Een frisse blik houdt je scherp!


- via deze website

Xelvin blijft groeien. Dat is een mooi gegeven, maar brengt ook uitdagingen met zich mee. Om deze groei vorm te geven moet de interne organisatie meegroeien. Bij Xelvin hebben we geen hoog verloop, uiteraard verlaten bij ons ook wel eens mensen de organisatie. De organisatie is in ontwikkeling en daar hebben we intern ook regelmatig versterking voor nodig.

Bij Xelvin hebben we een uitgesproken cultuur. Wij vinden het belangrijk dat iedereen de vrijheid krijgt zichzelf te ontwikkelen. Wij pretenderen nieuwe medewerkers deze vrijheid te bieden, alleen is dat ook zo? Zijn het niet alleen mooie woorden? Zitten nieuwe collega’s wel op deze vrijheid te wachten? Hoog tijd dus voor een rondje door het land om ‘nieuwkomers’ te vragen naar hun ervaringen.

Interview medewerkers
(v.l.n.r. Robert Zweers, Cees Hendriken en Maarten Schimmel)

Cees Hendriksen is vanaf 1 november werkzaam op de vestiging in Doetinchem. Cees heeft bewust de stap naar Xelvin gemaakt. “In mijn vorige baan zat ik op de binnendienst en was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging, meer afwisseling. Deze afwisseling heb ik bij Xelvin gevonden”, aldus een enthousiaste Cees. Hij is nieuw in het vak van de arbeidsbemiddeling, dus er is nog genoeg te leren! “In mijn eerste weken ben ik veel met collega’s mee geweest naar klanten en heb ik samen met hen intakegesprekken gedaan. Dan leer je al veel”! Dan zou je denken dat je doodmoe wordt van al die indrukken, maar niets is minder waar. “De collega’s vinden het leuk om hun klanten te laten zien. Zowel de klanten als de gedetacheerde medewerkers zijn trots op het werk dat zij doen. Daar krijg je alleen meer energie van”! Maar vrijheid in je functie heeft ook zijn keerzijde, zeker als je nieuw bent in het vak. “Soms is het ook wel lekker om wat kaders te krijgen, dan schept duidelijkheid. Dan weet je in ieder geval wat er van je verwacht wordt. Als die behoefte er is, worden de kaders gegeven Dat is dan wel weer prettig. Ik kan niet wachten om helemaal zelfstandig op pad te gaan en mijn steentje bij te dragen aan het succes van Xelvin”.

Een andere nieuwe collega is Robert Zweers, hij werkt sinds 1 augustus op de nieuwe vestiging in Zwolle. Voorafgaand aan zijn sollicitatiegesprekken was Robert wat huiverig voor de mooie verhalen. “Er moeten immers wel kaders/uitgezette lijnen zijn binnen een organisatie ter grootte van Xelvin”, dacht hij van de buitenkant. Deze twijfel werd tijdens de eerste sollicitatiegesprekken met collega’s al snel weggenomen. Hij kijkt tevreden terug op zijn eerste periode bij Xelvin: “ Ik kan alleen maar beamen dat de organisatie daadwerkelijk is zoals gezegd wordt dat het is. En het is als nieuwkomer erg prettig dat je bij een bedrijf terecht komt waar de sfeer goed is en weinig tot geen hiërarchie is. Daardoor voelde ik mij al erg snel thuis”. Het grootste verschil met zijn vorige werkgever is het type dienstverlening. “Bij mijn vorige werkgever startte medewerkers veel sneller, alleen dat waren vaak ook kortere projecten. Bij Xelvin ben je veel meer bezig met de lange termijn, waardoor het ook veel langer duurt voordat procedures worden afgerond. Dat was wel even wennen, maar dat gaat helemaal goed komen”, aldus een zichtbaar enthousiaste Robert.

Tot slot zijn we op bezoek geweest bij Maarten Schimmel, één van de recente aanwinsten voor de vestiging in Eindhoven. Ook hij kijkt tevreden terug op de eerste maanden: “Mijn eerste periode bij Xelvin is mede door de cultuur erg goed bevallen. Je wordt goed opgevangen en iedereen staat klaar om je te helpen waar nodig is. Daarbij leer je een hoop van je collega’s. De vrijheid die je krijgt binnen Xelvin is ook erg prettig. De vrijheid geeft je de kans om dingen te doen zoals jij dat het meest prettig vindt en waarvan jij denkt dat het, het meest effectief is”. Ook voor Maarten is de arbeidsbemiddeling een nieuw vakgebied, dus nog genoeg uitdaging. “De arbeidsbemiddeling bevalt me goed. Het is een dynamische wereld waar ik als starter veel leer, maar ik krijg het spelletje steeds beter onder de knie. Daarbij begin ik het ook steeds leuker de vinden. In de 3 maanden die ik werkzaam ben heb ik goed mijn plek kunnen vinden en merk dat het hechte team een van de sterktes is van Xelvin.

Samengevat kunnen we concluderen dat de nieuwe collega’s de cultuur herkennen en deze ook op waarde weten te schatten. Elke aanpak heeft zijn voor- en nadelen, zo ook het bieden van vrijheid van handelen en verantwoordelijkheid laag leggen in de organisatie. Naar aanleiding van bovenstaande indrukken kunnen we van deze 3 mannen wel zeggen: ‘mission accomplished’! We zijn specialist in het zoeken naar nieuwe medewerkers, maar het zoeken naar nieuwe medewerkers voor onze eigen organisatie zou Louis van Gaal pakkend omschrijven als ‘different cook’.

 

Interview medewerkers

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Inloggen

Inloggen via FacebookInloggen via TwitterInloggen via LinkedIn

Wachtwoord vergeten?   Registreren

Vorige bericht:
Volgende bericht:

Accelereer mee met Xelvin en het DIT Formula Student Race car Team

XELVIN-Silverstone-ticket.jpg

Het vinden van goed opgeleid technisch personeel is altijd een race tegen de klok. De kwalificatie van de CV's, het testen van vaardigheden en het voeren van gesprekken kost veel tijd en als je denkt te kunnen starten met de juiste kandidaat, kiest...

meer dan 6 jaar geleden - via deze website

« Xelvin nieuwsoverzicht