De nieuwste vacatures voor engineering

Bekijk ze allemaal om te zoeken in Eindhoven!

Engineer in Eindhoven

Ben jij een engineer op zoek naar een nieuwe uitdaging in Eindhoven? Eindhoven is een bruisende stad met een sterke economie. Dat betekent dat er veel vacatures beschikbaar zijn, ook voor engineers. In 2023 waren er in Eindhoven ongeveer 100.000 vacatures open, waarvan 20.000 voor engineers. Dat is ongeveer 20% van het totale aantal vacatures.

Werkzaamheden van een engineer:

Wat houdt het werk van een engineer in?

De werkzaamheden van een engineer variëren, afhankelijk van de specialisatie en de branche waarin de engineer werkzaam is. Enkele veelvoorkomende werkzaamheden zijn:

  • Ontwerpen van nieuwe producten of processen
  • Ontwikkelen van prototypes
  • Testen van producten en processen
  • Implementeren van nieuwe producten of processen
  • Onderhouden en repareren van machines of apparaten
  • Adviseren van klanten of collega’s

Salaris van een engineer:

Wat kun je verdienen als engineer in Eindhoven?

Het salaris van een engineer varieert ook, afhankelijk van de ervaring, de specialisatie en de branche waarin de engineer werkzaam is. In Nederland ligt het gemiddelde salaris van een engineer tussen de €40.000,- en €70.000,- per jaar. Een startende engineer begint met ongeveer €2.500,- bruto salaris per maand. Bij seniors kan dit wel oplopen tot €4.500,-. Gemiddeld verdienen engineers rond de €3.500,- bruto salaris per maand.

Toekomstperspectief voor engineers:

Is er toekomstperspectief voor engineers in Eindhoven?

De vraag naar engineers is groot en zal in de toekomst alleen maar blijven groeien. Dit heeft alles te maken met het feit dat de wereld steeds complexer wordt en er meer behoefte is aan innovatie. Engineers spelen een belangrijke rol bij het ontwikkelen van nieuwe producten, processen en technologieën.