Filteren
Filters Reset filters
Verfijn je zoekopdracht
268 vacatures gevonden
Instrumentatie Engineer
Groningen
Ben jij een technisch talent met een passie voor instrumentatie en een drive voor het handhaven van optimale technische prestaties? Dan is deze rol als Engineer Instrumentatie binnen de afdeling Engineering en Maintenance (E&M) jouw volgende uitdaging!

Over ons:
De dynamische afdeling E&M bestaat uit gepassioneerde teams die zich inzetten voor de optimale werking van onze installaties. Als Engineer Instrumentatie maak je deel uit van een multidisciplinair team dat samenwerkt met experts op het gebied van Werktuigbouw, Elektrotechniek, SIL, DCS en Civiele techniek. Je staat in goed contact met het team van dagelijks onderhoud en de operations afdeling.

Jouw rol:
 • Je speelt een cruciale rol bij het opstellen van onderhoudsplannen voor onze installaties;
 • Samenwerken met diverse engineeringteams en experts om de technische staat van de installaties te waarborgen;
 • Onderhouden van nauw contact met het team Dagelijks Onderhoud en de afdeling Operations om een soepele samenwerking te waarborgen;
 • Je initieert modificaties en schrijft de specificaties en neemt projecten af;
 • Je stelt onderhoudsplannen op in SAP op basis van uitgebreide analyses, verificaties en toetst deze aan de gestelde eisen.
vanaf€4500p/m
Servicemonteur E(W)
Groningen
Als Servicemonteur herstel je schade aan diverse installaties, zoals loodgieterswerk, klimaatinstallaties en elektrotechniek. Je voert voornamelijk servicewerk uit, zoals het verhelpen van storingen of het aanpassen van installaties in Noord-Nederland. Naast deze taken ben je ook betrokken bij onderhoud en korte projecten. Het is een veelzijdige functie waarbij zelfstandigheid centraal staat. Techniek is de basis, maar je begrijpt dat klantvriendelijkheid en een geordende werkplek essentieel zijn voor tevredenheid. Licht administratief werk, zoals materiaal bestellen en urenregistratie, behoort ook tot je taken, waarbij nauwkeurigheid belangrijk is.

Verantwoordelijkheden:
 • Je bent flexibel, klantgericht en kunt het overzicht goed behouden.
 • Je bent oplossingsgericht en weet van aanpakken.
 • Je bent integer, betrokken en neemt je verantwoordelijkheid.
 • Je kunt goed communiceren en samenwerken.
 • Je hebt een goed technisch inzicht en werkt zeer nauwkeurig.
 • Je bent leergierig en maakt je nieuwe kennis, normen en voorschriften snel eigen.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
vanaf€2000p/m
Monteur E&I
Sappemeer
Als Monteur E&I ben jij gespecialiseerd in het goed onderhouden van alle installaties op de plant. Het onderhoud dat jij pleegt is aan verschillende papier- en kartonmachines, het accent van jouw werkzaamheden ligt op Elektro & Instrumentatie, maar je vindt het ook niet erg om af en toe een uitstapje te maken op het mechanische vlak.

Je bent verantwoordelijk voor het periodieke onderhoud en het oplossen van storingen, dit kan gaan om storingen in schakelkasten, PLC's of meet- en regelkasten; jij deinst er in ieder geval niet voor terug!

Had ik al gezegd dat je volop ontwikkelingsmogelijkheden hebt? Bij deze: wil jij je (nog) verder ontwikkelen op het gebied van E&I of liever je mechanische kennis? Hiertoe krijg jij alle mogelijkheid!
vanaf€2750p/m
Maintenance Engineer
Groningen
Onze opdrachtgever is een toonaangevend productiebedrijf dat zich richt op het produceren van hoogwaardige goederen voor verschillende industrieën. Als Maintenance Engineer speel je een belangrijke rol in het waarborgen van de betrouwbaarheid van onze productieapparatuur en het maximaliseren van de productie-efficiëntie.

