Detavast

Het vinden van de juiste professional die direct aansluit op een vacature. En die na de detacheringsperiode direct in dienst treedt bij de opdrachtgever. Dat is in een nutshell onze detavast dienstverlening. Met ons actuele netwerk en kennis van de materie zijn wij dé detacheringsclub voor technisch professionals. Onze missie? Technisch talent verbinden aan onze opdrachtgevers om hen te voorzien van het beste nationale én internationale talent. Daar gaan wij voor. Wij geloven dat mensen goed leren kennen de beste manier is om dat te doen. Daarom gaan we verder dan een goede match maken tussen klant en kandidaat. Voor ons is een carrière namelijk meer dan een baan met een goed salaris. We helpen met alles eromheen en blijven betrokken bij de ontwikkeling van klant en kandidaat.

Hoe gaan wij te werk?

Met onze detavast dienstverlening bieden wij een oplossing voor bedrijven die opzoek zijn naar goed gekwalificeerde technici. Ons netwerk bestaat uit diverse universiteiten, hogescholen, arbeidsbemiddelaars, duizenden (ex-)collega’s en gespecialiseerde (online) communities. Vanuit dit netwerk werven wij niet alleen nationaal, maar ook internationaal talent dat zich structureel in Nederland wil vestigen. Jarenlange ervaring heeft ons geleerd wat we moeten doen om international recruitment te laten slagen. We kennen de valkuilen en kennis van de technische hotspots hebben wij als geen ander. Hierdoor weten wij welke vakgebieden het best ontwikkeld zijn in de verschillende landen.

Een succesvol traject:

International Recruitment

Het integratieproces is wat ons betreft een onmisbare dienstverlening. Onze medewerkers moeten zich ten slotte direct thuis kunnen voelen. Daarom maken wij met passie de internationale professionals wegwijs. Van begin tot eind. Persoonlijke dienstverlening op maat, tot in de puntjes geregeld.

Vooraf
 • Xelvin matcht de technisch professional met de juiste opdrachtgever
 • De professional tekent een contract bij Xelvin voor de duur van twee jaar
 • Xelvin start het IND-traject, gericht op het verkrijgen van een werkvergunning en VISA
in Nederland
 • Na zo’n vier weken verwelkomt Xelvin de medewerker op Schiphol. Een goodiebag met Nederlandse lekkernijen kan dan niet ontbreken
 • Xelvin verzorgt de inschrijving bij de gemeente en de ontvangst van een BSN-nummer voor de medewerker
 • Xelvin ondersteunt de medewerker bij het openen van een bankrekening en het afsluiten van een zorgverzekering
Een fijn thuis
 • Samen met een betrouwbare makelaar zorgt Xelvin ervoor dat de medewerker in een mooi en fijn huis komt te wonen
 • Xelvin pleegt samen met de medewerker een bezoekje aan de Ikea en rijdt met een gevulde auto naar de nieuwe woning
 • Het eerste rondje (denk aan de sleuteloverdracht) doen Xelvin en de medewerker altijd even samen
Start nieuwe baan
 • Medewerker start bij de opdrachtgever

Daar stopt het voor Xelvin niet. Naast praktische zaken hechten wij veel waarde aan ontspanning en vrije tijd. Zo regelen wij voor iedere internationale professional Nederlandse taallessen en Zuid-Afrikaanse Sokkie-dans avonden. Voetbalfanaat? Dan zoeken wij een voetbalvereniging in de buurt.

Nieuwe vaardigheden en competenties aanleren:

Opleidingstrajecten

Een leven lang werken is een leven lang leren. Doordat ontwikkelingen zich razendsnel opvolgen is de techniek altijd in beweging. Wij beseffen ons goed dat het schaap met vijf poten niet bestaat. Daarom ontwikkelen wij samen met onze opleidingspartners op maat gemaakte opleidingstrajecten om nieuwe vaardigheden en competenties aan te leren. Snel én effectief. Zo bieden wij alle mogelijke ondersteuning om up-to-date te blijven in een veranderende wereld. Tegelijkertijd laten wij het aantal goed opgeleide techneuten stijgen en bieden we een fundamentele oplossing voor de ontgroening en vergrijzing van de technische arbeidsmarkt.

Een greep uit de lopende projecten:
 • Huidige opleiding: Middenkader engineer MBO 4 Werktuigbouwkunde.

Opleiding via Xelvin: Associate degree Industriële Automatisering en Robotica op NHL Stenden Hogeschool

 • Huidige opleiding: Mechatronica MBO 4

Opleiding via Xelvin: AVEVA System Platform

 • Huidige opleiding: MBO 4, Maritiem Officier

Opleiding via Xelvin: Module HBO Maintenance Engineering

Investeren in de professional van de toekomst

Investeren in de professional van de toekomst. Dat vinden wij belangrijk. Zo organiseren wij bijeenkomsten, trainingen en bedrijfsbezoeken voor (technische) opleidingen. Al eens van de TechTour gehoord? Tijdens de TechTour gingen derdejaars studenten van het Drenthe college langs bij GETEC Group en Freudenberg Group. Ze kregen een kijkje achter de schermen bij het productieproces en dus een goede sfeerimpressie van hoe het écht is om voor deze (potentiële) werkgevers aan de slag te gaan.

Ik wil meer weten over jullie dienstverlening
Xelvin bereidde mij goed voor op het sollicitatiegesprek. Dit vond ik erg prettig en gaf mij veel rust.
Marloes WeidenSenior Microbiologisch Analist