Technisch Projectleider

Geplaatst op 19 May 2020
  • Son
  • HBO
  • €3.000 tot €4.000
Solliciteer

Functieomschrijving

Als Technisch Projectleider ben je verantwoordelijk voor nieuwe productintroducties binnen jouw werkgebied en klantengroep. Deze introducties zijn mechanisch van aard. Je maakt in deze functie deel uit van een vast Customer Focus Team. Een van de klanten betreft een grote Duitse defensieklant, waar een groot deel van jouw tijd naartoe zal gaan. Het eerste contact omtrent een project wordt gelegd met of door een Account Manager van onze werkmaatschappij. Een project begint voor jou bij het toetsen van de technische haalbaarheid van de vraag van de klant. Bij geschiktheid maak je een algehele planning voor een project, leg je de afspraken met de klant vast en breng je het project de organisatie in. Samen met jouw projectteam draag je zorg voor het succesvol afronden van een project. Het projectteam bestaat uit verschillende disciplines vanuit engineering, planning, inkoop en productie. Het kan zijn dat de afgesproken specificaties tussentijds wijzigen, aan jou de taak ook dit goed te coördineren. In deze functie rapporteer je aan de Manager Product Engineering.

Tot je taken behoren verder:

communiceren over technisch inhoudelijke zaken met de klanten;
bewaken van de voortgang van het project;
bijwonen overleggen met de klant op locatie (Nederland, Duitsland);
verantwoordelijkheid voor een goed ontwikkeld, te produceren en te testen product;
het coördineren van de werkzaamheden aan projectleden;
het beoordelen van en advies geven over “operational exellence”.

Functie-eisen

Je hebt een stevige persoonlijkheid en communiceert gemakkelijk met verschillende lagen binnen de organisatie. Als verantwoordelijke voor het project weet jij hoe je gestructureerd en projectmatig te werk gaat. Vanuit jouw commerciële affiniteit, kritische blik en kennis van bedrijfsprocessen, laat jij het interne proces zo efficiënt mogelijk verlopen. Naast dat je door jouw technische kennis de technische haalbaarheid beoordeelt, bekijk je ook het kostentechnische aspect. Wanneer er zich problemen voordoen, weet je dit op een pragmatische manier op te lossen. Mocht je hier onverhoopt niet uitkomen escaleer je dit naar de desbetreffende manager.

Verder vragen we:

een afgeronde hbo of wo opleiding in een technische richting zoals werktuigbouwkunde, mechatronica of technische bedrijfskunde;
minimaal 3-5 jaar ervaring vanuit een soortgelijke rol;
ervaring met productie, test of ontwikkeling en bedrijfsprocessen en procedures;
inzetbaarheid op locatie bij onze klant;
goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en Engels. Duits is een pré;
voorkeur voor een fulltime beschikbaarheid;
woonachtig in de regio Eindhoven, Breda, Tilburg, Den Bosch, Venlo, Roermond of Weert.

Vergoeding

€3.000 - €4.000 bruto per maand

Bedrijfsprofiel

gevestigd op het Science Park Eindhoven te Son, is gespecialiseerd in full product lifecycle management (PLM) voor elektronische modules en systemen. Hier werken ongeveer 180 medewerkers aan de bouw van elektronische modules en systemen voor toepassingen in complexe besturingssystemen. De functionaliteit van deze systemen wordt voor een belangrijk deel bepaald door interactie tussen hardware, software en mechanica.

Locatie

Son