Als Maintenance Engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van preventief onderhoudsplannen voor onze productieapparatuur. Je identificeert en analyseert mogelijke storingen en werkt proactief samen met onze productieteams om mogelijke problemen op te lossen en uitvaltijden te minimaliseren. Je werkt nauw samen met onze productieleiders om ervoor te zorgen dat apparatuur op de juiste manier wordt onderhouden en gerepareerd

Een greep uit jouw taken en verantwoordelijkheden:

 • Ontwikkelen en implementeren van preventief onderhoudsplannen voor productieapparatuur;
 • Identificeren en analyseren van storingen en proactief werken om problemen op te lossen en uitvaltijden te minimaliseren;
 • Onderhouden van sterke werkrelaties met productieleiders om ervoor te zorgen dat apparatuur op de juiste manier wordt onderhouden en gerepareerd;
 • Coördineren van werkzaamheden met externe leveranciers en aannemers wanneer nodig;
 • Documenteren van onderhoudswerkzaamheden en het bijhouden van onderhoudsrecords.
vanaf€3250p/m
Werkvoorbereider
Groningen
Als Werkvoorbereider Maintenance zorg je voor de planning en coördinatie van alle onderhoudswerkzaamheden aan onze productiemachines en -installaties. Je werkt nauw samen met de Maintenance Manager en andere teamleden om ervoor te zorgen dat alle werkzaamheden veilig en efficiënt worden uitgevoerd.

Een greep uit jouw taken en verantwoordelijkheden zijn:

 • Het opstellen van onderhoudsplanningen en -procedures voor alle machines en installaties;
 • Het coördineren van de benodigde middelen en materialen voor de onderhoudswerkzaamheden;
 • Het plannen en coördineren van preventief onderhoud en inspecties;
 • Het aansturen en begeleiden van technici en contractors tijdens onderhoudswerkzaamheden;
 • Het bijhouden van onderhoudsdocumentatie en rapportages;
 • Het identificeren van verbeterpunten en het implementeren van verbeteringen.
vanaf€3000p/m
Engineer Infra
Groningen
Als Engineer Infra speel jij een cruciale rol in het realiseren van de wensen van onze opdrachtgevers. Jij zet hun vraag om in een definitief ontwerp, dat als leidraad dient voor jouw collega's van de werkvoorbereiding. Naast het technische aspect, besteed jij ook aandacht aan de financiële kant van het project. Hoewel het in theorie mogelijk is om een kabel of leiding rechtstreeks van punt A naar punt B te trekken, stuit je in de praktijk vaak op uitdagingen.

Wie is bijvoorbeeld de eigenaar van het terrein waarop we aan de slag gaan? Welke obstakels liggen er onder de grond? Is er sprake van verontreiniging of explosieven? Moeten we boren of persen in plaats van graven?

Om een duidelijk beeld te krijgen van het tracé en de omgeving, verzamel jij bodem- en dieptegegevens en graaf je proefsleuven. Soms zijn tekeningen niet volledig up-to-date, dus ga jij zelf op onderzoek uit. Jij adviseert bij het opstellen van specificaties en calculaties en draagt bij aan een efficiënte uitvoering van het project door vergunningen op tijd aan te vragen.

Als Engineer Infra ben jij als het ware de architect van de ondergrondse infrastructuur. Vanaf de start van het project vertaal jij de wensen van de opdrachtgever naar een functioneel ontwerp en werk je dit uit tot een gedetailleerd plan. Jouw creativiteit is hierbij van groot belang, want met slimme oplossingen kun je de uitvoering van het project sterk vereenvoudigen.

Jij hebt een belangrijke rol in het gehele proces en onderhoudt contact met een breed scala aan mensen. Naarmate je meer ervaring opdoet, kun je steeds grotere en complexere projecten aan en fungeer je als coach voor junior engineers.

Ben jij degene die juist energie krijgt van het in de lucht houden van meerdere ballen? Dan ga ik graag het gesprek met jou aan!
vanaf€3250p/m
Lead Engineer
Delfzijl
Wil jij aan de slag als Lead Engineer Mechanical & Piping bij één van Duitsland grootste ingenieursbureaus en grote speler op het gebied van industriële dienstverlening? En dat niet in Duitsland, maar in Nederland!

