Technisch specialist Tim van der Klugt: op zoek naar een baan als je een hersenbloeding hebt gehad

Dat is best lastig.  Tim vertelt: “Ik heb regelmatig sollicitatiegesprekken en dan zeggen mensen: ‘als jij 4 of 5 dagen zou werken kun je morgen bij ons aan de slag’. Maar ik zoek, tot ik meer hersteld ben, naar een functie voor 2 dagen per week.”

 In dit interview stellen we Tim aan je voor en daarbij hopen we dat een van onze connecties hem kan helpen aan een leuke en passende baan! 

2016: Helaas moeten de plannen gewijzigd worden

“Ruim vier jaar geleden werkte ik als technisch specialist bij NedTrain en kochten mijn vriendin en ik een oude slagerij om die te verbouwen tot woonhuis en kapsalon. Helaas liep het heel anders, begin 2016 kreeg ik namelijk een hersenbloeding. Zelf een verbouwing doen was er niet meer bij, maar met behulp van collega’s hebben we gelukkig toch veel kunnen doen. Zelf ben ik een tijd uit de running geweest maar gelukkig ben ik op dit moment behoorlijk hersteld en zit er nog steeds vooruitgang in! Ik hoop dat ik over een jaar of 3-5 weer fulltime kan werken.

Ik woon met mijn vriendin en dochtertje in Harkstede, ons tweede kindje verwachten we eind oktober. Ik houd van klussen in huis, sommige dingen kan ik daarbij wel en andere niet. Electra daar begin ik niet aan, maar een balk doorzagen lukt bijvoorbeeld prima.”

 

Storingen opsporen in treinen

“Ik heb 8 jaar bij NedTrain gewerkt als technisch specialist op het gebied van vermogenselektronica. Na de hersenbloeding ben ik er nog 2 jaar gebleven, maar op dat moment lukte het niet meer om mijn eigen werk te doen. Ik was erg moe en kon een stuk minder aan dan nu. Op dit moment heb ik gelukkig geen last meer van extra vermoeidheid in mijn werk, behalve als ik een tijd heel fysiek bezig ben. Ook mentaal ben ik de oude, ik ben scherp van geest en al mijn technische kennis is er nog.”

 

CV in vogelvlucht

“Sinds mijn 19e ben ik aan de slag in de installatietechniek. Via een uitzendorganisatie ben ik begonnen bij Homij in Zwolle, daar werkte ik vooral in de utiliteit. Daarna ben ik bij Croon aan de slag gegaan in het Martiniziekenhuis in Groningen en vervolgens bij Croon in vaste dienst gegaan. Na 2,5 jaar wilde ik meer de diepte in qua techniek en besloot ik op zoek te gaan naar een baan in de industrie aan. In die periode heb ik diverse klussen bij verschillende opdrachtgevers uitgevoerd. Inmiddels had ik een aantal diploma’s behaald en uiteindelijk ben ik bij NedTrain gestart als technisch specialist. Bij Nedtrain had ik een leuke, afwisselende functie. Het was altijd de kunst om het zoekgebied te verkleinen en zo te ontdekken waar de storing veroorzaak werd. Want op het moment dat een trein bij ons binnenkwam werkte alles natuurlijk net prima…”

“De vrijheid die ik er had en de uitdaging om zo’n ongrijpbare storing toch op te lossen, dat vond ik erg leuk.” 

 

Fysiek werk onder tijdsdruk is nu nog niet haalbaar 

“Via Xelvin heb ik de afgelopen vijf maanden bij het UMCG gewerkt en dat beviel me goed. Ik werkte aan oude keuringsrapporten en dat ging naar tevredenheid van zowel mijzelf als het UMCG. Maar, de komende tijd gaan de echte keuringen weer van start. Het meelopen met de inspecteur en daarbij uitvoeren van snelle hand- en spandiensten (zoals even boven het plafond kijken) hoort daarbij. Een operatiekamer is een aantal uren beschikbaar voor een keuring dus er zit ook tijdsdruk op. Die combinatie van fysiek werk en tijdsdruk is voor mij nu nog teveel.”

 

Kennis op peil houden en werken aan volledig herstel 

“Het UWV draagt gelukkig zorg voor mijn inkomen nu ik nog niet weer fulltime kan werken. Maar tot het zo ver is wil ik wel erg graag een baan houden en mijn kennis op niveau houden, zodat ik over een aantal jaren weer volledig aan de slag kan.”

 

De ideale baan voor nu

“Uitzoeken waar een probleem zit, daar ben ik goed in. Mijn specialisme is vermogenselektronica. Vermogenselektronica zit tegenwoordig in zoveel apparaten, van zonnepaneel tot frequentieregelaar. Doordat de frequentieregelaar van een trein in onderdelen uit elkaar te halen is snap ik precies hoe zo’n apparaat in elkaar zit. De fijne motoriek in mijn rechterhand is beperkt, een dun draadje vastpakken en er mee werken, dat lukt me niet. Typen kan ik bijvoorbeeld ook niet snel.

De samenvatting van dit verhaal: 

Ik ben op zoek naar: een leuke functie (16 uur) op het gebied van storingen, technische ondersteuning of werkvoorbereiding, waarbij zware fysieke activiteit beperkt is. 

We willen Tim graag weer aan een passende baan helpen, hulp is daarbij van harte welkom. Werk jij bij, of ken jij een organisatie waar Tim aan de slag zou kunnen? Heel fijn als je ons belt of mailt! h.dik@xelvin.nl / 06 – 30055870

Deel dit artikel