Peter Brouwer, Managing ConsultantEven voorstellen, mijn naam is Peter Brouwer en woon samen met mijn vrouw Jennifer in de groenste gemeente van Nederland, namelijk Ermelo. Ik werk sinds 2015 bij Xelvin en daarvoor 7 jaar werkzaam geweest in de technische personeelsbemiddeling. Mijn roots liggen in de techniek en heb als achtergrond telecom/ ICT Engineer.

In mijn baan als Managing consultant bij Xelvin heb ik veel aan deze technische kennis om zo de goede match te maken tussen kandidaat en opdrachtgever. Vraagstukken die hierbij voorbij komen: technisch personeel wordt schaars, hoe krijgen wij juist wel die geschikte kandidaat aan tafel? Hoe kunnen wij als Xelvin ons profileren en onze toegevoegde waarde laten zien? Het spreekwoord ‘als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg’ schiet mij hierbij dikwijls door het hoofd.

In mijn werk wandel ik graag buiten de gebaande paden om nieuwe inzichten te krijgen waardoor ik een probleem van mijn opdrachtgever kan oplossen en een passende baan kan vinden voor een techneut. Hierbij is het van belang dat je je klant goed kent. Zo heb ik onlangs bij een goede relatie in de machinebouw een dag mee gesleuteld met de monteurs op de assemblage afdeling. Mijn contactpersoon reageerde wat verrast. “Je wil een dag meelopen?!” Mijn intentie was niet om mee te lopen, mijn intentie is om mee te sleutelen. Dus met gereedschap en een lunchpakket die kant op. Tuurlijk, een kandidaat matchen op basis van CV kan iedereen, maar hoe weet je nou echt wat voor persoon en nog belangrijker ‘persoonlijkheid’ past bij jou opdrachtgever? Hoe lopen de hazen? Waar zit echt de pijn? Succesvol zijn in je werk is niet altijd het resultaat, maar nog belangrijker de weg er naar toe. Sta jij een keer vaker op dan je valt?

Wil je meer van me weten? Ik maak graag kennis onder het genot van een bak koffie.

 

« Naar het overzicht van teamleden