Tooling Engineer

Geplaatst op 21 January 2020
  • Drenthe
  • HBO
  • €3.000 tot €4.000
Solliciteer

Functieomschrijving

Haak jij bij ons aan?

Brink Group in Staphorst, is één van de wereldmarktleiders op gebied van trekhaken met meer dan 100 jaar ervaring in de automobielsector. Onder het motto Your perfect fit biedt de Brink Group een perfecte en veilige verbinding tussen vrijwel elk denkbaar voertuig en hetgeen men wil vervoeren. Tot nu toe rijden er ongeveer 25 miljoen auto’s rond met een Brink trekhaak.

Je bent werkzaam binnen de afdeling OE ontwikkeling op het hoofdkantoor in Staphorst. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de ontwikkelen van nieuwe trekhaaksystemen voor OE klanten en alle productspecifieke gereedschappen welke nodig zijn om deze trekhaaksystemen te produceren.
Brink levert direct aan- en werkt nauw samen met OE klanten als Jaguar Landrover, BMW, Ford en Toyota.

Hoe ziet je werkweek er dan uit?
In de functie ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig engineeren van productspecifieke gereedschappen welke nodig zijn om trekhaaksystemen te produceren. Hierbij moet je denken aan lasmallen, assemblagemallen, coatingrekken, en controlemiddelen. Je bent vroegtijdig betrokken bij het ontwerpproces en fungeert hierbij als vraagbaak op het gebied van maakbaarheid. Naast het ontwikkelen van de gereedschappen, ben je ook verantwoordelijk voor de productie en vrijgave van de gereedschappen. Je hebt hierbij regelmatig contact met zowel interne als externe toeleveranciers. Tevens heb je regelmatig contact met de Manufacturing Engineer, en je zorgt daarbij samen met het projectteam voor de uiteindelijke vrijgave van de gereedschappen in productie. Brink maakt hierbij gebruik van het CREO 3D tekenpakket.

Functie-eisen

Wanneer ben je een aanvulling voor het team?
Als Tooling engineer heb je een afgeronde hbo opleiding richting werktuigbouwkunde of mbo opleiding met relevante werkervaring. Belangrijk in deze functie is dat je het overzicht kunt bewaren. Tevens krijg je veel vrijheid. Er wordt van je verwacht dat je zowel zelfstandig als in projectteams kunt werken. Ervaring in 3D tekenpakketten is in deze functie erg belangrijk.

Wat krijg je hiervoor terug?
  • Een innovatieve werkgever waar jij je verder kunt ontwikkelen.
  • 25 vakantiedagen en hier nog eens 13 adv dagen bovenop
  • Een baan waarin jij veel vrijheid hebt
  • Het eerste jaar zal Xelvin 2/3 van je pensioenpremie betalen en betaal je zelf 1/3.
Contact
Ik geef je graag meer informatie over deze vacature. Wil je meer weten of ben jij al overtuigd en zie jij jezelf hier al werken? Dan nodig ik je graag uit voor een kennismakingsgesprek op een van onze Xelvin-kantoren.

Mijn naam is Marco Kikkert en ik help jou graag verder. Bij interesse, vragen, opmerkingen of een vrijblijvend gesprek kun je mij appen, bellen of mailen via; 06-30916949 of m.kikkert@xelvin.nl

Vergoeding

€3.000 - €4.000 bruto per maand

Locatie

Staphorst