In topvorm met DISC

Ook dit jaar brengt Wendy Roozendaal van ‘Topvorm’ onze medewerkers weer in mentale topvorm door middel van twee trainingen.

Donderdag drie oktober stond de eerste training op de planning. Vijftien externe collega’s van de kantoren Zoetermeer, Alkmaar en Amsterdam waren aanwezig. Na werktijd hebben zij samen gezellig gegeten om vervolgens om half zeven te starten met de training. Tijdens deze eerste training stonden de persoonlijke voorkeuren en kwaliteiten centraal. Deze werden gemeten aan de hand van de DISC-methode.

Het doel van de twee trainingen is om de eigen persoonlijke effectiviteit en psychologische flexibiliteit te verhogen. Dit wekte de interesse van Sander Homan. Hij is reliability engineer bij Tata Steel en een bekende van Xelvin. In zijn loopbaan heeft hij medewerkers van Xelvin ingehuurd en zelf is hij ook gedetacheerd geweest via Xelvin. Sander kijkt terug op een geslaagde eerste training. ‘Ik zag deze training voorbij komen en ik had het gevoel dat ik hier wat van kon opsteken, daarom heb ik me aangemeld. Ik vind het handig om te weten wat voor type persoon ik ben en hoe anderen mij ervaren. Ook in het algemeen is het goed om te weten wat voor type mensen er zijn en hoe je ze het beste kan benaderen. Als het een keer niet lekker loopt met een collega, waar moet je dan op letten en wat zijn de valkuilen? Dat hoop ik te leren tijdens deze trainingen’.

De deelnemers weten na de eerste sessie welke profielen er zijn en welk profiel zij hebben. De volgende training gaan de deelnemers de opgedane kennis in de praktijk brengen. Ook gaan ze aan de slag met de communicatieve samenwerkingsvaardigheden. Om alvast te oefenen was er na de training ruimte om te netwerken onder het genot van een borrel.

De trainingen bij Xelvin zijn vrijblijvend. Alle medewerkers die een passende training voorbij zien komen, kunnen zich aanmelden. Naast de vakinhoudelijke trainingen vinden we het belangrijk om trainingen aan te bieden waarmee medewerkers inzicht krijgen in hun eigen persoonlijkheid. De kennis die men op doet kan zowel zakelijk als privé gebruikt worden. Een oud-collega nam zo een keer zijn vrouw mee naar de training conflicthantering. Ook dat mag natuurlijk. We hopen dat de training een positieve bijdrage heeft geleverd.

Wil je volgend jaar ook aanwezig zijn bij deze training? Neem gerust contact op met de medewerkers van regio West.

Deel dit artikel