Voor Griesemann Engineering NL ben ik op zoek naar een Lead Engineer Mechanical & Piping.

Jij bent degene met de communicatieve skills, die van A tot Z het aanspreekpunt is voor de klant en de engineers.
Ben jij degene die van begin tot eind dé helikopterview heeft?

Het ene moment ben je in gesprek met de klant om te achterhalen wat hun wens is, het andere moment sla jij de paaltjes en zet je de lijnen uit. Daarna overleg jij met de engineers hoe jullie het project aan gaan vliegen. Tijdens het project stuur en schaaf je bij waar nodig.

Het gehele proces ben jij degene die betrokken is, je bewaakt het proces en je vindt iets van het werk dat wordt aangeleverd. Als Lead Engineer vind jij het namelijk belangrijk dat de kwaliteit voorop staat en daarom ga je niet voor minder dan het beste.

Als Lead Engineer sta je dicht bij de techniek, maar ook de andere taken die bij een leidinggevende functie komen kijken krijg jij energie van. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan: projecten binnenhalen, kosten bewaken en uren plannen.

Voor de vestiging in Delfzijl zijn wij op zoek naar een communicatieve Lead Engineer die energie krijgt van het zelf binnenhalen van opdrachten, graag zelf het contact met de klanten behoudt én onderhoudt en hierdoor inzichtelijk heeft wat de wensen van de klant zijn.
vanaf€4250p/m
Managing Consultant
Eindhoven
Ben jij commercieel ingesteld en hou je van een uitdaging? Heb je ervaring in de arbeidsbemiddeling? Wil je blijven ontwikkelen en doorgroeien? Dan is dit jouw kans om het maximale uit jezelf én anderen te halen!

We zoeken een collega die barst van de energie en de functie van Managing Consultant wil vervullen. Je wordt onderdeel van team Hightech, een team van vier nuchtere collega’s die teamprestaties hoog in het vaandel hebben staan. Vaak zitten we in Eindhoven, maar het kan maar zo dat we afspreken om een dagje te werken op een ander tof kantoor van ons of een dag vanuit huis.

Binnen Hightech wordt nauw samengewerkt tussen technisch professionals met verschillende achtergronden en expertisegebieden. Onze expertise omvat de bemiddeling van technici in onder andere manufacturing, machinebouw, installatietechniek en foodindustrie. Denk aan Testengineers, Supportengineers, Productie Engineers en Proces Improvement Engineers, op zowel hbo- als wo-niveau.

Als Managing Consultant heb jij een 360 graden rol en schakel je vlot tussen klanten en kandidaten. Een greep uit jouw dagelijkse werkzaamheden:
 • Het opbouwen en onderhouden van relaties met bestaande én nieuwe klanten.
 • Bezoeken van klanten om de vacatures en de organisatie beter te begrijpen.
 • Afspraken inplannen voor evaluaties en voortgangsgesprekken en natuurlijk voor een gezellige kop koffie.
 • Het sourcen van (internationale) technische professionals en het voeren van intakegesprekken.
 • Loopbaanadvies bieden aan technische professionals.
vanaf€3000p/m
Servicetechnicus / Inbedrijsteller S&S
Lieren
Heb jij interesse in installaties en/of in de inbedrijfstelling van brandbeveiligingsproducten? Ben je een op en top technicus? En vind je het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen bij een bedrijf waar verschillende doorgroeimogelijkheden zijn? Dan zoek ik jou!

Als Technicus Inbedrijfsteller ben je verantwoordelijk voor het inbedrijfstellen van bestaande brandmeldinstallaties. Bij complexe storingen ondersteun je het serviceteam. De werkzaamheden zullen uit 80% inbedrijfstelling bestaan en 20% uit installaties. De opdrachten voer je op basis van een planning en werkinstructies uit. Je zorgt ervoor dat de administratie bijgehouden wordt, vult de onderhoudsrapportages in en houdt de logboeken en tijdsregistratie bij. Daarnaast vul je of wijzig je indien nodig de projectietekeningen aan. Je hebt het contact met de klant en instrueert hen over de systemen. Tot slot zorg je ervoor dat de voorraad van jouw serviceauto altijd up-to-date is.
vanaf€2500p/m
Hoofd Technische Dienst
Doetinchem
Wil jij graag werken op een plek waar je verantwoordelijk bent voor het in stand houden van technische installaties binnen de fabriek? Waar je samen met je team zorgt voor een optimaal draaiende productielijn? Lees dan verder!

