Onze cultuur


Onze ondernemende aard heeft ervoor gezorgd dat Xelvin heeft kunnen uitgroeien tot het bedrijf dat het nu is. Het zien van kansen en die omzetten in actie heeft als basis gediend voor ons succes.

Voorwaarde voor het snel kunnen schakelen is het toevertrouwen van verantwoordelijkheid aan alle mensen in de organisatie, op welke plek ze ook zitten. Dat geeft verbondenheid en een grenzeloze drang om beloftes waar te maken.

Ook plezier staat hoog bij ons in het vaandel. Mensen hebben geen macht op basis van hiërarchie en we kennen geen benauwende beperkingen of vertragende regeltjes. Dat maakt werken bij en voor Xelvin leuk.

We zijn een dynamische organisatie en stellen constant onze zeilen bij om nieuwe doelen te kunnen behalen. Op deze manier worden nieuwe inzichten ontdekt en omarmt, en dat maakt ons de beste in wat we doen.

Onze houding is no-nonsense; we willen het onmogelijke mogelijk maken en we geloven dat onze werkwijze ervoor zorgt dat iedereen zijn idealen kan realiseren.

En daarbij houden we van persoonlijk contact. We vinden het belangrijk om te weten wat er bij onze mensen speelt zodat we ze altijd met raad en daad bij kunnen staan.

Kandidaten en bedrijven staan bij ons in het middelpunt van de belangstelling. Er is ons veel aan gelegen om hen een succesvolle oprechte eigen keuze te laten maken!