onze teamzelfstandigheid vergroten met het verkrijgen en uitvoeren van projecten;
 • Kennisdeling met het team waardoor zij nog beter in staat zijn om projecten te leiden en te groeien in hun expertrol.

Functie-eisen

 • Een passende afgeronde academische of HBO opleiding (Installatietechniek of Werktuigbouwkunde met aanvulling HIT);
 • Je hebt vakinhoudelijke kennis op het gebied van installaties in gebouwen;
 • Kennis van en werkervaring met geïntegreerde projecten (Revit & BIM);
 • Je hebt de ambitie om de installatiekennis binnen RHDHV mee te helpen verder uit te bouwen;
 • Je bent een betrokken Engineer met een ondernemende inslag, je signaleert marktontwikkelingen, ziet kansen en je hebt oog voor de klant;
 • Uiteraard ben jij een uitstekende communicator in woord en geschrift.

Vergoeding

€2.500 - €3.750 bruto per maand

Bedrijfsprofiel

Onze opdrachtgever is een groot advies- en ingenieursbureau die zich richt op de gebouwde omgeving en in het bijzonder de zorgmarkt en de overheid. Hierbij kun je denken aan overheidsgebouwen, kantoorgebouwen, scholen en ziekenhuizen. Naast het adviseren bij nieuwbouwprojecten is onze opdrachtgever ook zeer succesvol gebleken in het schenken van een tweede leven aan oude gebouwen met daarin de hedendaagse meet en regeltechniek.
Renovatie, herinrichting of verbouwing van bestaande panden brengt nieuwe uitdagingen met zich mee en vaak ook aanpassingen van de meet en regelinstallaties om deze "futureproof" te maken en het comfort van het gebouw te verhogen.
Tevens houdt onze opdrachtgever zich zeer intensief bezig met nieuwbouwinnovaties waarbij de opgedane kennis en ervaring direct toegepast kan worden in duurzame toekomst vaste meet en regelinstallaties binnen het hele bouwprogramma.

Locatie

Groningen