Over deze branche

De Energie & Netwerken branche transformeert de manier waarop we energie opwekken, distribueren en gebruiken. Van elektriciteitsnetwerken tot duurzame energieoplossingen. Op dit moment is 20 procent van de energie die wij gebruiken elektriciteit. De verwachting is dat dit percentage groeit naar 60 procent. Dit vraagt om aanpassingen, zowel aan het netwerk als aan de manier van werken. Een mooie, uitdagende en stabiele branche waar je deel van wil uitmaken. Nu en in de toekomst.

Waarom kiezen voor deze branche?

  • Innovatie en technologische vooruitgang
  • Bijdragen aan duurzaamheid
  • Stabiliteit en groei

Innovatie en technologische vooruitgang: De energiesector is voortdurend in beweging en staat bekend om zijn continue zoektocht naar innovatie en technologische vooruitgang. Als technisch professional krijg je de kans om deel uit te maken van de nieuwste ontwikkelingen en baanbrekende technologieën te implementeren.

Bijdragen aan duurzaamheid: Deze branche speelt een essentiële rol in de overgang naar duurzame energie. Je draagt actief bij aan de ontwikkeling en implementatie van groene energiebronnen en -technologieën, waardoor je een positieve impact hebt op het milieu en de toekomstige generaties.

Stabiliteit en groei: De energievoorziening is een fundamentele behoefte en een cruciale pijler van de moderne samenleving. Hierdoor is de sector enorm stabiel, met meerdere mijlpalen tot aan het jaar 2050. Dit biedt goede kansen op werkgelegenheid en groei op lange termijn.

Aan de slag in deze branche?

Als technisch professional in deze branche sta jij centraal in de transitie naar duurzame energieoplossingen en de continue verbetering van energie- en netwerkinfrastructuur. Dit kan bij Netbeheerders, Consultancy partijen of bij een aannemer, allemaal met hun eigen karakter, specialisme en focus. Wat jouw persoonlijke voorkeur ook is, er is altijd een partij die aansluit bij jouw kennis en kunde.

Met functies als Projectmanager, Adviseur, Engineer, Technicus, Toezichthouder, Werkvoorbereider en Monteur zijn er talloze kansen om jouw technische expertise in te zetten en een significante impact te maken.

Solliciteer direct op een functie!

waar je energie van krijgt

Henlo’s ervaring

Het was een fijn gesprek en ik voelde gelijk een klik. Iedereen is aardig en er hangt een goede sfeer. Ik kon het dan ook niet geloven toen Xelvin mij belde dat ik was aangenomen bij Actemium.
Mohannad – Engineer E&I – Engineer E&I