Jouw taken worden onder andere:
 • Opstellen van korte- en lange termijn onderhouds-, project-, en investeringsplannen
 • Coördineren van de uitvoeringen
 • Rapportages afleveren aan de Plantmanager
 • Motiveren en aansturen van jouw medewerkers

Wat kan je van ons verwachten binnen de functie van Hoofd Technische Dienst:
 • Salaris tussen €4500 en €6000
 • 25 vakantiedagen
 • 13 ADV-dagen
 • Veel ontwikkelingsmogelijkheden
 • Goede pensioensregeling
 • Uitdagende en veelzijdige functie
vanaf€4500p/m
Contractbeheerder
Leeuwarden
Ben jij altijd in control en een echte aanpakker? Is klantcontact en het onderhouden van relaties helemaal jouw ding? Je hebt de nodige kennis in de richting van de installatie-/energietechniek? Dan zoek ik jou!

Voor een opdrachtgever in Friesland zijn wij opzoek naar een contractbeheerder. Samen met het team draag je zorg voor het tijdig en kwalitatief hoogwaardig uitvoeren van de contractafspraken op service en onderhoud.

Als contractbeheerder ben je zowel extern als intern het gezicht van het klantteam. Je bent adviseur en contactpersoon voor de klant en legt de voortgang en de gemaakte afspraken vast. Je maakt voor de klant de voortgangsrapportages en geeft inzicht in de prestaties van de gebouw gebonden installaties. Je stuurt een team aan die zorgdraagt voor het onderhoud van de gebouw gebonden installaties en zorgt ervoor dat storingen volgens planning en binnen het budget worden opgelost. Samen met het team voer je periodiek overleg en rapporteert dit aan de directeur Services.
vanaf€3000p/m
Servicemonteur W(E)
Groningen
Als servicemonteur installatietechniek werk je in de regio Groningen voor diverse opdrachtgevers, hierbij kun je denken aan onderwijs- en zorginstellingen, kantoorgebouwen en gemeentelijk vastgoed.

Je werkzaamheden zullen bestaat uit het bieden van ondersteuning bij het inbedrijfstellen van werktuigbouwkundige en/of koel- elektrotechnische installaties. Dit doe je op basis van de voorschriften bij onderhoud, controle, inspectie, modificaties en het verhelpen van storingen. Dit rapporteer je via een digitaal systeem. Daarnaast registreer je eventueel meerwerk en rapporteert alles aan jouw technisch beheerder.

Het werk is erg afwisselend vanwege de verschillende klantgroep. De ene dag ga je langs meerdere klanten en de andere dag ben je een langere periode werkzaam voor dezelfde klant.
vanaf€2250p/m
Technisch Project Manager
Friesland
Als Project Manager ben je landelijk actief en verantwoordelijk voor het initiëren, ontwikkelen, plannen, coördineren, aansturen, uitvoeren en bewaken van technische projecten.
Hierdoor wordt zowel op korte maar ook op lange termijn op een verantwoordelijke wijze bijgedragen aan de versterking van de technologische concurrentiepositie.

Je werkt nauw samen met een projectteam waardoor projectdoelstellingen worden behaald binnen de gestelde tijd en het vastgestelde budget.
Je bent betrokken bij het gehele projectproces, vanaf de conceptfase tot de voltooiing en nazorg. Dit brengt met zich mee dat je op diverse vestigingen werkzaam zal zijn.
vanaf€4500p/m
Monteur Elektro
Groningen
Als monteur installatietechniek ben je verantwoordelijk voor de installatie en aanleg van gas-, water-, lucht- en ventilatiesystemen. Je voert zelfstandig montagewerkzaamheden uit volgens instructies en tekeningen, zowel in nieuwbouw als bestaande bouw. Prioriteiten vastleggen is je tevens ook niet onbekend. Je identificeert en meldt eventuele afwijkingen, overlegt met leidinggevenden en past, indien nodig, het werk direct aan. Daarnaast koester je de kans om op termijn leiding te geven aan minder ervaren en leerling monteurs.

