Structural Engineer

Geplaatst op 20 February 2020
  • Noord-Holland
  • HBO
  • €3.250 tot €4.250
Solliciteer

Functieomschrijving

De opdrachtgever is bezig aan een nieuwe koers binnen de groep en hiervoor zoeken we ervaren professionals die de organisatie helpen het continue overstijgend niveau op gebied van high-end Naval Architecture te bereiken! Scheepsbouwers en ontwerpers met visie, die samen de toekomst op maritiem gebied eigenhandig willen creëren. Binnen de afdeling Structural Engineering zijn wij op zoek naar een Engineer Structural.

Als Engineer Structural werk je in grote projecten met collega’s van verschillende disciplines nauw samen aan een perfect eindresultaat: een superjacht. Je bent thuis in moderne 3D CAD systemen en verzorgt daarin de verwerking van alle informatie en specificaties. Jij maakt de hoofdopzet van de scheepsbouwkundige constructies en bedenkt de meest uiteenlopende oplossingen voor integreren van de vele complexe componenten. Daarnaast assisteer je de Project engineer met de sterkte-berekeningen en kijk je of ze voldoen aan veiligheidsvoorschriften volgens de eisen van klassebureaus en vlaggestaat.

Binnen het projectteam sta je continu in contact met de Project engineer voor het uitwisselen van informatie en overleg betreffende het constructief ontwerp. Samen rapporteer je de voortgang aan de Projectleider en voor kwaliteit en standaarden rapporteer je hiërarchisch aan de Teamleider Structural.

Je bent succesvol als je in het uitdagende project makkelijk overzicht kunt houden tussen de grote lijnen, de details en het samenbrengen van de verschillende engineering disciplines. Jij borgt daarin het constructieve ontwerp en beoordeelt samen met de cascobouwer de maakbaarheid van de diverse oplossingen.

Functie-eisen

Tenminste HBO denk-/werkniveau (Scheepsbouw of vergelijkbare richting);
Ervaring met moderne 3D CAD, PLM systemen (NX is een pré);
Kennis op gebied van scheepsconstructie, LR, REG LY code, SOLAS en FEM- en trilling analyses;
Ervaring met de veiligheid en regelgeving;
Een grote mate van zelfstandigheid, doch samenwerkingsgericht;
Creatief en oplossingsgericht;
Basis kennis van LR SSC Software, FEM, MS Excel;
Goede communicatieve vaardigheden;
Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Vergoeding

€3.250 - €4.250 bruto per maand

Bedrijfsprofiel

Een ontwerp- en engineeringsbureau werkzaam voor de luxe jachtbouw sector.

Locatie

Nederland