Functieomschrijving

Wil jij de meest unieke en veelzijdige producten laten produceren uit staal? Dan ben jij de nieuwe werkvoorbereider plaatbewerking in Zwolle. Welke klanten je gaat krijgen, hangt van je voorkeur af. Liever eenmalige dan terugkerende orders? Daar houden we rekening mee. Ben je een las freak? Dan kun je grote lasprojecten voor de trailerbouw of offshore oppakken. Maar als fervent frezer krijg je weer eerder met verspaning klanten te maken.

We rekenen je hoe dan ook af op de groei van je orderportefeuille en de tevredenheid van je klanten. Niet meer dan logisch dat we je dan ook de volle verantwoordelijkheid geven van het hele proces van offerte tot uitlevering. En dat we erop vertrouwen dat je de kosten en baten optimaal tegen elkaar afweegt.

Als werkvoorbereider houd jij je bezig met:

 • Opstellen en uitwerken van offertes;
 • Omzetten van offertes in orders;
 • Inkopen van benodigde materialen en inplannen van orders;
 • Onderhouden van de contacten met klanten, leveranciers en productie;
 • Binden van nieuwe klanten.

De afdeling Werkvoorbereiding bestaat uit 15 gelijkgestemde collega’s. Met elk een eigen klantenkring en dito verantwoordelijkheid. Techneuten die zoveel mogelijk willen betekenen voor hun klanten. En die ook zoveel mogelijk uit diezelfde klanten willen halen. En goed voor hun eigen carrière. Overigens gaat die gedrevenheid nooit ten koste van de sfeer op de afdeling. Want die is zeer gemoedelijk.

Functie-eisen

Wat bieden wij jou graag?

 • Een marktconform salaris volgens de CAO Metaal en Techniek;
 • Een 38-urige werkweek (eventueel verspreid over 4 dagen);
 • 25 vakantiedagen;
 • Reiskostenvergoeding;
 • We investeren in jouw ontwikkeling; er is o.a. een persoonlijk budget beschikbaar;
 • Ruime doorgroeimogelijkheden: binnen de werkvoorbereiding, naar andere afdelingen of naar andere vestigingen.

Wie ben jij?

Net als de andere werkvoorbereiders ben je even technisch als sociaal aangelegd. Je hebt gevoel bij de producten die we maken als voor je diverse klanten. En je gaat evengoed om met de mensen op de werkvloer. Met hen werk je immers nauw samen om opdrachten zo snel en goed mogelijk uit te voeren. En wordt het je wat te druk? Dan weet je je daar onderuit te werken, al dan niet met hulp van je collega’s.

 • 2 à 3 jaar werkervaring in een technisch specialisme in de metaalbewerkende industrie, of als junior werkvoorbereider in een technische omgeving;
 • Ervaring met AutoCAD, Solidworks en ERP;
 • Organisatietalent;
 • Je spreekt en begrijpt de Nederlandse taal. Het hoeft niet je moedertaal te zijn.

Salaris

€2.250 - €5.000 bruto per maand

Bedrijfsprofiel

Deze opdrachtgever gevestigd in Zwolle is een metaalbewerkingsbedrijf waar ze variërent werk verrichten van lasersnijden, frezen en lassen.
Zij mogen zich dan ook toch grote speler in de metaalbewerking noemen. Er zijn hier circa 140 medewerkers aan het werk, er wordt voor 12.000 ton aan staal bewerkt en ze zijn actief werkzaam voor ruim 600 klanten.

Ze snijden, verspanen, buigen en lassen op één locatie waardoor wij onze levertijden kort houden en een hoge leverbetrouwbaarheid kunnen garanderen. Het machinepark is ruim opgezet en biedt kansen voor zowel kleine als zeer grote producten en van enkel stuks tot seriematig werk.

Doordat ze gebruik maken van zelf ontwikkelde en geheel op eigen toegespitste software, kunnen we in zeer korte tijd nauwkeurig opgemaakte offertes versturen. Tevens hebben ze een grondig overzicht van onze productie en zijn in staat op elk moment van de dag nauwkeurig de voortgang van uw producten te monitoren. Mocht er onverhoopt toch iets mis gaan, kunnen ze tijdig informeren.


Interesse gewekt? Meer weten over deze functie, het bedrijf of benieuwd wat Xelvin wat jou kan betekenen? Neem dan contact op. Tot snel!
Michelle Jansen | Managing Consultant bij Xelvin Hoogeveen
Mail: m.jansen@xelvin.nl
Tel: +31 6 30783110

Locatie

Zwolle
Michelle Jansen

Solliciteren of meer informatie?

Michelle Jansen
Managing Consultant

+31 (0)6 30 78 31 10 m.jansen@xelvin.nl

Het sollicitatieproces

Solliciteer
Solliciteer gemakkelijk door hieronder op de ‘solliciteer-knop’ te klikken.
Kennismaking
We leren je graag kennen. Daarna weet je ook gelijk wie wij zijn.
Mogelijkheden
Samen bespreken we jouw ambities, nemen we de mogelijkheden door en maken we kennis met onze opdrachtgevers.
Aanbod
Is het een match? Dan doen we jou een aanbod!

Solliciteer op deze baan

Solliciteer direct of neem contact op via:
+31 (0)6 30 78 31 10
m.jansen@xelvin.nl
Solliciteer

Deel deze vacature

Ken je iemand anders die goed bij deze vacature past?