Twee tevreden Xelverianen bij IHC Vremac

Wilco Dost en Jeroen Wennemers zijn kort na elkaar via Xelvin aan het werk gegaan bij IHC Vremac in Apeldoorn. In Apeldoorn worden hydraulische cilinders gemaakt, o.a. voor de on- en offshore. “Het principe van een cilinder is niet ingewikkeld, maar de condities waaronder deze cilinders moeten functioneren maken het een complex product waar IHC Vremac trots op kan zijn”, aldus een enthousiaste Wilco.

Wilco is verantwoordelijk voor de technische ondersteuning van de sales- en accountmanagers. “Bij mijn vorige werkgever heb ik een calculatieafdeling opgezet. Die ervaring komt me hier goed van pas. Ik zorg voor het technisch rekenwerk voor het uitbrengen van een goede offerte. Zo kunnen de accountmanagers hun tijd besteden aan de zaken waar ze het beste in zijn, het verkopen van cilinders”.

Jeroen is binnengehaald als manufacturing engineer. Hij heeft jaren gewerkt bij Scania in Zwolle, een van de voorlopers op het gebied van Lean Manufacturing. Begonnen als monteur, kwam hij door een reorganisatie min of meer toevallig terecht bij de logistiek, waar hij zich door ervaring en opleidingen opwerkte tot logistiek analist. Hij bleek de juiste man voor IHC Vremac. “Het is een uitdagende functie omdat hier logistiek grote slagen zijn te maken. Veel zaken die ik aandraag zijn vreemd voor de mensen in de productie. Zoals het opzetten van buffers, of het aan verspaners duidelijk maken dat ze moeten verspanen en het verplaatsen van onderdelen moeten overlaten aan logistieke medewerkers. We zijn nu al zo ver dat ze zelf met ideeën voor verbeteringen komen.”

Beide mannen zijn zeer te spreken over de dienstverlening van Xelvin. Wilco ligt toe: “Mijn vorige werkgever ging plotseling failliet. Dit betekende dat ik op zoek moest naar een nieuwe baan, het liefst per de volgende dag. Pim van Xelvin is er uitstekend in geslaagd dit snel voor elkaar te krijgen.” Ook Jeroen is tevreden over de dienstverlening van Xelvin. “De begeleiding die Xelvin biedt is goed. Als er vragen of onduidelijkheden zijn, dan worden zaken snel geregeld. Uiteindelijk is het de bedoeling dat ik door IHC Vremac overgenomen wordt in dienst. Vanuit Xelvin wordt dit goed gefaciliteerd, chapeau!”

Deel dit artikel