Vacature Kostendeskundige

 • Tilburg
 • HBO
 • €5.000 tot €6.000
Solliciteer

Functieomschrijving

Als kostendeskundige binnen Van de Ven Bouw en Ontwikkeling in Tilburg (VolkerWessels) opereer je in verschillende fases van het bouwproject. Zo zit je in verschillende fases, zoals het schetsontwerp, het voorontwerp of al in de definitieve ontwerpfase. In elke ontwerpfase kun jij van grof, op basis van kengetallen, of juist gespecificeerd op elementniveau de begroting opstellen. Jij kunt de elementenraming opstellen in NL SfB-codering of op STABU-codering.

In de initiatieffase, budgetraming, haalbaarheidsstudie wil jij weten of het plan haalbaar is.

Vervolgens maak jij als kostendeskundige in het schetsontwerp de raming op basis van kengetallen, investeringsraming. De investeringskosten geven jou het totaaloverzicht, buiten de bouwkosten, waar het project financieel totaal op kan uitkomen.

In het voorlopig ontwerp volgt de elementenraming. Om de bouwkosten vanuit de investeringsraming niet alleen een kengetal te laten zijn kun jij de bouwkosten verder specificeren in een elementenraming op basis van gefundeerde kosten.

Zo kom je uiteindelijk in het definitief ontwerp, ofwel de bouw delen raming. Is jouw plan compleet uitgewerkt tot een definitief ontwerp dan volgt de directiebegroting. Deze begroting stel jij op, op regelniveau en is gesplitst in arbeid, materiaal en onderaanneming.

Als kostendeskundige ben jij dus de persoon die er op toeziet dat de euro’s zo effectief mogelijk ingezet worden. Jij bepaalt de prijsvorming van de directe kosten van projecten in de woning- en utiliteitsbouw en weet je projecten de juiste richting te geven. De bouwvraagstukken worden complexer en geen uitdaging is jou groot genoeg. Met die creatieve geest weet je dan ook bezuinigingen door te voeren. Dat is voor jou een sport waar je goed in bent. Je staat in je werk echt niet alleen, een mooi ingespeeld team zal graag met je samen willen werken. In dit team bekijk je hoe wij innovatiever kunnen gaan bouwen en vertel jij ons wat dat allemaal mag gaan kosten, althans zo lijkt het, want jij weet dat het uiteindelijk iets gaat opleveren! Complexe projecten pak jij graag op en schuwt niet om de verantwoordelijkheid hiervoor te nemen.

Een gave baan bij een geweldig bedrijf. Interesse ? Solliciteer dan via onze website en wij nemen snel contact met je op.

Functie-eisen

Je hebt een HBO-diploma in richting Bouwkunde.
Minimaal 10 jaar ervaring met het bepalen van prijzen binnen woningbouw- en utiliteitsbouw.
Ambitieus? Ben je nu calculator maar wil je de stap zetten naar kostendeskundige, dan stimuleren wij je om bij ons op de zender te komen!
Je moet wel een interesse in BIM en virtual reality hebben, daar dit bedrijf nu eenmaal vooruitstrevend is wil blijven. Frisse ideeën hierover wil men graag wil horen.

Vergoeding

€5.000 - €6.000 bruto per maand

Bedrijfsprofiel

100 jaar actief vanuit Tilburg en nog steeds jong van geest. Dat is deze opdrachtgever van Xelvin!. Van d eVen Bouw en Ontwikkeling is een gerenommeerd bouwbedrijf in de regio die de touwtjes stevig in handen heeft. De meest uiteenlopende projecten in woning- en utiliteitsbouw komen voorbij en zijn tot voorbeeld strekkend.

Volop in ontwikkeling en actief met de nieuwste technieken. Daarnaast onderdeel van een concern waar je niet bang hoeft te zijn als een nummer opgenomen te worden binnen het bedrijf. Aandacht, ontwikkeling, gave projecten, veiligheid en uitstekende voorwaarden dat is waar zij voor staan.

Locatie

Tilburg,

Daarom vind jij jouw uitdaging in de techniek met Xelvin:

 • Wij begrijpen technici en techniek als geen ander
 • De beste balans tussen flexibiliteit, zekerheid en ruimte voor persoonlijke groei.
 • Samen met onze opdrachtgevers zijn we de onmisbare schakel voor de ontwikkeling en verduurzaming van de wereld
 • Met een persoonlijke aanpak zorgen wij samen met jou voor jouw carrière.

Sollicitatieproces

Solliciteer gemakkelijk via Xelvin.nl
We leren je graag kennen, daarna weet je ook gelijk wie wij zijn.
Samen maken we kennis met onze opdrachtgevers
En doen we jou een aanbod!

Daarom vind jij jouw uitdaging in de techniek met Xelvin:

 • Wij begrijpen technici en techniek als geen ander
 • De beste balans tussen flexibiliteit, zekerheid en ruimte voor persoonlijke groei.
 • Samen met onze opdrachtgevers zijn we de onmisbare schakel voor de ontwikkeling en verduurzaming van de wereld
 • Met een persoonlijke aanpak zorgen wij samen met jou voor jouw carrière.
Ken je iemand anders die goed bij deze vacature past?