Onno de Boer - IRON MAN Triathlon World Championships Hawaii


- via deze website

Onno de Boer - Training 1

Xelvin kan met zeer veel trots melden dat onze collega Onno de Boer, werkzaam bij DAF Trucks, op zaterdag 11 oktober deel zal nemen aan de IRON MAN World Championship in Hawaii. Hij zal deze dag onder extreme weersomstandigheden 3.86 km zwemmen, 180.25 km fietsen en vervolgens een complete marathon (42.2 km) rennen. De komende weken kun je via de Xelvin website, maar ook via onze social media kanalen, Onno op de voet volgen tijdens zijn trainingen. Karin, Onno's vriendin, zal hem gedurende de komende weken helpen in zijn trainingen en natuurlijk aanmoedigen op de wedstrijddag.

Vandaag vertelt Onno over de laatste trainingen in Nederland. Deze week zal Onno vertrekken naar Hawaii om daar te gaan trainen, en te wennen, aan de extreem hoge temperaturen.

 

"Afgelopen week was onze laatste hele week in Nederland. Tijdens een ‘normale’ werkweek worden er trainingen gedaan voor en na het werk en is er één dag gereserveerd als rustdag (waar natuurlijk wel gewerkt wordt). Naar het weekend toe worden de trainingen intensiever en in het weekend wordt meer langere trainingen gedaan. Dit weekend stond lopen centraal, wat niet betekent dat er niet gefietst of gezwommen wordt. Het weekend is in een vogelvlucht te zien in het filmpje.

Zaterdagochtend begon met het klaar maken voor de belangrijke looptraining. Veel drinken en eten gaan mee om op een warmere dag (>20 graden) goed gehydrateerd en doorvoed te blijven. Als triathleet is wisselen tussen fietsen en lopen goed te trainen en maakt een groot aandeel uit van de specifieke voorbereiding. In een 4 uur durende training wordt om de beurt door mij 30 minuten gefietst en 50 minuten gelopen. Het fietsen is dient als herstel en bij het lopen wordt de intensiteit elk interval hoger. De laagste intensiteit is het extreem rustige duurtempo en de hoogste is wedstrijdintensiteit voor de doelwedstrijd. Om de training extra interessant te maken, combineren we de training met een bezoek aan onze schoenensponsor in Tilburg (Anyones Running). Totaal afstand van de training is 45 km, waarvan ik 30 km voor mijn rekening neem te voet. Het snelste interval wordt in 4 minuut en 15 seconden per kilometer volbracht. De terugreis is met de trein. Na boodschappen en avondeten wordt gestart met het inpakken van de fietsen. De fietsen reizen met ons mee in elk vliegtuig dat we nemen.

Op zondagochtend wordt de laatste hand gelegd aan het inpakken van de fietsen inclusief de grote bergen sportvoeding welke nodig zijn voor zowel training als de wedstrijd. Aan het eind van de ochtend vertrekken we in de richting van Doorn. Daar zwem ik eerst een rondje in het Henschotermeer zonder wetsuit. Het wetsuit is een pak dat veel gebruikt wordt om warm te blijven bij het zwemmen en helpt tegelijk om de waterligging te verbeteren. Ondanks de stugheid van het pak heeft het dus voordeel om met een wetsuit te zwemmen. In Hawaii moet zonder wetsuit gezwommen worden in verband met de hoge watertemperatuur, maar dat is in Nederland moeilijk te trainen. Het water blijkt iets kouder dan verwacht en na een kleine 20 minuten en 1 kilometer houd ik het voor gezien. Na het zwemmen doen we mee aan een 2,5 uur durende clinic rolskiën in de omgeving van Doorn/Leersum. Langlaufen doen we al langer en wordt gedaan als cross-training (aspecifieke duursport training voor kracht en uithoudingsvermogen). Vanaf dit jaar doen we ook rolskiën buiten de winter. Tijdens de clinic maken we een ronde over de asfalt- en schelpenpaden van het park de Utrechtse Heuvelrug. Daar voel ik vandaag wel de consequenties van; zware spieren en vermoeide armen. Toch heb ik vanochtend weer het lopen en fietsen opgepakt met een 1 uur ontbijtloopje en 35 km fietsen naar het werk.

Sportieve groet,

Onno de Boer"

 

Voorbereiding Fiets - Onno de boer Onno de Boer - Bagage wegen Onno de Boer - Training 1

Reacties

Door Janneke Assink, vrijdag 19 september 2014 om 11:51 uur:

Wat gaaf zeg! Ik ga je posts volgen. Als voorzichtige zwemmer en hardloper enorm veel respect voor je prestaties. Nu al ;-)

Door Erwin Trompetter, vrijdag 19 september 2014 om 23:20 uur:

WOW!! Respect voor je "IJZEREN"" trainingsdiscipline!!

Veel succes

Door Manuel Teunissen, vrijdag 26 september 2014 om 08:54 uur:

Super!! Veel succes Onno met deze geweldige ervaring!!

Inloggen

Inloggen via FacebookInloggen via TwitterInloggen via LinkedIn

Wachtwoord vergeten?   Registreren

Vorige bericht:

Ramon Poels nieuwe Managing Director Xelvin

De technische detacheerder Xelvin heeft per 1 september een nieuwe Managing Director: Ramon Poels. Poels, momenteel directeur van XBI, volgt Walter Lammers op, die na 4 jaar plaats maakt voor nieuw leiderschap. Aan Poels de taak om de groei van Xelvin...

7 dagen geleden - via deze website
Volgende bericht:

Accelereer mee met Xelvin en het DIT Formula Student Race car Team

XELVIN-Silverstone-ticket.jpg

Het vinden van goed opgeleid technisch personeel is altijd een race tegen de klok. De kwalificatie van de CV's, het testen van vaardigheden en het voeren van gesprekken kost veel tijd en als je denkt te kunnen starten met de juiste kandidaat, kiest...

meer dan 6 jaar geleden - via deze website

« Xelvin nieuwsoverzicht