Goncalves vindt uitdaging bij VDL ETG

Goncalves Caetano Martins werkt als mechatronisch monteur bij VDL Enabling Technology Group (ETG) in Almelo. Hier is hij verantwoordelijk voor het assembleren en kwalificeren van motoren. Deze motoren worden gebuikt in de machines voor wafer positionering systemen. “Ik ben een van de weinige mensen binnen dit bedrijf die met die apparatuur kan en mag werken. Al met al een erg afwisselende baan en binnen VDL ETG zijn er veel ontwikkelmogelijkheden”, aldus een zichtbaar enthousiaste Goncalves.

Zijn avontuur bij VDL ETG begon in april 2012. In de loop van de tijd is zijn takenpakket steeds breder geworden. “In de eerste week liep ik voornamelijk mee. In de tweede week bleek dat ik veel apparatuur al kende vanuit mijn elektrotechnische kennis en ervaring waardoor ik al vrij snel metingen mocht uitvoeren. Nu ben ik zo ver dat ik bijna alle werkzaamheden onder eigen verantwoordelijkheid mag uitvoeren.”

Sinds dit jaar (2013) volgt Goncalves een studie Elektrotechniek aan de Hogeschool in Groningen. Deze studie volgt hij op maandag en donderdag, na zijn werk. “Het is niet makkelijk, maar ik heb een duidelijk doel voor ogen en dat motiveert me. Mijn plan is om af te studeren richting mechatronica. Zo blijft de studie ook goed toepasbaar binnen mijn huidige baan. Ook Xelvin investeert in deze studie, geweldig!”

In 2012 kwam Goncalves in contact met Xelvin. “Op een zondag kwam ik een 1 week oude krant tegen tijdens het opruimen. Daarin stond een advertentie van Xelvin Hoogeveen die me die week er voor niet is opgevallen en dacht, laat ik het eens proberen. Na mijn cv die avond opgestuurd te hebben, kreeg ik maandags direct een telefoontje met een uitnodiging. Na dit gesprek in Hoogeveen werd mijn cv ook kenbaar gemaakt bij Xelvin Almelo. Ik kom namelijk uit Hardenberg en dat viel ook in de regio Almelo.

Vervolgens ben ik de dinsdagmiddag direct op gesprek geweest op het kantoor van Xelvin in Almelo. Je moet weten dat ik tijdens deze telefonische uitnodiging onderweg was naar Assen en direct omgedraaid ben om naar Almelo te komen. Alhoewel ik er nog nooit geweest was en geen navigatie had, hebben de mensen van Xelvin me er telefonisch naar toe geleid en me hartelijk ontvangen. Vervolgens heeft Nathalie Schoo mij binnen twee weken bemiddeld bij VDL ETG.”

Goncalves geeft aan zeer tevreden te zijn over de dienstverlening van Xelvin. Hij is ook één van de vaste deelnemers van het trainingsprogramma onder de naam ‘Techniek 3.0’. “Het is leerzaam en ik kom er met plezier. Op de momenten dat ik er over vertel op mijn werk krijg ik altijd verbaasde blikken waaruit blijkt dat niet iedere detacheerder op die manier dingen organiseert.”

Al met al een tevreden man met een mooie baan en een goede werkgever. “Ze zijn op het goede moment op mijn pad gekomen en heb er een goed gevoel bij. Ik voel me er altijd welkom en mocht het voorkomen dat ik tijdens lunchtijd kom, staat het eten klaar en wordt ik met een lach ontvangen.

Deel dit artikel