Volleybalvereniging Alterno


Sponsoring Sjors Minikamp 1

 

Sjors en volleybal, zo onderhand al een levenslange combinatie.

Sinds mijn 10e ben ik hier fanatiek mee bezig en nog steeds stop ik daar met veel plezier mijn energie in. Al 18 jaar speel ik bij Alterno in Apeldoorn, alle jeugdteams doorlopen en dit seizoen ben ik (weer) te vinden in het eerste. De trainers hebben mij wijsgemaakt mij er dit seizoen graag bij te hebben en reden dat ik de uitdaging ben aangegaan is vanwege de combinatie prestatie en plezier. Ik vind het zowel zakelijk als in het sporten belangrijk dat er gezamenlijk een doel wordt bereikt, er hard wordt gewerkt in combinatie met een goede sfeer, dat past bij mij en werkt motiverend.

Sjors en Xelvin

De reden dat ik hier werk heeft voor een deel dezelfde reden als waarom ik volleybal, namelijk het bereiken van een doel en een goede sfeer. Toen ik, nu alweer ruim 3 jaar geleden, kennis maakte met Xelvin was ik direct enthousiast over de club. Ik solliciteerde toen voor de functie van Consultant in Apeldoorn, mijn eerste kennismaking was met Gijs en Dennis. Het enthousiasme, de visie en de kritische blik sprongen er voor mij uit. Er werd een beeld geschetst van een ondernemende organisatie waarbij de verantwoordelijkheid en betrokkenheid bij medewerkers hoog is. Ze zochten mensen die daar bij passen, die met vrijheid om kunnen gaan en verantwoordelijkheid durven te nemen. Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik er als groentje zat, net een jaar van school en de 2baan in mijn nog prille carrière, dus ik was gauw overstag want enthousiasme werkte en werkt nog steeds aanstekelijk op mij.

Sponsoring Sjors Minikamp 1

De dienstverlening zoals de buitenwereld die, denk ik, voornamelijk ziet is detachering. Vanaf het eerste moment was voor mij duidelijk dat daar veel meer bij komt kijken en dat er daarnaast veel andere werkzaamheden en projecten zijn. Daarom Sjors en Xelvin, want ik krijg volledig de ruimte om mijn eigen onderneming op te bouwen. Tuurlijk zijn er kaders, richtlijnen, doelen en als ik geen geld verdien heb ik wat uit te leggen… Maar dat heeft iemand die zijn eigen bedrijf heeft ook! Je bent nooit alleen uitsluitend verantwoordelijk voor jezelf, wat je ook doet. Het werk dat je doet heeft altijd invloed op een ander, je hebt altijd klanten en relaties, gelukkig mijn werk ook. Naar mijn mening is het wel belangrijk waarom je werkt, wat je doel(en) en ambitie is. Mijn doel is om Xelvin Apeldoorn een belangrijke partij te maken op het gebied van personeel in de techniek. Bij Xelvin moet je terecht kunnen voor de ideale medewerker, ontwikkelingsplannen voor zowel de organisatie als de medewerker, netwerkevents, advisering, etc. Een brede doelstelling, maar wel één die past bij een ondernemende organisatie met de ambitie om goed werk te leveren en een significante bijdrage te leveren aan de markt.

Sjors en sponsoring

Een bijdrage leveren doe je o.a. door te investeren. Zoals gezegd breng ik aardig wat tijd door bij Alterno, via Xelvin kreeg ik de kans om een sponsor te zijn. De jeugd heeft de toekomst en ik zou het mooi vinden als door de naamsbekendheid van Xelvin, de markt waarin we werken, de jeugd op een of andere manier in aanraking komt met techniek en kiest om daardoor hun studiekeuze gaan bepalen. Er is een tekort aan technici, dit gat wordt groter, terwijl het een steeds belangrijker onderdeel wordt van het dagelijkse leven (grote kans dat je dit leest op je iPad:) Om die reden heb ik drie jaar op rij samen met twee andere bedrijven het minikamp gesponsord. Dankzij dat geld en een groep geweldige vrijwilligers hebben een grote groep mini’s een geweldig weekend.

Sponsoring minikamp

Sjors en een sponsortip

Ik denk dat het allereerst belangrijk is dat een sponsor zich moet realiseren dat je niet altijd vraag "What's in it for me" kan beantwoorden. Het is lange termijn visie die zich direct en indirect zonder twijfel terugbetaalt. Sponsoring gaat denk ik niet over grote bedragen, een kleine bijdrage kan al een grote impact hebben, als je er maar mensen mee helpt. De positieve energie die mensen krijgen van bijvoorbeeld die mooie dag die mede is mogelijk gemaakt door jouw bedrijf, zo’n verhaal is denk ik meer waard dan je naam op het shirt van een grote voetbalclub hebben staan. Waarmee ik een hoofdsponsor niet tekort wil doen, maar 10 “kleine” sponsoren hebben gezamenlijk net zo’n grote impact. Voorwaarde is wel dat je betrokken moet zijn bij hetgeen je sponsort, anders is het een ver van je bed show. Het doet mij in ieder geval goed om 100 mini’s met shirtjes te zien rondrennen waar o.a. jouw bedrijfsnaam op staat! En commercieel gezien, er hoeft maar 1 ouder bij een bedrijf te werken en bij een vacature aan Xelvin te denken of een baan zoeken en denken, laat ik Sjors eens bellen…

Kortom, ik krijg energie van doelen bereiken, ondernemen en mensen inspireren en Xelvin bied mij elke dag weer die kans.


« Naar het sponsoring overzicht