Test Engineer bij Assa Abloy

Ronald Reinders werkt als Test Lab Engineer bij Assa Abloy Nederland B.V., beter bekend als Nemef, ontwikkelaar en producent van sloten. Ronald is verantwoordelijk voor het inrichten van het test-lab, waar bestaande sloten en prototypes getest worden op o.a. duurzaamheid en kwaliteit. Daarnaast zorgt Ronald voor het instellen en onderhouden van de machines, stelt rapportages op en onderhoudt contact met interne en externe klanten.

“Wat de functie uitdagend maakt is de diversiteit aan techniek, kennis van normen en het uitgebreide takenpakket. Een slot is tegenwoordig niet alleen meer een stuk ijzer waarin je een sleutel omdraait. Met name de high-end sloten zijn namelijk technisch complex en daar komen o.a. sensoren, elektrotechniek en besturingstechniek bij om de hoek kijken. Daarnaast moet een slot aan diverse normeringen voldoen, voordat deze de markt op gaat. Zodra een test is afgerond moet dit middels een rapportage worden vastgelegd. De ambitie is om het test-lab (inter)nationaal op de kaart te zetten”, aldus een zichtbaar enthousiaste Ronald.  Ronald heeft intensief contact met zowel de interne collega’s als met onze oosterburen en daardoor heeft hij zijn kennis van de Duitse taal weer even goed afgestoft.

Ronald kennen we al langer dan alleen bij zijn Assa periode. Hiervoor heeft hij via Xelvin gewerkt bij Rodomach, een periode waar alle betrokkenen met veel plezier op terugkijken. Toen de functie van Test Lab Engineer bij Assa Abloy vrij kwam en we met collega’s zaten te brainstormen over wie geschikt zou zijn kwamen we allen direct met de naam van Ronald. Na de functie met Ronald te hebben doorgenomen was hij direct enthousiast en is dat nog steeds.

We kennen elkaar dan al wat langer en we waren natuurlijk benieuwd hoe Ronald tegen Xelvin aankijkt. Naast het feit dat we elkaar nu twee keer verder kunnen helpen, geniet hij momenteel extra van Techniek 3.0. Dit is een trainingsprogramma gericht op ontwikkeling van de soft-skills, denk aan timemanagement, communicatie, omgaan met geven en ontvangen van feedback. Ronald omschrijft het als volgt: “elke training is leerzaam, maar je kan er eruit pikken wat voor jezelf belangrijk is. Daarnaast is het elke keer leuk om naar toe te gaan, gezellig, informatief en belangrijk om te zien dat iedereen zijn/haar baan belangrijk vindt.” Als toevoeging geeft Ronald nog maar eens aan dat mensen die via een bureau werken extra gemotiveerd zijn, zij kiezen heel bewust voor een baan en vinden het leuk om te werken!

Deel dit artikel