Werken aan de meest luxe jachten die je maar kan bedenken

Melvin Bakker en Rui Pedro werken sinds vorig jaar via Xelvin bij Royal Huisman. “En dat bevalt erg goed”, aldus Melvin. Beide werken ze als teakdekkers bij een van de meest vooraanstaande jachtbouwers ter wereld. Het maken van een teakdek is een vak apart. Melvin werkt al vanaf zijn 16e in de luxe jachtbouw. Hij heeft een opleiding gevolgd voor allround meubelmaken/scheepsbetimmering. Rui is per toeval het vak in gerold. Toen hij in 1992 verhuisde van Portugal naar Nederland kreeg hij een opleiding tot meubelmaker aangeboden. “Puur toeval dat ik in dit vak zit, maar ik ben er tot op de dag van vandaag erg blij mee!”, aldus Rui.

Zowel Rui als Melvin hebben al veel van de wereld gezien. Voor hun werk zijn ze onder andere in Marseille, Italië en Mallorca geweest voor reparatiewerkzaamheden. Bij het vertellen van deze avonturen verschijnt er een brede glimlach op hun gezicht. “Fantastisch toch, in november naar een warm oord vliegen!”

Melvin en Rui hebben in het verleden al eens samengewerkt bij een andere werkgever. Melvin is bij Xelvin terecht gekomen via een oud collega. Zijn oude werkgever ging failliet, daarom was hij zoekende naar een nieuwe uitdaging. De tip van de oud collega was duidelijk: “Bel Gabe van Xelvin even, dan komt het wel goed”. En zo ging het. Toen Rui ook zoekende was naar een nieuwe baan was het advies van Melvin hetzelfde: “Bel Gabe van Xelvin even, dan komt het wel goed”. Resultaat: de mannen werken alweer een jaar samen.

Beide zijn vol lof over zowel Royal Huisman. “Hier kom je in aanraking met vakmanschap op alle niveaus. Maar of je nou monteur, projectleider of commercieel directeur bent, iedereen is gelijk. Er wordt serieus gewerkt, maar er is ook tijd voor een geintje tussendoor.” Ook over Xelvin zijn beide mannen zeer tevreden. “Vanaf het eerste contact tot nu is alles goed geregeld. Wat wordt beloofd wordt ook nagekomen. Gabe en Rolf komen regelmatig eens kijken hoe het gaat. Die oprechte interesse is veel waard!”

Deel dit artikel