Wat wil ik nou eigenlijk?


- via deze website

Schatkaart

Op zoek naar de innerlijk drive die ervoor zorgt dat je iedere dag opnieuw ervaart ergens voor te gaan zonder dat je daar vragen over stelt aan jezelf. Wat vind je nou echt leuk om te doen? Wat zijn jouw passies en interesses?

Kortom:

Wat is mijn intrinsieke motivatie?

Die intrinsieke motiviatie is echt voor iedereen anders. Denk hierbij aan zelfontplooiing, macht, creativiteit, kennis, enzovoort.

Wanneer je bijvoorbeeld onderstaande herkent weet je dat je in de buurt zit van wat jou intrinsiek motiveert:

  • De tijd compleet vergeet als je er mee bezig bent,
  • De energie door je lichaam voelt bruisen als je er mee bezig bent,
  • Als je er blijvend enthousiast over bent,
  • Als je jezelf vrolijk, krachtig en zelfverzekerd voelt als je er mee bezig bent,
  • Als het sterke en levendige gevoelens bij je oproept als je er mee bezig bent,
  • Als het op een positieve manier je gedachten bezighoudt.

Invulling geven aan een behoefte

Je intrinsieke motivatie kennen is stap 1, de volgende is de zoektocht naar het vervullen van deze behoefte.

Aangezien je een groot deel van je leven zult werken, is het belangrijk om werk te doen wat dichtbij of volledig bij deze motivatie aansluit.

Hoe ik achter mijn intrinsieke motivatie kwam

Toen ik net klaar was met mijn studie Werktuigbouwkunde wist ik echt niet wat ik wilde gaan doen. Uiteraard had ik wel wat soul searching gedaan, maar hierbij was ik terecht gekomen bij wat mij echt motiveerde.

In 2006 ben ik terecht gekomen in de zakelijke dienstverlening en dat is misschien wel direct een schot in de roos geweest voor me, want hierin ben ik nog met veel plezier werkzaam.

Momenteel werk ik reeds 8 jaar voor dezelfde werkgever, waar ik vanaf de start van die organisatie mede mijn eigen sausje heb kunnen gieten over de organisatie waarin ik geloof.

Waar ik in geloof?

Ik geloof in:

  • Werkplezier: Een organisatiecultuur creëren en bewaken, waarin ikzelf en mijn collega’s zich prettig voelen. Met een goed gevoel naar kantoor toe en met een goed gevoel naar huis!
  • Helpen met ambities: Ik krijg energie wanneer ik individuen of team(s) kan helpen met verder in hun kracht te geraken.
  • Profit = Fun: Samen met een team doelen behalen en geld verdienen. Dit geeft namelijk de ruimte om met elkaar succes te vieren en leuke activiteiten te ondernemen.

Wat ik dan bedoel met dat “eigen sausje”?

Daarmee bedoel ik dat ik de cultuur van de organisatie waar ik me goed bij voel mede heb kunnen bepalen. Dit heeft er aan bijgedragen dat ik me binnen deze voor mij prettige normen en waarden verder heb kunnen ontwikkelen en mezelf beter heb leren kennen. En dat heeft vervolgens weer bijgedragen aan de groei van de onderneming.

Zoekt en gij zult vinden!

Mijn generatie zal waarschijnlijk moeten werken tot zijn 67e tot 70e levensjaar. Laten we die tijd dan in ieder geval goed benutten.

Ik kan iedereen aanbevelen om op zoek te gaan naar die passie die iedereen in zich heeft. Als je hierbij hulp nodig hebt, ben ik graag bereid hierover mee te denken.

Succes met je zoektocht!


Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Inloggen

Inloggen via FacebookInloggen via TwitterInloggen via LinkedIn

Wachtwoord vergeten?   Registreren

Vorige bericht:

In topvorm met DISC 

Ook dit jaar brengt Wendy Roozendaal van ‘Topvorm’ onze medewerkers weer in mentale topvorm door middel van twee trainingen. Donderdag drie oktober stond de eerste training op de planning. Vijftien externe collega’s van de kantoren...

5 dagen geleden - via deze website
Volgende bericht:

Accelereer mee met Xelvin en het DIT Formula Student Race car Team

XELVIN-Silverstone-ticket.jpg

Het vinden van goed opgeleid technisch personeel is altijd een race tegen de klok. De kwalificatie van de CV's, het testen van vaardigheden en het voeren van gesprekken kost veel tijd en als je denkt te kunnen starten met de juiste kandidaat, kiest...

meer dan 6 jaar geleden - via deze website

« Xelvin nieuwsoverzicht