Jonge Poerink Conveyors te Borne

Imre Heuker is afgelopen zomer na het afronden van zijn opleiding begonnen als werktuigbouwkundig engineer bij Jonge Poerink Conveyors te Borne. Jonge Poerink is een producent van transportinstallaties welke aan klanten over de gehele wereld geleverd worden. Imre heeft al verschillende zaken op mogen pakken en momenteel houdt hij zich bezig met het engineeren en tekenen van productiewerk voor klanten om meer kennis op te doen van de producten van Jonge Poerink Conveyors. ’’Wij hebben een groot aantal standaard producten. Het komt echter vaak voor dat klanten het toch net weer iets anders willen hebben en daar houd ik mij dan mee bezig’’

Imre heeft de HBO opleiding werktuigbouwkunde gevolgd. Xelvin heeft bij de Hanze hogeschool in Groningen een voorlichting gegeven over de technische arbeidsmarkt. Na een maandje zelf op zoek te zijn geweest naar een baan heeft Imre een afspraak gemaakt met Xelvin op het kantoor in Groningen. Hier heeft hij aangegeven ook buiten de regio Groningen te zoeken. Een grote kracht van Xelvin is de samenwerking tussen de verschillende kantoren en regio’s. Toen vanuit Jonge Poering Conveyors in Borne de vraag naar een startende werktuigbouwkundige engineer kwam was een gesprek dan ook snel geregeld.

Imre ervaart het contact met Xelvin als zeer prettig. Er is goed naar hem geluisterd en hij voelt zich begrepen. “Wanneer je goed begrepen wordt krijg je er ook iets goeds voor terug”. Dit heeft voor hem geresulteerd in het feit dat hij nu werkzaam is in een baan die goed bij hem past.

Tevens heeft Imre het gevoel gekregen dat voor Xelvin geld niet leidend is, maar persoonlijk contact wel. Imre doet ook mee aan de Techniek 3.0 bijeenkomsten die door Xelvin worden georganiseerd. “Een aantal zaken komen overeen met onderwerpen die tijdens mijn HBO studie al behandeld zijn, het is altijd prettig dat dit weer opgefrist wordt”, aldus een tevreden Imre.

Na het afronden van zijn studie wilde Imre graag iets gaan doen in de richting van de luchtvaart en bezig zijn met kunststoffen en composieten. Hij wilde graag iets moois en interessants maken. “Dit lijkt een groot contrast met transportbanden en bochten, maar niets is minder waar. Er komt veel meer bij kijken dan je in eerste instantie denkt”, aldus een zichtbaar enthousiaste Imre. Jonge Poerink Conveyors is veel bezig met innovatie, er wordt onder andere gebruik gemaakt van kunststoffen en composieten in de transportbanden. Andere uitdagingen zijn problemen als slijtage van materialen en klantspecifieke aanpassingen. Bij grote vraagstukken worden meerdere specialisten van het bedrijf betrokken bij het bedenken van een oplossing.

Imre woont door de weeks in Hengelo en gaat in het weekend weer terug naar Groningen. Hij vermaakt zich prima in Twente en voelt zich thuis in de cultuur. De cultuur binnen Jonge Poerink past ook erg goed bij hem. De openheid spreekt hem aan en bij problemen wordt iedereen er bij betrokken. Al met al een bedrijf en omgeving waar hij zich voorlopig nog niet hoeft te vervelen.

Deel dit artikel