Verantwoordelijkheden
 • Het aanleggen, installeren, repareren en onderhouden van technische installaties vanaf tekening;
 • Het uitvoeren van aanpassingen of herstelwerkzaamheden aan bestaande installaties;
 • Het planmatig uitvoeren van installatie werkzaamheden;
 • Het melden van afwijkingen tijdens de uitvoering, het signaleren en doorgeven van meer en minder werk;
 • Het controleren en testen van eigen en andermans werkzaamheden;
 • Het tijdig signaleren en aanvragen van benodigd materiaal;
 • Het aanleveren van gegevens voor revisietekeningen;
 • Het informeren van de klant en het zorgdragen voor een correcte administratieve afhandeling;
 • Kennis overdragen aan onze leerling monteurs.
vanaf€2500p/m
Projectleider UMCG
Groningen
Wil je een bijdrage leveren aan de zorg in Nederland? Heb je een elektrotechnische achtergrond? En heb je de nodige ervaring als projectleider? Lees dan snel verder! Wellicht dat deze vacature als projectleider elektrotechniek bij het UMC Groningen iets voor jou is!

Functie omschrijving

Als projectleider elektrotechniek kan jij, met jouw inhoudelijke kennis, de afdeling elektrotechniek een stap verder helpen. Je bent in staat om projecten op te starten, te begeleiden en af te ronden. Het managen van kwaliteit, planning en het rendement van de projecten zijn de belangrijkste aspecten van jouw functie. Je bent een organisator van de uitvoering van de projecten, je zorgt ervoor dat het projectteam efficiënt te werk gaat en bewaakt de planning. Je bent het aanspreekpunt voor de opdrachtgever en nevenaannemers en woont de werk- en bouwvergaderingen bij.

Dit ga je doen:

 • Coördineren en uitvoeren van taken volgens de procedures voor aanvraag, offerte, ontwerp en opdrachtverwerking.
 • Identificeren en documenteren van eisen, normen en voorschriften van de opdrachtgever.
 • Toewijzen van ontwerp- en engineeringstaken aan technici.
 • Onderhouden van contacten en afstemmen van werkzaamheden met alle betrokkenen bij het project.
 • Bewaken van projectkosten en tijdig rapporteren over eventuele overschrijdingen.
 • Verantwoordelijk zijn voor tijdige oplevering van projecten.
 • Bijhouden van relevante vakkennis.
vanaf€3500p/m
Allround Onderhoudstechnicus
Meppel
Als Allround Onderhoudstechnicus bij deze opdrachtgever ben je een specialist op het gebied van elektrotechniek en werktuigbouwkunde. Werkdagen zijn divers, omdat je elke keer weer met een ander type storing aan de slag gaat. Dit doe je zelfstandig, of in een team bij de klant op locatie. Hier voer je onderhoudsklussen uit, soms voor een paar dagen en soms voor een langere periode, afhankelijk van de opdracht.
Door de verscheidenheid aan klanten waarvoor je werkt, doe je veel kennis en kunde op. Er wordt veel waarde gehecht aan variatie en afwisseling, omdat er in de praktijk wprdt opgemerkt dat dit een positief effect heeft op de ontwikkeling van onze monteurs.
vanaf€2500p/m
Proces Engineer Plant Design
Zwolle
Projecten waar ruimte is voor duurzame en innovatie ideeën, daar ligt jouw uitdaging. Niet alleen voldoen aan de wensen van de klant maar ook kansen signaleren voor verduurzaming of digitalisering van het proces. Én vooral klanten hierin adviseren. Jij bent constant aan het schakelen. Stilzitten is jou dan ook niet op het lijf geschreven! Inhoudelijk ligt jouw uitdaging in een afwisselende functie waarbij je werkt aan diverse projecten in de Food- en Chemische industrie. Van het begin tot het einde ben jij betrokken bij een project en is jouw doel om de efficiëntie, kwaliteit en duurzaamheid van productieprocessen te verbeteren.

