Mechatronisch Design Engineer

Senthan werkt al weer bijna 2 jaar als Mechatronisch Design Engineer bij een multinationale leverancier van lithografische machines. Hij is geboren op Sri Lanka en groeide op in een lastige tijd. Senthan kijkt opgelucht terug op deze tijd: “Ondanks de zware omstandigheden door de oorlog is het me gelukkig toch gelukt om een studie af te ronden. Daar heb ik de basis weten te leggen voor waar ik nu sta”.

Om zich meer te specialiseren is Senthan op 25 jarige leeftijd verhuisd naar Engeland om daar te gaan studeren. Hier heeft hij zijn Phd en Postdoc af weten te ronden. Senthan heeft het altijd belangrijk gevonden om zo snel mogelijk te integreren in de lokale cultuur. “In die tijd heb ik er bewust voor gekozen om contact te zoeken met Europeanen. En met de meeste heb ik in de jaren een mooie vriendschap opgebouwd”.

Senthan is via LinkedIn in contact gekomen met Xelvin. “Erik van Xelvin benaderde mij voor een baan in Nederland. Na diverse Skype gesprekken heeft hij mij geïntroduceerd bij hun klant, een van de meest vooruitstrevende high-tech bedrijven uit de wereld. Na een eerste verkennende gesprek met via Skype werd ik door Xelvin uitgenodigd om naar Nederland te komen en direct kennis te maken met dit bedrijf. Zo’n kans laat je natuurlijk niet liggen!”.

Het heeft een aantal gesprekken geduurd voordat de juiste plek was gevonden voor Senthan. “Het is zo’n specialistische techniek, dat het voor beide kanten even verkennen was waar ik het beste tot mijn recht zou kunnen komen. Gelukkig heeft Xelvin mij hier goed in begeleid. Doordat de consultants van Xelvin zelf ook over de nodige technische kennis beschikken hebben ze mij hier goed in kunnen begeleiden”.

Toen de juiste plek gevonden was heeft Senthan besloten om de stap te wagen en naar Nederland te verhuizen. “Het blijft een grote stap, je vestigen in een ander land. Gelukkig regelt Xelvin alles, dat is een hele geruststelling. Van een visum tot huisvesting, ik hoefde nergens naar om te kijken. Maar ook de weg naar de lokale supermarkt en de dichtstbijzijnde bushalte, Monique van kantoor Eindhoven heeft me alles laten zien. Zonder deze begeleiding had het inwerktraject een stuk langer geduurd, daar ben ik van overtuigd”.

Inmiddels heeft Senthan ook in Nederland een sociaal leven opgebouwd. Zo speelt hij badminton bij een lokale vereniging. Ook de techniek speelt in zijn vrije tijd een grote rol. “Collega’s zijn ook vrienden geworden. De gezamenlijke interesse maakt het leuk en interessant om ook in je vrije tijd met techniek bezig te blijven”, aldus een tevreden Senthan.

Senthan is tevreden over de begeleiding van Xelvin, zowel voorafgaand als tijdens zijn nieuwe baan. “De medewerkers van Xelvin zijn bijzonder hulpvaardig. Ze zijn altijd te bereiken voor vragen over het werk, maar ook voor allerlei randzaken. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik me snel thuis ben gaan voelen in Nederland”.

Deel dit artikel