Werken binnen food & chemie

Binnen food en chemie draait alles om het creëren van veilige, hoogwaardige producten en het beheersen van complexe chemische processen. Als specialist in deze wereld ben je de stuwende kracht achter productieprocessen, strikte kwaliteitscontroles en nieuwe technologieën. Of je nu een procesingenieur bent die de productie verfijnt, een QA/QC-specialist die de integriteit van elk product bewaakt of een automatiseringsexpert die de controle houdt over chemische processen: jouw technische knowhow is de ruggengraat van deze uitdagende sector.  

Waarom werken in deze branche?

  • Samenwerking met multidisciplinaire teams
  • Diepgaande regelgeving en compliance
  • Aan de start van nieuwe producten

Samenwerking met multidisciplinaire teams: in de food & chemie werk je nauw samen met multidisciplinaire teams van chemici, technici, microbiologen en voedselwetenschappers. Deze samenwerking biedt een unieke kans om vanuit diverse perspectieven te leren.

Diepgaande regelgeving en compliance: de food & chemie branche staat bekend om zijn strenge regelgeving en compliance-normen. Hoewel dit uitdagend kan zijn, biedt het een unieke kans om je technische vaardigheden te ontwikkelen in een omgeving waar kwaliteit en veiligheid voorop staan. Je werkt aan projecten waarbij naleving van voorschriften van vitaal belang is, wat je expertise verder aanscherpt en je in staat stelt te groeien op het gebied van kwaliteitsborging en procesoptimalisatie.  

Aan de start van nieuwe producten: als gevolg van de mondiale groei van de bevolking en een toenemende welvaart stijgt de vraag naar door de voedingsmiddelenindustrie aangeboden innovatieve producten. Wat dacht je van de term glutenvrij? Je hoort het steeds vaker om je heen. Deze producten worden steeds minder schaars, maar moeten wel worden ‘gemaakt’. Evenals de niet standaard babyvoeding en voedingssupplementen waar steeds meer vraag naar komt.

Solliciteer nu!

De leukste vacatures binnen food & chemie

Marloes’ ervaring

Doordat we meehelpen aan de voedselveiligheid, draag je een behoorlijke verantwoordelijkheid. Ook is het werk bij FrieslandCampina heel divers, wat het voor mij nóg leuker maakt.
Marloes Weiden – Senior Microbiologisch Analist