Dit maakt jouw functie uitdagend:
 • Ontwikkelen van oplossingen voor procesverbeteringen en het implementeren daarvan;
 • Samenwerken met andere afdelingen, multidisciplinair de processen optimaliseren;
 • Communiceren met interne en externe stakeholders over procesverbetering en -veranderingen;
 • Zorgen voor naleving van wet- en regelgeving op het gebied van procesveiligheid en milieu;
 • Uitvoeren van risk assessments en het ontwikkelen van maatregelen om risico’s te beheersen.
vanaf€3000p/m
Maintenance Engineer Energy
Meppel
Als Maintenance Engineer Energy ben je werkzaam binnen de afdeling Maintenance Office en draag je de verantwoordelijkheid voor het beheer van de HVAC-installaties bij Scania Meppel. Een van je belangrijkste taken is het zoeken naar mogelijkheden om energie te besparen, zodat de gestelde doelstellingen kunnen worden behaald. Je onderzoekt ook opties om duurzamere productiemethoden te implementeren en efficiënter met energie om te gaan.

In jouw rol ben je verantwoordelijk voor het beheer van het Heating, Ventilation, and Air Conditioning (HVAC) systeem van de gehele Scania Meppel Asset, inclusief de systemen die verband houden met productie. Hierbij stuur je onderhoudscontractors aan en houd je het energieverbruik nauwlettend in de gaten. Door dit te analyseren en de behoeften te beoordelen, identificeer je mogelijkheden voor verbetering en besparingen. Je initieert, begroot, bereidt voor, plant en indien nodig begeleid je de uitvoering van de taken van de afdeling met betrekking tot HVAC-installaties.

Daarnaast blijf je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van energiebeheer, monitoring en besparingstechnieken. Elke verbetering die je identificeert, vertaal je naar concrete projectvoorstellen. Je verwerkt technische informatie om zo inzicht te creëren in onderhoudsbehoeften en energie-efficiëntie. Vanuit jouw functie heb je ook contact met toeleveranciers uit verschillende landen
vanaf€3750p/m
Manager Plant Engineering
Enschede
Heb jij leidinggevende ervaring binnen een technisch productiebedrijf? Wil jij onderdeel uitmaken van het MT en ben jij toe aan een nieuwe uitdaging waarin jij gaat bouwen aan de technische toekomst van de plant? Solliciteer dan voor de functie van Manager Plant Engineering bij onze opdrachtgever Apollo Tyres LTD in Enschede!

Dit ga je doen
Als Manager Plant Engineering maak jij onderdeel uit van het achtkoppige Management Team van de productielocatie in Enschede. Midden in deze boeiende technische omgeving word jij verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de technische installaties, gebouwen en terreinen. Jij speelt een cruciale rol in het ondersteunen van de productieorganisatie, bij het realiseren van productiedoelen, optimale beschikbaarheid van machines, apparatuur en energievoorzieningen. Ook stel jij budgetten op en bewaakt deze.

Jouw leiderschap strekt zich uit tot het begeleiden en ontwikkelen van het totale team, waarin het ontwikkelen van medewerkers en het optimaliseren van de afdeling een hoeksteen is binnen jouw rol. In de rol van Manager Plant Engineering heb je veel contacten, zowel intern als extern, nationaal als internationaal. Jij bent actief in het identificeren van nieuwe trends, technologieën en regelgevingen die relevant zijn voor Apollo Tyres LTD.
vanaf€6500p/m
Werkvoorbereider W
Wijhe
Op de afdeling Projecten zoeken wij een werkvoorbereider WTB die het een uitdaging vindt om voor de verschillende projecten de spin in het web te zijn. Met bij voorkeur ervaring in een constructie werkplaats, waarin veelal enkelstuks producten worden gefabriceerd door middel van snijden, hechten, lassen, voormonteren etc.
vanaf€2500p/m