Ik kom wel een dagje meesleutelen!


- via deze website

Om succesvol te zijn in de detacheringswereld is het van belang om je te kunnen verplaatsten in de medewerkers die je bemiddelt en de klanten die gebruik willen maken van hun diensten. Peter Brouwer is Managing Consultant bij Xelvin voor de vestiging in Apeldoorn. Hij heeft zich gespecialiseerd in het bemiddelen van medewerkers in de technische dienst en de machinebouw. En hoe weet je nou beter wat een monteur moet kunnen, als je het zelf hebt gedaan? En dus pakte Peter de telefoon en belde zijn klant met de vraag: wat vind je ervan als ik een dag kom mee sleutelen?

Meewerken 1

Hoe kwam je op het idee om een dag mee te sleutelen?
“Tsja, dat is eigenlijk best eenvoudig”, aldus een nuchtere Peter. “Ik heb zelf een technische achtergrond, die basis heb ik. En hoe kan je een klant nou beter leren kennen als er zelf een dag gaat werken. Een functieomschrijving volgen kan iedereen. Om het ‘echte’ verhaal van je klant te vertellen moet je meer weten. Wat is de cultuur, wat voor een type mens werkt er en naar wat voor een type medewerker zijn ze op zoek? Die kennis had ik al wel, maar ik was op zoek naar meer verdieping.”

Dat klinkt als een goed idee? Hoe reageerde jouw klant hierop?
“Om eerlijk te zijn, die was wel wat verbaasd. Voor mezelf was het ook wat aftasten, het is een nieuwe aanpak. Hobbymatig ben ik veel met techniek bezig en ik heb een technische vooropleiding. Dus het was zeker niet de bedoeling om de hele dag toe te kijken, ik wilde daadwerkelijk aan de slag. Dat sprak mijn klant ook aan, hij wilde me die kans wel geven.”

 Je hebt meerdere monteurs bij deze klant aan het werk, hoe reageerden zij hierop?
“Daar heb ik hele positieve reacties van gekregen. Vanuit de gesprekken die ik met ze voer weten ze wel dat ik verstand heb van techniek. In het begin was het wel even aftasten, ze wisten natuurlijk ook niet echt wat ze konden verwachten. Onder het motto van ‘vandaag mag je mij een dag aan het werk zetten’ was het ijs vrij snel gebroken en gingen we aan de slag. En voor je het weet ben je samen aan de gang en ga je mee in de flow.”

Wat heeft de dag je opgeleverd?
“Allereerst heel veel plezier. Het is leuk om op een andere manier met je gedetacheerde collega’s bezig te zijn. Daarnaast leer je je klant en zijn machine op een andere manier kennen. Samen met een van de mannen heb ik de testprocedure van de machine doorlopen. Een veel betere manier om de techniek te begrijpen kan ik niet verzinnen.

Concluderend kunnen we dus zeggen dat het een succes was?
“Absoluut. In the end was het gewoon een hele leuke dag. Het is een absolute meerwaarde dat je zelf mee kan doen, anders sta je de hele dag toe te kijken. De mannen zeiden al: voor een kantoorpikkie ben je nog best handig!

 

 

 

Meewerken 1

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Inloggen

Inloggen via FacebookInloggen via TwitterInloggen via LinkedIn

Wachtwoord vergeten?   Registreren

Vorige bericht:

Ramon Poels nieuwe Managing Director Xelvin

De technische detacheerder Xelvin heeft per 1 september een nieuwe Managing Director: Ramon Poels. Poels, momenteel directeur van XBI, volgt Walter Lammers op, die na 4 jaar plaats maakt voor nieuw leiderschap. Aan Poels de taak om de groei van Xelvin...

7 dagen geleden - via deze website
Volgende bericht:

Accelereer mee met Xelvin en het DIT Formula Student Race car Team

XELVIN-Silverstone-ticket.jpg

Het vinden van goed opgeleid technisch personeel is altijd een race tegen de klok. De kwalificatie van de CV's, het testen van vaardigheden en het voeren van gesprekken kost veel tijd en als je denkt te kunnen starten met de juiste kandidaat, kiest...

meer dan 6 jaar geleden - via deze website

« Xelvin nieuwsoverzicht