Xelvin bezoekt 9 Ierse hogescholen en universiteiten


- via deze website

plaatje

Ondernemende technici zijn schaars! Presentatie bij de 9 Ierse hogescholen en universiteiten om 3 en 4 jaars studenten te informeren over de kansen in Nederland

De groei van de Nederlandse kenniseconomie kan beperkt worden door de beschikbaarheid van goede technici. Volgens de ROA is er in 2016 een schaarste van 155.000 technici in Nederland.

Daarom werft Xelvin sinds 2007 ook hoogopgeleidde technici in het buitenland.

We hebben sinds 2007 een internationaal wevingnetwerk opgebouwd bestaande uit 34 verschillende landen. Dit heeft er o.a. toe geleidt dat we al ruim 500 internationale medewerkers hebben geworven, ingezet bij onze opdrachtgevers en sociaal geïntegreerd in Nederland!

In Maart zijn Jasper, Walter en Donnagh (Gedetacheerde technici) naar Ierland gegaan met als missie zoveel mogelijk laatste jaars studenten te informeren over de carrièrekansen in Nederland, het leven in Nederland en de begeleiding vanuit Xelvin.

In deze week hebben we presentaties gegeven aan 9 hogescholen en universiteiten, hierbij hebben 180 laatste jaars studenten aangegeven dat zij geinteresseerd zijn in mooie uitdaging in Nederland.

Een van onze Ierse medewerkers die al sinds 2010 werkzaam is voor Xelvin, heeft zijn ervaring over het werken en leven in Nederland gedeeld. Met name de culturele verschillen en de directheid van de Nederlanders is voor hem de grootste uitdaging geweest.

Buiten de kansen op een leuke en uitdagende baan bij één van onze opdrachtgevers, heeft Xelvin de studenten ook geïnformeerd over de service en begeleiding die ze van ons kunnen verwachten wanneer ze de stap maken naar Nederland. De 3 belangrijkste pijlers hierin zijn:

  • Onboarding; het formeel vestigen in Nederland door arbeidscontract, huisvestiging, aanvraag BSN, ziektekostenverzekering, openen bankrekening,inschrijven gemeente, etc
  • Personal Development; Softskill trainingen, Persoonlijke trainingen, Career Coaching en Nederlandse les
  • Sociale integratie; onderdeel van Internationaal social network Xelvin, X-Events, Xelvin Sports Club

We hebben vanuit de studenten positieve terugkoppelingen gekregen. Met de kandidaten die geïnteresseerd zijn om de stap naar Nederland te willen maken, gaan we komende periode 1 op 1 in gesprek om hun ambities en kansen te bespreken.

 

plaatje

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Inloggen

Inloggen via FacebookInloggen via TwitterInloggen via LinkedIn

Wachtwoord vergeten?   Registreren

Vorige bericht:

Ramon Poels nieuwe Managing Director Xelvin

De technische detacheerder Xelvin heeft per 1 september een nieuwe Managing Director: Ramon Poels. Poels, momenteel directeur van XBI, volgt Walter Lammers op, die na 4 jaar plaats maakt voor nieuw leiderschap. Aan Poels de taak om de groei van Xelvin...

11 dagen geleden - via deze website
Volgende bericht:

Accelereer mee met Xelvin en het DIT Formula Student Race car Team

XELVIN-Silverstone-ticket.jpg

Het vinden van goed opgeleid technisch personeel is altijd een race tegen de klok. De kwalificatie van de CV's, het testen van vaardigheden en het voeren van gesprekken kost veel tijd en als je denkt te kunnen starten met de juiste kandidaat, kiest...

meer dan 6 jaar geleden - via deze website

« Xelvin nieuwsoverzicht