Hoe je er voor zorgt dat verliefdheid nooit 'houden van wordt' op je werk


- via deze website

PattyLinkedin (002)

Patty Baken droomde vroeger niet over arbeidsbemiddeling. Het staat nou eenmaal niet in het lijstje dokter, engineer, brandweervrouw of juf. Toch heeft ze de branche omarmd en werkt ze nu 8 jaar in de technische arbeidsbemiddeling. Wat intrigeert haar in deze branche? Houdt ze van haar werk of is het meer? Patty heeft hier zo haar eigen kijk op.

Het vak arbeidsbemiddeling is moeilijk uit te leggen aan vrienden en familie. Wat doe je nu de hele dag?

Vraag en aanbod bij elkaar brengen toch?

In beginsel klopt dit natuurlijk. Echter de weg er naar toe valt niet uit te stippelen. Elk vraagstuk van onze twee klanten is uniek. Wij hebben twee klanten en zijn hier de verbindende factor in. De kandidaat wil zo goed mogelijk begeleid worden in zijn vraagstuk naar een nieuwe baan. Daarnaast wil het bedrijf zo goed mogelijk bediend worden in hun behoefte.

Is dit leuk? Met een volmondig 'ja' geeft Patty aan dat hierdoor de liefde voor haar vak is gekomen. Tijdens haar opleiding Marketing & Communicatie kwam Patty in aanraking met arbeidsbemiddeling. Om haar passie beter te begrijpen kijken we naar de twee kanten van ons vak.

Bedrijven

"Wat is het gaaf om te zien wat bedrijven maken! Je komt bij bedrijven binnen en krijgt de unieke kans hun liefde voor het vak te mogen aanschouwen." Bij Patty zie ik de twinkeling in haar ogen. Ze begint te stralen als ze over haar vak begint te praten. Ik merk dat de twinkeling mijn aandacht vasthoudt. Na een korte tussenpauze gaat ze verder met haar verhaal. "Met welke ontwikkelingen in de branche spelen zij? Is het een bedrijf die al 100 jaar bestaat, of kom je juist bij een bedrijf die nog in zijn start-up fase zit? Intrigerende vraagstukken waar elke organisatie zijn eigen kijk op heeft. In deze wereld beweeg ik mij nu al 8 jaar en ik merk dat elke vraag mij uitdaagt om te luisteren en advies te geven."

Kandidaten

Hoe vind je kandidaten voor bedrijven? Vroeger plaatste je een advertentie in de krant, tegenwoordig vindt deze zoektocht online plaats. Patty is een expert op het gebied van Social Sourcing. "Deze manier van werven heeft in de loop der jaren steeds meer vorm gekregen. Hoe word je gevonden en hoe wil je gezien worden? Ik wil als vakspecialist gezien worden, iemand met kennis van de branche. Als kandidaten mij benaderen met een vraagstuk streef ik naar een gelijkwaardige verstandhouding. Op deze manier kan ik oprecht geïnteresseerd raken in zijn of haar passie en de kandidaat advies geven. Zo kan ik van meerwaarde zijn voor zowel het bedrijf als voor de kandidaat."

Schakel drie

Patty laat haar liefde voor haar vak niet alleen merken aan haar twee klanten. Nee, haar missie is om haar enthousiasme en liefde ook over te brengen op haar collega’s. “Ik wil zoveel mogelijk mensen inspireren en in aanraking laten komen met ons vak.” Tijdens ons gesprek komt de lijfspreuk van coach “Pa Meeuwse” èn het credo van All stars: “Samen is niet alleen” in mij op. Hij heeft gelijk! Als je collega’s inspireert met de liefde voor je vak, dan motiveer je mensen.  Noem het liefde, passie of gedrevenheid: je brengt mensen in beweging en er zullen altijd mensen met je meegaan. 

Patty’s klanten bevinden zich in een technische omgeving. De keuze voor techniek wordt al vroeg gemaakt. De verliefdheid van een techneut gaat meestal ook niet meer weg.  Ik zie aan Patty dat haar verliefdheid voor de arbeidsbemiddeling mij inspireert. Verliefdheid is aanstekelijk en opeens besef ik dat je dat moet koesteren in je werk.

Mijn boodschap is dan ook: zorg dat je het verliefde gevoel houdt in je werk. Inspireer en laat je inspireren door je collega’s. Zoek de prikkels op en blijf in beweging zodat je fit bent voor de continue veranderingen in je vak!


Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Inloggen

Inloggen via FacebookInloggen via TwitterInloggen via LinkedIn

Wachtwoord vergeten?   Registreren

Vorige bericht:

Ramon Poels nieuwe Managing Director Xelvin

De technische detacheerder Xelvin heeft per 1 september een nieuwe Managing Director: Ramon Poels. Poels, momenteel directeur van XBI, volgt Walter Lammers op, die na 4 jaar plaats maakt voor nieuw leiderschap. Aan Poels de taak om de groei van Xelvin...

7 dagen geleden - via deze website
Volgende bericht:

Accelereer mee met Xelvin en het DIT Formula Student Race car Team

XELVIN-Silverstone-ticket.jpg

Het vinden van goed opgeleid technisch personeel is altijd een race tegen de klok. De kwalificatie van de CV's, het testen van vaardigheden en het voeren van gesprekken kost veel tijd en als je denkt te kunnen starten met de juiste kandidaat, kiest...

meer dan 6 jaar geleden - via deze website

« Xelvin nieuwsoverzicht