Test engineer

Geplaatst op 10 May 2019
 • Noord-Brabant
 • MBO
Solliciteer

Functieomschrijving

Als Test Engineer ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling, uitvoer en het beheren van test strategie├źn binnen de productieomgeving, zodanig dat producten volgens productspecificaties afgeleverd kunnen worden. Je ontwikkelt en stelt zowel de soft- als hardware matige testen en onderhoudsinstructies samen en je zoekt naar nieuwe en verbeterde testmethodieken. Je bouwt een omgeving waarmee we de machine van de klant kunnen simuleren en hiermee het (klant)product kunnen testen.. Door middel van scripts, programmeren en documenteren van noodzakelijke test hardware, beschrijf je het ontwerp van een goede testinterface en de correcte testsoftware. Daarnaast denk je ook mee in de ontwikkeling en verdere uitbouw van het testplatform en de testmethodes die we kunnen toepassen. Je bent veelvuldig in contact met testengineers, testoperators, productie, inkoop en je onderhoudt contact met de klant over de gevolgde testmethoden en voorziet hem van het benodigde advies en technische informatie. Je werkt veel samen met de productieleiding en accountmanagers en rapporteert aan de Manager Test Engineering.

Tot je taken behoren verder:
 • Samen met de account engineer of de accountmanager bekijken van aanvragen van de klant en deze aanvraag om te zetten in een offerte
 • Het opstellen van testdocumentatie en het begeleiden en trainen van de operators en reparateurs
 • Het doen van verbetervoorstellen met betrekking tot test en testmiddelen en deze verbetervoorstellen doorvoeren
 • Het realiseren van oplossingen voor productieverstoringen op elektronisch, elektronica- en hoogspanningsgebied.

Functie-eisen

Wat vragen we van je als Test Engineer?

Allereerst ben je proactief en sta je open voor nieuwe idee├źn. Vanuit je rol heb je met verschillende interne afdelingen maar ook met de klant veel contact. Daarom is het van belang dat je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en weet je de juiste vragen te stellen. Je bent zelfstandig in je werk maar ook standvastig bij het introduceren van nieuwe methodieken of werkwijzen. Je bent analytisch ingesteld en in staat om de meet- en testgegevens op de juiste manier te interpreteren. Door jouw proactieve houding zoek je klantvragen tot op de bodem uit en zorg je ervoor dat je up-to-date te blijft voor wat betreft de nieuwste technische ontwikkelingen.

Verder vragen we:
 • Een afgeronde hbo-opleiding in de richting Elektrotechniek, IT of vergelijkbaar
 • Een aantal jaren relevante werkervaring in een functie waar je te maken hebt gehad met testmethodes is een pre maar geen must, dus ook starters worden uitgenodigd te solliciteren
 • Je bent bekend met het ontwerpen en de werking van elektronische en hoogspanningsschakelingen
 • Je bent in staat om technische productdocumentatie te lezen, interpreteren en analyseren
 • Kennis van en ervaring met diverse programmeertalen zoals C, C++, C#, Visual Basic
 • Kennis van en ervaring met o.a. LabVIEW, Teststand (pre), MS Office, is een pre
 • Fulltime beschikbaar
- Goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in het Engels

Bedrijfsprofiel

Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productverbetering, assemblage en het onderhoud van hoogwaardige functionele modules en subsystemen.

Locatie

Omgeving Eindhoven