Techniek 3.0 training Lean Management


- via deze website

Als Xelvin hebben we goed gekwalificeerde techneuten in dienst. Wat laten we ze doen: vliegtuigjes vouwen. Dit lijkt misschien kinderachtig, niet is minder waar. Het was een onderdeel van onze training Lean Management die voor de kantoren Apeldoorn, Almelo en Doetinchem werd gegeven.

Vaak wordt Lean management als methodiek of trucje ingezet om goedkoper te produceren. Het is juist ook heel goed te gebruiken in het werk van bijvoorbeeld tekenaars, monteurs en projectleiders. Op deze avond hebben we ervaren dat Lean je werk makkelijker, leuker en uitdagender kan maken. Na een theoretisch stuk zijn we zelf aan de slag gegaan. Opdracht: 24 vliegtuigen produceren in 10 minuten. Dan komt het fanatisme in iedereen naar boven: dat moet toch makkelijk te doen zijn?! Dat viel even tegen. 16 afgekeurde vliegtuigen en een ontevreden klant verder was de opdracht volledig in het water gevallen. Door in de 2e poging een aantal leanprincipes toe te passen werd de afkeur tot bijna nul gereduceerd en ruim binnen tijd geproduceerd. En dat op een rustige en plezierige manier!

Deze avond bood zowel voor onze gedetacheerde collega's als klanten en de consultants van Xelvin interessante inzichten om het werk op een andere manier in te delen. Vastberaden om hiermee aan de slag te gaan keerde iedereen huiswaarts.

Techniek 30 Lean 2.jpg

Techniek 30 Lean 3

Techniek 30 Lean 5

Techniek 30 Lean 5

 

 

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Inloggen

Inloggen via FacebookInloggen via TwitterInloggen via LinkedIn

Wachtwoord vergeten?   Registreren

Vorige bericht:
Volgende bericht:

Accelereer mee met Xelvin en het DIT Formula Student Race car Team

XELVIN-Silverstone-ticket.jpg

Het vinden van goed opgeleid technisch personeel is altijd een race tegen de klok. De kwalificatie van de CV's, het testen van vaardigheden en het voeren van gesprekken kost veel tijd en als je denkt te kunnen starten met de juiste kandidaat, kiest...

meer dan 6 jaar geleden - via deze website

« Xelvin nieuwsoverzicht