Werven is een vak apart, ook voor specialisten!


- via deze website

Het werven van nieuwe medewerkers is een vak apart. Ook voor specialisten in het vinden van de juiste kandidaten blijft het een uitdaging om het interne team te versterken. Je zou denken dat dit gesneden koek is, alleen niets is minder waar.

Zoals in een eerder blog omschreven zoeken onze opdrachtgevers vaak het schaap met 5 poten. Die wetenschap hebben we, toch is het voor onszelf bijzonder verleidelijk hetzelfde te gaan doen. Op het eerste oog lijkt ons werk niet zo lastig: de juiste vent/dame op de juiste plek op de juiste tijd, lastiger is het niet. De werkelijkheid blijkt toch ingewikkelder. Want we zoeken iemand met een commerciële inslag, technische kennis en administratieve vaardigheden. Zeg maar een schaap met vijf poten...

Xelvin blijft groeien en om die groei door te zetten zoeken wij voor diverse kantoren versterkingen. Een blik op de vacatures op onze website leert dat we voor 5 kantoren op zoek zijn naar versterking. Echter, ik vermoed dat het aantal ‘latente’ vacatures nog wel hoger is. Wat maakt het nou zo lastig om als consultant succesvol te zijn bij een detacheringsbureau?

Het zou voor de hand liggen om nu een eureka-moment te onthullen, de ultieme waarheid in het vinden naar nieuwe collega’s. Helaas…. Volgens mij is het net als bij het aangaan van een relatie, als je heel hard op zoek gaat, dan ga je niemand vinden. Net op het moment dat je een beetje gas terug neemt, dan komt er iemand op je pad. Dan geef je iemand een hand en dan weet je dat je hem gevonden hebt. Dan weet je dat je met deze kandidaat heel gelukkig gaat zijn, tot het einde der tijd. Tot die tijd vooral je ogen openhouden, maar niet blind staren. De uitdrukking blind staren zegt eigenlijk wel genoeg….

Zie jij jezelf bij een detacheringsbureau werken, neem dan gerust contact op met een van de Xelvin collega’s. Niet geschoten is altijd mis, dat geldt helemaal voor een ambitieuze club als Xelvin. Mochten we geen vacature hebben, voor goede mensen creëren wij wel een mooi plek!

Mocht je tips hebben voor het werven van medewerkers, laat dan ook gerust een reactie achter! Alle tips zijn welkom, hoe voor de hand liggend of out-of-the-box ze ook mogen zijn! Laat je reactie achter onder deze blogpost of neem contact op.


Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Inloggen

Inloggen via FacebookInloggen via TwitterInloggen via LinkedIn

Wachtwoord vergeten?   Registreren

Vorige bericht:

Ramon Poels nieuwe Managing Director Xelvin

De technische detacheerder Xelvin heeft per 1 september een nieuwe Managing Director: Ramon Poels. Poels, momenteel directeur van XBI, volgt Walter Lammers op, die na 4 jaar plaats maakt voor nieuw leiderschap. Aan Poels de taak om de groei van Xelvin...

11 dagen geleden - via deze website
Volgende bericht:

Accelereer mee met Xelvin en het DIT Formula Student Race car Team

XELVIN-Silverstone-ticket.jpg

Het vinden van goed opgeleid technisch personeel is altijd een race tegen de klok. De kwalificatie van de CV's, het testen van vaardigheden en het voeren van gesprekken kost veel tijd en als je denkt te kunnen starten met de juiste kandidaat, kiest...

meer dan 6 jaar geleden - via deze website

« Xelvin nieuwsoverzicht